Closing Time | Billie Eilish – No Time To Die

Het duurde even voor ik in de gaten had dat dit het nieuwe Bond-nummer is. Ik ben geabonneerd op het kanaal van Billie Eilish dus zodra de song online kwam kreeg ik hem voorgeschoteld, en vanavond klikte ik er maar eens op. Ik dacht nog, wat een atypisch nummer. Maar toen zag ik dat icoontje in de titel en vervolgens het onderschrift, en dan snap je het opeens. No Time To Die is dus ook de titel van de komende Bond-film. Wissik nie, maar James Bond interesseert me dan ook al jaren niet meer. Toch, leuk dat zo’n jonge artiest zo’n kans krijgt. Binnen een dag ruim meer dan 10 miljoen views. Ze deed ’t al goed, maar nu is haar kostje definitief gekocht. Goed gedaan meid.

 1. 2

  Als tiener vond ik James Bond-films leuk (en soms nog steeds) maar de cynische manier waarop het omgaat met geweld (en vrouwen) staat mij nu tegen.
  Ik weet niet of James Bond-films geweld idealiseren, ze bagatelliseren het vooral (in de films lijkt niemand het erg te vinden als iemand overlijdt, en nadat James Bond gemarteld is, houdt hij daar geen enkele lichamelijke of geestelijke kwaal aan over).

 2. 3

  Verder lijkt dit een liedje volgens de oude james-bond formule:
  een vrouw zingt een ode aan een man, met op de achtergrond een orkest dat voor spanning zorgt.

  Het verschil is dat Billie Ellish iets heser zingt dan Sheila Easton etc.

  Blijkbaar een beetje invloed van Evanescence of Portishead.

 3. 4

  @2: Natuurlijk wordt geweld verheerlijkt, en het spionnenbestaan geromantiseerd (kuch, to say the least). Maar ach, dit soort films is er niet voor educatieve doeleinden. Net als jij vond ik ze vroeger leuk, maar is ’t nu wel een beetje klaar. Lame, been there, done that, nothing new. Heb ik trouwens met vele filmseries, na een paar afleveringen weet je ’t wel.

  En ja, natuurlijk is dit nummer volgens de Bond-formule. Maar dat vind ik dan wel weer geinig, omdat het steeds nieuwe artiesten zijn die zich naar die formule voegen.
  Overigens, het gaat zeker niet altijd zoals jij zegt. Denk maar aan A View to a Kill van Duran Duran. Ik vind de muziek vaak verrassender dan de films.
  Hoewel, ik moet toegeven dat ik denk ik al zo’n 20 jaar geen Bond-film meer heb gezien, dus misschien is mijn oordeel niet terecht.

 4. 5

  @4: Zo’n film is er niet voor educatieve doeleinden, maar films kunnen wel de opvattingen van mensen beïnvloeden.
  Met name de gedachte dat de kans op succes groot is bij gewelddadig ingrijpen, vind ik gevaarlijk.

  Iemand zou maar eens kunnen denken dat als hij Osama Bin Laden oppakken wil, hij alleen maar het leger naar Afghanistan hoeft te sturen…

  (Ik geniet nog steeds van de muziek van A view to a Kill. Het filmpje ervan, met de vliegende camera’s, had achteraf gezien grote voorspellende waarde)

 5. 6

  @4: De baas van James Bond (“M”) is tegenwoordig een vrouw. En Q is een jong ventje dat toevallig goed met computers is.
  Mrs. Honeyponny is zwart. Ze was 5 minuten geheim agent maar moest door 007 gered worden en ging toen maar op kantoor werken. (Blijkbaar is voor het echte werk toch een vent nodig, in deze films)

 6. 7

  @5: Ok dit bedoel je niet serieus…toch? Ik geloof tenminste niet dat iemand uit het publiek in de afgelopen halve eeuw heeft geprobeerd een terrorist op te pakken.
  Hoewel, degene die het leger op ObL afstuurde, is feitelijk ook publiek natuurlijk. Wie weet wat voor James Bond-fantasieën hij erop na hield. Haha de huidige bewoner van ’t Witte Huis heeft er ook vast natte dromen van.

  Hè gatver.

  En je bedoelt natuurlijk Moneypenny, doos! M is volgens mij al jaren een vrouw, maar dat kan ik mis hebben.

 7. 8

  M is juist weer een man nu, gespeeld door Ralph Fiennes. Daarvoor inderdaad jarenlang een vrouw gespeeld door Judy Dench.

  Voor een min of meer volledige aanklacht tegen James Bond, zie trouwens:

 8. 9

  M wordt nu sinds de ene laatste film Spectre weer gespeeld door een man, Ralph Fiennes (die gast die ook Voldemort in de Harry Potter films speelt). Judi Dench de vrouw die voorheen M speelde is er niet meer bij. Dat heeft alles met de gebeurtenissen in de film Skyfall te maken ( hoewel ze wel een kleine cameo had in Spectre). Ik denk dat ze wel genoeg had van de rol omdat ze ‘m sinds Goldeneye vervulde toen Pierce Brosnan James Bond speelde.

  Wat betreft het liedje ben ik niet zo onder de indruk. Billie Eilish is erg getalenteerd maar dit is geen memorabel liedje zoals de meeste dat voorheen waren. Ze zijn zoekende want het liedje van Spectre door Sam Smith deed ook niet veel. Mijn suggestie zou bijv. voor Hooverphonic zijn. Luister naar You love me to death https://youtu.be/gCv-aAqcTuU

  of misschien beter naar Goldfrapp met Little death
  https://youtu.be/Cwp1POL3xwo
  Time out from the world
  https://youtu.be/bzUEgBPkFgE of haar stripped down versie van It’s not over yet https://www.youtube.com/watch?v=SpmBvv_V9nA
  Wat traditioneel maar toch met een twist.