Bush: meer “samenwerken”

George BushVanaf vandaag is de meerderheid in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden Democratisch. Het grote lijden voor Bush is begonnen. Vanaf nu heeft hij voor elk voorstel dat hij erdoorheen wil krijgen de Democraten nodig. Bush voelt – terecht, na jaren van democratische “onderdrukking” – de nattigheid al en gooit er ingestuurde brieven en toespraken tegenaan:

“Met goede wil en volle inzet kunnen we praktische wegen vinden om de Amerikaanse Droom verder te brengen en ons land veilig te houden.”, “Het is tijd om de partijpolitiek opzij te zetten en ons te richten op de toekomst”, “Samen hebben we een kans dienstbaar te zijn aan het Amerikaanse volk door de ingewikkelde problemen op te lossen waarvan menigeen niet verwacht dat we die aanpakken. Laat staan oplossen in het partijpolitieke klimaat in het Washington van vandaag”.

Tegelijkertijd gaf hij meteen aan dat hij onwelvallige voorstellen van de Democraten niet zal accepteren. Een veto zal dan volgen: “Als het Congres ervoor kiest wetten te aanvaarden die domweg (partij) politieke stokpaardjes zijn zal blijken dat zij hebben gekozen voor patstellingen”.

Een gemengde boodschap dus, van Bush: “Laten we samenwerken, maar wel onder mijn voorwaarden”. Zo kennen we hem weer. Een schijnsamenwerking dus. Het wordt nog leuk in de Amerikaanse politiek de komende tijd.

 1. 1

  Ik vraag me af of Bush zijn termijn wel vol kan maken. Er zijn veel fouten gemaakt en ook Bush zit vuistdiep in de bruine smurrie.

  Wat betreft de belastingverlagingen die hij alsnog wil doorvoeren; die zijn van de zotte. Normaal beweert zelfs de ergst dictator er te zijn voor iedereen, maar met deze zoveelste belastingverlaging helpt hij alleen de rijken.

 2. 2

  Voor een impeachment heb je toch een 2/3 meerderheid nodig? Dan zit ie wel veilig. Zowiezo is onbekwaam zijn tegenwoordig nauwelijks meer een reden om je leider af te zetten. Je herkiest hem ook gewoon weer.

 3. 6

  Bush en vrijwillig aftreden? Ben je helemaal van de pot gerukt? Die blijft nog zitten als hij met een mes bloed aan zijn handen bovenop het lijk van van zijn vrouw wordt betrapt.

  Zijn verklaring? Ze was een terrorist.