Bloggies

Onbegrijpelijk. Niet genomineerd voor ‘beste weblog’. Niet genomineerd voor ‘best geschreven weblog’. GeenCommentaar en wij van de zustersite doen uitsluitend mee in de categorie ‘beste politieke weblog’. Spuyt en ik zullen elkaar sowieso niet kunnen feliciteren, zeker niet nu Spuyts grote voorbeeld ook meedoet in die categorie. Nu de grote vraag: moeten we naar de uitreiking?
Voordeel: gratis drank.
Nadeel: al die volkomen ten onrechte in plaats van ons genomineerde bloggers om ons heen.
Wie geeft goed advies?

 1. 1

  Sargasso als voorbeeld? Ja. Hoe je bezoekers trekt. Ze zijn toch het grootste serieuze weblog dat er is.

  Maar Sargasso wordt me wat te zweverig de laatste tijd, wat te elitair. Te VPRO. Ik hoop dat wij wat meer met de beentjes op de grond kunnen blijven staan.

  En ik vind dat we qua politieke verslaggeving inmiddels in de buurt komen van Sargasso. De afgelopen verkiezingen hadden wij mini-interviews met veel van de lijsttrekkers, we hadden de coalitiechecker.

  Waar ik bang voor ben is dat Marijnissen wederom met de prijs aan de haal gaat.

  Maar goed, de Dutch bloggies. Laten we dit maar eens eens bombarderen tot een eerste GC redactiedag :-) Lekker open en bloot, zodat de trouwe reageerders ook eens een kijkje kunnen komen nemen!

  Wie gaat er mee naar de uitreiking?

 2. 8

  Te elitair? Zeg, wie denk je wel niet dat je bent dat je zulke uitspraken durft te doen?

  Geintje.

  Voorzichtigheid is dus geboden (of juist niet).

  Veel plezier met de “strijd”.
  Hoewel ik Sargasso zelf toch niet sec als politieke weblog zie. Maar lijkt me op zich wel aardig om die prijs te mogen winnen, al was het maar om nu eindelijk Jan Marijnissen eens van de troon te stoten.

 3. 9

  Jep, te elitair, en dat komt voor een groot deel door de reageerders, die van een discussie al snel een meta-discussie maken. Of het meteen zo’n specialistische richting optrekken dat 99% van de mensen er totaal niets zinnigs meer over te zeggen heeft.

  Maar daarbij, dat is totaal niet slecht. Weblogs die zich op een nichemarkt richten zijn vaak veel succesvoller dan breed opgezette weblogs. Maar het is toch niet de richting waarop ik GC graag zie groeien. Zeker ook niet omdat Sargasso er gewoon beter in is :-)

  Als Sargasso de prijs voor beste politieke weblog wint is dat denk ik vooral aan Steeph te danken.

  Ons voordeel is weer dat we politiek gezien wat diverser zijn dan Jan Marijnissen, en niet grossieren in Dutch Bloggies (of nominaties) zoals Sargasso :-)