Closing Time – 6 januari

Foto: Ted (cc)
, Serie:

The Offering heeft een mening over 6 januari, en het rechts-extremisme in de VS dat daartoe heeft geleid. Omdat het vandaag 2 jaar geleden is dat Trump probeerde door middel van politiek geweld aan de macht te blijven, is dit een mooi moment voor dit liedje. In het kader van verwachtingsmanagement: The Offering is boos. Misschien zelfs woedend. Maar de muziek wordt er alleen maar beter van, en sowieso hulde voor bands die zich politiek uit durven spreken over misstanden. Dat zou wel meer mogen, zeker in de genres die ooit bedoeld waren als rebels.

+5

Reacties (17)

#1 M&M

En voor de lezertjes die zich, net als ik, afvroegen: waar zingt die gast nou over, waar maakt hij zich nou zo druk om?
Hier de ondertiteling.
https://www.azlyrics.com/lyrics/offering/wasp.html

 • Volgende discussie
#1.1 Janos - Reactie op #1

Ah, in het middenstuk zingt hij hele stukken clean, die zijn best te verstaan :) Geweldige strot heeft die kerel trouwens, enorm bereik, en beheerst verschillende stijlen.

Maar dank voor de vertaalservice.

#2 AltJohan

De waarheid komt steeds meer naar buiten dat dat Jan-6 heel erg is opgeblazen. https://twitter.com/Project_Veritas/status/1611388680496873472

Verder zijn de teksten zijn lekker polariserend (Inbreds, Losers … enzovoort) , maar daar is niet erg. Clinton’s deplorables-uitspraak was een geschenk voor Trump.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#2.1 P.J. Cokema - Reactie op #2

Oh? Dus wat wij bebben gezien was niet meer dan een klein carnavalsfeestje? Een soort ludiek protestje? Een ‘practical joke’ van de zoon van Trump?
Die bron van jou deinst ook niet terug voor gemanipuleerde nieuwsgaring, he?

 • Volgende reactie op #2
#2.2 Hans Custers - Reactie op #2.1

Inderdaad. Die James O’Keefe en zijn clubje knutselen al jaren misleidende filmpjes in elkaar. Terwijl je van sommige bronnen van desinformatie nog zou kunnen vermoeden dat ze zelf in hun misleiding geloven, is dat hier niet het geval. Die filmpjes zijn overduidelijk gemaakt om te misleiden. Het is dus niet zomaar een onbetrouwbare bron. Het is een aantoonbaar kwaadaardige bron.

 • Volgende reactie op #2.1
#2.3 AltJohan - Reactie op #2.1

@P.J. Cokema: kijk hoe prachtig de uitdossing is van Jacob Chansley. https://youtu.be/270F8s5TEKY?t=460

“I love you guys but we can’t be disrespectful.” zegt de politieagent. Ik heb ook jongeren gezien die een joint gingen roken in het Capitol

Van die mensen die in dat Capitol zitten is bijna iedereen miljonair. Moeten we daar medelijden mee hebben? Ik denk dat het goed is dat ze even gevoeld hebben dat ze niet onaantastbaar zijn. Net zoals het gewone volk niet onaantastbaar is met alle problemen waar het gewone volk mee kampt in de VS. Het was de perfecte omkering, het was Carnaval.

Het deed me ook denken aan de bezetting van het huis van de President in SriLanka https://www.google.com/search?q=sri+lanka+protest+president+house

En lees meer Chris Hedges: https://www.salon.com/2022/06/14/jan-6-committee-is-spectacle-taking-the-place-of-politics-it-will-change-nothing/

” No one brought up the armies of lobbyists who are daily permitted to storm the Capitol to fund the legalized bribery of our elections and write the pro-corporate legislation that it passes. No one spoke about the loss of constitutional rights, including the right to privacy, because of wholesale government surveillance.”

 • Vorige reactie op #2.1
#2.4 Janos - Reactie op #2.3

Zucht. Het was niet “het gewone volk” dat daar stond. Het gewone volk is geen lid van de Oathkeepers, van de Proud Boys, of al die andere extremistische en terroristische organisaties die daar stonden. Het gewone volk heeft ook helemaal geen geld om even een vlucht naar de andere kant van het land te pakken om een dagje te gaan rellen. Het was hetzelfde als zo vaak in dit soort gevallen, een rechtsextremistische schreeuwende minderheid die acteert dat zij ‘het volk’ zijn.

En nee, er is sowieso weinig stompzinnigers dan je volksvertgenwoordigers “even laten voelen dat ze niet onaantastbaar zijn”, want wat heeft dat voor effect? Dat ze zich verder terugtrekken, contact met burgers gaan mijden, zich strenger laten beveiligen, en dat goede mensen helemaal geen zin meer hebben in zo’n ambt. Dan hou je veel clowns over, zoals de Republikeinen de afgelopen dagen hebben laten zien.

En de grote omkering komt van jou: omdat je de de terroristen die daar stonden om de Amerikaanse democratie definitief om zeep te helpen, die daarbij talloze misdaden hebben gepleegd en doden hebben veroorzaakt omvormt tot “het gewone volk”. Het gevaar van extreemrechts, dat zijn óók goedpraters zoals jij.

 • Volgende reactie op #2.3
#2.5 P.J. Cokema - Reactie op #2.3

Ach ja, die Chansley, die later zei dat hij beïnvloed was door “de vele uitingen van Trump, sociale media en de inhoud van conservatieve media”. Toen hij na zijn arrestatie in de gevangenis nauwelijks meer dat soort berichten tot zich kreeg was hij “bij zinnen gekomen”. Chansley heeft spijt betuigd van zijn deelname aan de bestorming van het Capitool.

En was het nou maar dat de actievoerders de miljonairs die over de ruggen van het gewone volk ten koste van alles zich verrijken uit hun paleizen wilde verjagen (om maar eens wat popi jopi populistisch jargon er in te gooien), maar niets daarvan. Ze bestormden niet de kantoren, bedrijven en huizen van de veroorzakers van ongelijkheid, klimaatellende en oorlogen. Het had in de verste verte niets te maken met “vrijheid, gelijkheid en broederschap” in de ware zin van het woord.

 • Vorige reactie op #2.3
#2.6 AltJohan - Reactie op #2.5

@P.J. Cokema: Het gaat mij om dat zinnetje van Chris Hedges:

” No one brought up the armies of lobbyists who are daily permitted to storm the Capitol to fund the legalized bribery of our elections and write the pro-corporate legislation that it passes. No one spoke about the loss of constitutional rights, including the right to privacy, because of wholesale government surveillance.”

De mensen van het Capitol dragen grote verantwoordelijkheid voor het zich laten laven aan de gulle lobbyisten van die vervloekte bedrijven. Bedrijven die vaak weten dat ze niet geliefd zijn en hun beveiliging WEL op orde hebben.

#2.7 P.J. Cokema - Reactie op #2.6

Juist, dus die Qonangasten en aanhang bestormen niet de gebouwen waar die lobbyisten huizen. (Die opmerking over dat wie de verkiezingsfraude financiert laat ik buitenbeschouwing. Je kan blijven volhouden dat de verkiezingen ‘gestolen’ zijn, maar tot op vandaag is daar nul bewijs voor op tafel gelegd).
Ik verzoek je nu wel op te houden met het hier neerplempen van ‘conspiracy-bagger’.

 • Volgende reactie op #2.6
#2.8 AltJohan - Reactie op #2.7

@P.J. Cokema: die lobbyisten doen gewoon waar ze voor betaald worden.

Het probleem is de politici die zich laten fêteren door die gasten, terwijl ze er voor het volk zouden moeten zijn, dat is de schande. Laat ze maar eens voelen dat het volk zich in de steek gelaten voelt.

#2.9 P.J. Cokema - Reactie op #2.8

Maar beste AltJohan, dan hadden ze toch eerder al Trump er uit moeten flikkeren? Die is absoluut niet vies van “zich laten fêteren door die gasten” (*) en geeft zijn maatjes de ruimte lobbyist te worden/zijn.
Trumps regering en toebehoren stond bol van lobbyisten. Daar heeft dat “volk” van Qanon en consorten blijkbaar nul moeite mee.

(*) Dat zijn alleen de bekende, verplicht opgegeven donaties. De etentjes, weekend en vakantieverblijven op kosten van lobbyisten, allerlei kadootjes zijn hier niet in opgenomen.

 • Volgende reactie op #2.8
#2.10 Frank789 - Reactie op #2.8

Het probleem is dat jij iemand als Baudet steunt die afgeeft op de elite maar er zelf toe behoort.

Meneer Baudet heeft zojuist een leuk optrekje van 1,4 mln gekocht, 1 tonnetje boven de vraagprijs. Hij brengt waarschijnlijk 6 ton eigen geld mee. Verder wordt hij mogelijk ook Statenlid en harkt dan nog meer geld binnen. Valse ledenaantallen opgeven en met die veel te hoge partijsubsidie een FvD uitgeverij oprichten die je vervolgens op naam van Baudet zet. De FvD koopt met diezelfde subsidie de onverkochte Baudetboeken op om uit te delen en Baudet krijgt de volle opbrengst als auteur en uitgever.

Het salaris van Van Houwelingen (2e Kamer, Gemeenteraad en provincie) hoef ik verder niet uit te leggen?

Allemaal met steun van AltJohan die beweert universitair opgeleid te zijn. Dan ben je nog steeds ontzettend dom dat je je zo laat misleiden of door en door slecht omdat je bewust helpt de democratie omver te werpen.
Misschien in de valse hoop dat je ooit een paar krenten van die elite mag oprapen?

 • Vorige reactie op #2.8
#2.11 Hans Custers - Reactie op #2.6

De mensen van het Capitol dragen grote verantwoordelijkheid voor het zich laten laven aan de gulle lobbyisten van die vervloekte bedrijven.

Ben je nou echt zo dom? Niemand die meer doet om de privileges van hun rijke vriendjes en sponsors te beschermen dan de bende van Trump. Als jij minder invloed wilt van lobbyisten is dit corrupte zootje wel het aller-, allerlaatste waar je wat aan hebt.

 • Vorige reactie op #2.6
#2.12 Frank789 - Reactie op #2

In tegendeel, we weten nog een heleboel niet.
En dan met name van de club van de anti-democratische politici en rechtsextremen.

https://www.huffpost.com/entry/capitol-riot-january-6-what-we-dont-know_n_61d4c3fbe4b0d637ae9b04d3

 • Volgende reactie op #2
 • Vorige reactie op #2
#2.13 Janos - Reactie op #2

Clinton was een politica die beter had moeten weten dan zich richten op de aanhang, in plaats van op de criminele, opruiende, rechtsextremistische kliek van Trump zelf. Dat was inderdaad een fout. Een artiest heeft wat meer ruimte om de vinger op de zere plek te leggen (“benoemen” heette dat toch op ultrarechts?), en The Offering hoeft niet bang te zijn dat dit hun stemmen kost bij de volgende verkiezingen.

Verder laat je post uitstekend zien waar het misgaat in de polarisatie van de huidige maatschappij. Er is geen gedeelde feitelijkheid meer, en ieder heeft zijn eigen waarheid, waardoor een gesprek zinloos is. Voor alle duidelijkheid, hier komt dat natuurlijk gewoon omdat jij (AltJohan) je niet baseert op wat er werkelijk is gebeurt op 6 januari, maar op een vertekende, gemanipuleerde versie van de feiten. Of dat een bewuste keuze is (https://www.reddit.com/r/ik_ihe/comments/fbbz92/ikihe/ ) of een gebrek aan kritisch denkvermogen, daar ga ik niet over, maar het maakt gesprekken vrij zinloos.

 • Vorige reactie op #2
#2.14 M&M - Reactie op #2.13

Jamaar AltJohanheeft het toch zeker zelf gelezen op Twitter. Nou dan.