Balkenende schoffeert kiezer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,
JP de MP aan de koffie (Foto: Arnoud Boer)

Balkenende vindt volksvertegenwoordiger zijn te min. Dat is de boodschap die de lijsttrekker van het CDA heeft voor de kiezer. Hij heeft laten weten na 9 juni alleen maar beschikbaar te zijn voor het premierschap. Balkenende zegt ‘voor goud’ te gaan, maar steekt zijn middelvinger op naar de kiezer. “Als jullie mij in de Tweede Kamer kiezen als jullie vertegenwoordiger, kunnen jullie doodvallen” is wat hij zegt. ChristenUnie-leider Rouvoet heeft er geen goed woord voor over. Hij noemt de opstelling van de CDA-leider merkwaardig. De Minister voor Jeugd en Gezin van Balkenende IV is veel te mild in zijn bewoordingen.

De grootste partij van Nederland in de Tweede Kamer kiest een lijsttrekker die zijn neus ophaalt voor het parlement waarvoor de verkiezingen zijn uitgeschreven. Balkenende en het CDA verdienen alleen daarom al een enorme electorale schop onder hun kont.

Het is merkwaardig dat de partij die al eerder op zijn schreden moest terugkomen – vanwege het nogal vroeg uitroepen van de lijsttrekker – nogmaals blundert. Was het bovendien niet juist het CDA en Balkenende zelf die verklaard tegenstander zijn van een gekozen minister-president. Zoals het CDA zelf verwoordt:

[..] niet voor een gekozen premier. Ik vind dat je het parlement dan op achterstand zet. De premier is de meerdere onder zijn gelijken, en dat past ook heel goed bij ons land.

Balkenende, ga je schamen!

Reacties (3)

#1 PeterR/IederVoorZich

Ach, zo zijn al die politici.
Ik steek mijn middelvinger naar ze op.

  • Volgende discussie
#2 Kelly

Kijk ‘De Val van Balkenende’..Parodie of waarheid?..[met Hitler en komende verkiezingen tegen nemesis Wilders..]
http://www.youtube.com/watch?v=BwXh3aAF0Nw

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Obscura

@2 Hilarisch!

  • Vorige discussie