1. 1

  Duidelijkheid in onduidelijkheid? Ik zie VJ niets toevoegen of verhelderen. Zijn opmerking over het begrijpend lezen ten spijt.

  Het is overigens kakOfonie, Carlos. Nu heb je iets als luidruchtige poep geschreven :)

 2. 12

  Antisemitisme volgens de vandale: Racisme gericht tegen de Joden.

  Da’s toch wel een beetje arrogant, aanhangers van een religie tot ras verheffen:-P Volgens mij zijn we nog altijd allemaal homo sapiens sapiens en is racisme dan ook een verzonnen begrip. Ik blijf er dan ook bij dat racisme niet bestaat en antisemitisme derhalve ook niet.

 3. 13

  u kan blijven waar u wil, zmc, maar als een een tamelijk daadkrachtige klub opstaat, en met knuppels en gas duidelijkt maakt dat zij vinden dat antisemitisme bestaat – dan bestaat het, hoe ontkennend mensen als jou daar ook willen mee omgaan.

 4. 16

  Toch is dit knap: Nog geen godwin gevallen (Crachat was dichtbij). Lijkt een beetje op dat radiospelletje, ‘zeg eens eh’ (waarin je DUS JUIST GEEN EEH MAG ZEGGEN).

 5. 17

  @crachat was net hetzelfde aant denken bij zmc.

  Anderzijds volg ik hem wel in de redenering dat we bij Joden altijd een religie tot een ras verheffen.
  “Een menselijk ras bestaat uit een groep mensen die op basis van uiterlijke etnische en/of genetische kenmerken kunnen worden onderscheiden van een andere groep mensen.”
  Nu wil ik best toegeven dat alle joden een haakneus hebben maar die heb ik ook. En ik ben geen jood.
  Dus das geen genetisch kenmerk.

 6. 19

  “Zoals een Belg poept, poept men nergens!”

  Opdracht ‘begrijpend lezen’!!!

  “Zoals een Belg poept, poept men nergens!” hieruit kan men afleiden dat:
  a. Alleen in België op z’n bels wordt gepoept.
  b. Belgen niet poepen.
  c. De Belgische poepstijl teloor is gegaan.
  d. Leonidas-bonbons deels met poepfondant gevuld zijn.
  e. Hitler antisemiet was.

 7. 22

  @17: ethnische… Daaronder kun je de Joden (moet het dan met hoofdletter?) wel mee tot ras verheffen (en de Friezen en de Tukkers en de Rotterdammers).

 8. 25

  lijkt me niet zo moeilijk wanneer een bapaallde groep zich tot ras/volk/stam/vereniging doopt, men dat ook als ras/volk/stam/vereniging kan behandelen.

  Enkel Stijn, Victioria Principal en de Anarchisten ontsnappen daaraan, eigenlijk, dat stammengedoe.

  Want wat is het verschil tussen een principe en het kiezen voor de eigen stam?

 9. 28

  In zo’n aangenaam gezelschap hier en dan toch de heftigheid/clash of.

  Maakt me enigszins verontrust van wat op lange termijn komen gaat, heftiger dan onvermijdelijke klimaat gestuwde massamigraties. (p.s. u’r welcome op 60+NAP..in mijn strandtent voor een drankje)

  Lang geleefd opwaards en dan nu “what goes up must go down”?

 10. 30

  Tot wat voor discussie een spelfoutje al niet kan leiden! En nog regelrecht on-topic ook, want het woord ‘kak’ is afgeleid van het Hebreeuws.
  Maar dat had de weledelzeergeleerdbetweterige stoethaspel natuurlijk al lang door. Alleen begrijp ik niet waarom hij altijd zulke heftige anale jeuk krijgt van uitgerekend mijn stukjes. Er staan toch waarachtig wel vreselijker dingen op internet waaraan een mensch zich kan ergeren.

 11. 31

  #30

  Ik kreeg geen anale jeuk. Ik constateerde dat er ook bij u weinig te zeggen valt over zoveel onzinnigheid in de wereld. En u kent me inmiddels langer dan vandaag: Als ik denk mijn grote mond te moeten opentrekken dan zal ik dat niet laten. Dat had u kunnen weten, VJ.

  Ik herleide kakAfonie overigens niet verder dan het spaans (kaka) , aangezien ik het hebreeuws niet machtig ben. Ik geloof niet eens dat ik daar ‘helaas’ bij hoefde te zeggen aangezien de tijd om het te studeren me ontbreekt. Maar, ik neem aan dat het hebreeuws betekent wat wij ons daarbij voorstellen? Kak?