1. 3

  godverdomme zeg wat afschuwlijk volk die dat doet deze mensen moesten hetzelfde krijgen als ze de beesten aan doen jeetje heb er geen woorden voor kutvolk hier heb je ze als huisdier en daar mollesteren ze de beestjes echt ik vind het afgrijzelijk deze mensen wil ik wel eff afschieten echt

 2. 4

  Walgelijk. Maar hier in het westen kunnen ze er ook wat van. Bioindustrie. Varkentjes, kalfjes, kippetjes en wat nog meer. Er is maar 1 remedie op: GEEN VLEES ETEN!

 3. 5

  #3
  Beetje hypocriet, in dat geval zijn er een hoop afschuwelijke volken. Bekijk een gemiddelde documentaire over de bioindustrie en je ziet dat er met bijv. kuikentjes hetzelfde wordt omgegaan. In de documentaire ‘A carne e fraca’, worden kuikentjes geselecteerd. De kuikens die het niet redden worden levend in een container gegooid.

 4. 8

  Ja ze zijn net iets bruter dan de gemiddelde europese bio-industrier (al kun je zeker vergelijkbare beelden maken van hier, zie PvdD-spotjes), maar het belangrijkste verschil is natuurlijk de diersoort. Omdat het hier om katten en honden gaat vinden we het erger dan met onze varkens, koeien en pluimvee.

 5. 9

  Dat die mensen zo met die kooien gooien kan ik me wel voorstellen. Als je goed kijkt zie je dat ze dat doen omdat ze proberen hun vingers zo weinig mogelijk om de tralies of het gaas te leggen. Logisch, want die beestjes zijn waarschijnlijk niet echt gelukkig met hun behandeling en ze hebben best wel scherpe tanden.

  Ik zou mijn woede dus niet richten op die werknemers, die maar wat blij zijn dat ze een baan hebben zodat ze hun gezinnen kunnen onderhouden, maar op degenen die verantwoordelijk zijn voor deze werkomstandigheden. Dan kom je waarschijnlijk uiteindelijk bij westerse bedrijven uit… En niet te vergeten de afnemers.

 6. 10

  In China is hond, wat voor ons kip is. Wij doen kippen in principe precies hetzelfde aan. Dus begrijp de reacties niet helemaal, omdat wij toevallig honden en katten als huisdier hebben.

 7. 11

  @5

  OK, alle vleeseters hebben boter op hun hoofd, maar je hebt dierenmishandeling en je hebt CHINESE dierenmishandeling…

  Heb je het tweede filmpje uberhaupt bekeken? Heb jij het volgehouden toen rond 6:30 een wasbeer levend gevild wordt? Kijk rond 4:20 hoe de gevilde wasbeer zich opricht, hij leeft godverdomme nog steeds! Ga eerst dat filmpje kijken, gooi je eten eruit en vergelijk het dan nog eens met kuikens…

 8. 14

  Het gaat ook bij het eerste filmpje volgens mij niet om vlees maar om goedkoop bont. Nog veel belachelijker eigenlijk, want dat vlees wordt hoogstwaarschijnlijk gewoon weggegooid.

 9. 15

  Virologen wijzen er op dat op dit soort markten in China heel makkelijk overdracht van ziekten kan plaatsvinden tussen dieren en mensen.

  Als het slachten in een slachthuis gebeurt is dat meer hygiënisch en dus minder kans op uitbraken van besmettelijke ziektes en is controle makkelijker. Misschien kan het argument dat het de gezondheid ten goede komt tot verandering leiden. Ook kan het slachthuis apparatuur kopen om de dieren snel en relatief pijnloos te doden.

  De keerzijde is dat in een slachthuis juist zaken kunnen gebeuren die zich helemaal aan elke sociale controle onttrekken omdat het een afgesloten ruimte is waar ‘gewone’ burgers nooit komen.

  Enkel zeggen dat het zielig is omdat het honden, katten en wasbeertjes betreft is weinig overtuigend.

  Even goddesses can’t sit still.
  I normally don’t think of dogs often, except to eat them.

  @Dooie Kat
  Verder gebruiken Chinezen dieren volgens mij nu juist helemaal. In China eten ze ook de poten van de kip en daarmee bedoel ik de de tenen en de voeten van een kip. In Nederland willen veel mensen geen orgaanvlees eten en geen koeientong.