Closing Time | Atreyu

Foto: Ted (cc)
Serie:

Afgelopen zaterdag was ik op Fortarock in Nijmegen. Want ze hadden misschien geen heel ‘grote namen’ dit jaar, maar op het moment dat Atreyu, Myrkur en Amorphis in de buurt spelen, en er ook nog eens een lekker zonnetje staat… je zou wel gek zijn om niet te gaan, toch? En waar ik een Amorphis al vaker heb mogen bewonderen dan ik kan tellen, was dit een eerste keer dat ik Atreyu mocht zien.

“De pretpunt onder de metalcore” noemde iemand naast me het. Ik weet niet zeker of het een compliment was, maar zo vat ik het wel op. Lekkere muziek, enthousiast, energiek. En dat terwijl één van de twee zangers nog thuis in de kreukels ligt. Als je dan toch een vette show neer kan zetten doe je het goed hoor. Met een prima versie van You Give Love a Bad Name. Ik weet niet of Bon Jovi daar nog overheen komt, als zij in juni in het Goffertpark staan.

Reacties (6)

#1 Stekker

Dit is geen metalcore, dit is het zelfde soort poprock als 3 Doors Down. De naam metalcore zegt het al, een samensmelting van metal en hardcore. Atreyu heeft geen van beide elementen.

  • Volgende discussie
#2 Joost
  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Janos

@1 Tja, ik ben normaal niet zo van dit soort wat puristische discussies over welk label er nou precies op moet, maar zie #2, en bovendien: ook de NL Wikipediapagina begint met “Atreyu is een Amerikaanse metalcore band.”

Voor poprock wordt er toch echt te veel geschreeuwd, en is het gitaarwerk te metal. Vind ik dan. Maar boeien, als het maar lekker klinkt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Bismarck

Ik ben helemaal niet zo van de genrepikkerij (en ook niet zo in de rockregenboog), maar het clipje hierboven doet me vooral aan Greenday denken.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Arduenn

De naam Atreyu doet me aan een heel andere muziekstijl denken. Namelijk die van Klaus Doldinger.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Janos

@4 Dat zal dan wel het ‘pretpunk’-gedeelte zijn ;-)

  • Vorige discussie