1. 2

  De hoofdprijs (een hele internet) for degene die ‘Westerse economieen produceren CO2, veroorzaakt klimaatverandering, zorgt ervoor dat het in Iran niet regent (en eigenlijk heeft Ahmedinedinges dus gewoon gelijk, en het is gewoon een toffe gozer en zijn vrienden Chavez en Ghadaffi ook)’ op fijn opruiende manier uit zijn toetsenbord gemurkt krijgt!

 2. 3

  Echt ontluisterend, die blik op de echte diepe domheid van iemand in een positie als dat. Ahmadinejad, de Iraanse Richard de Mos.

  (dan wel de echte diepe domheid van de Iraanse maatschappij, voor diegenen die willen argumenteren dat het enkel voor de wij/zij-bühne is — maar dat is een overschatting van die idioot).

  In het begin van het filmpje, naast dat bruine mullah-type, zit trouwens een in het zwart geklede man die een hand voor z’n ogen slaat en wegzakt zodra dit begint. Je hoort ‘m haast denken, “ik hoor hier NIET bij”. Paar seconden later staat iemand achter ‘m op en loopt inderdaad weg. Waarschijnlijk moesten ze gewoon pissen maar toch…

  Over de mouse-over, als dit een hoax-vertaling is, is dit postje in ieder geval in goed gezelschap. Bijvoorbeeld http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110529_020

 3. 6

  Uiteindelijk liggen PVV’ers en extreme moslims niet ver uit elkaar: allemaal fact free politics.

  Who needs an education when you can have a Führer?

 4. 7

  In West-Europa heeft men een president of monarch om het aangename gezicht van het land voor te stellen. In Iran is dat juist omgekeerd.
  Ahmedinejad heeft wel wat meer macht dan onze koningin of bijv. de Westduitse president, maar hij is niet de baas in Iran. Er zijn tekenen dat hij al over zijn hoogtepunt heen is. Misschien mag hij zijn moeilijkste karwei nog even afmaken: het afschaffen van de subisides op benzine (prijs 0.08 cent per liter) en verder ook op ongeveer alles. Op een dag zal hij wel gedumpt worden. De eerste tekenen zijn er al.

 5. 8

  @6: Ja. Ik heb ook een persoonlijke theorie over waarom Europa (of, zo iemand wil, het christendom) de meeste voorspoed heeft gekend: wij zijn een beetje mietjes (of, zo iemand wil, “keren de andere wang toe”).

  Het is die voortdurende ego-drang die van de maatschappijen in het Midden-Oosten nooit iets anders heeft kunnen maken dan corrupte apenrotsen terwijl hier onze natuurlijke dan wel culturele bereidheid om, soms, eigen trots in te slikken een voldoende mate van samenwerking mogelijk heeft gemaakt om tot die voorspoed te leiden.

  Wat dat betreft is het ook altijd grappig om die populistische focus op “trots”, “standvastigheid”, “eigen volk” en dergelijke langs te zien komen. De retoriek van de achterlijkheid die precies datgene weggooit wat ons hier tot voordeel heeft gestrekt.

  Of ik vind dat (oost-)Azië een argument is, of tot nu toe een argument is, voor het ook te ver kunnen gaan in het te weinig focus op ego hebben weet ik nog niet zeker maar vermoed ik…

 6. 11

  10: dan ben je vast tegen democratie, want welke politicus maakt niet gebruik van de ”domheid van mensen”?
  (behalve dan de politcus waar jij het mee eens bent natuurlijk)

 7. 12

  vandyke: Elke politicus maakt gebruik van de domheid van mensen, want niemand is beter geïnformeerd dan de politicus die de stukken op tafel heeft liggen, en naar eigen welgevallen daarmee aan de slag gaat.

 8. 13

  @12, En toch leggen 1,5 miljoen Nederlanders hun vertrouwen bij politici die de stukken nièt op tafel hebben of die stukken niet gelezen en/of begrepen hebben.

  Theoretisch gezien zou een politicus goed geïnformeerd moeten zijn, maar de praktijk wijst telkenmale uit dat bij (minimaal) 24 Kamerleden dat niet het geval is.

 9. 14

  Het gaat mij niet om of ze over de info beschikken, maar hoe ze de info verdraaien naar eigen belangen. Om bijv. weer eens in de media te komen.

  De 24 leden vertrouwen niet altijd de aangeleverde stukken, wat ik soms wel kan begrijpen. En dan doe je opvallende uitlatingen niet gehinderd door het politiek correcte spreken volgens de boekjes, en kom je in de media.

 10. 17

  Het regent te weinig boven Irian en nu heeft Ahmadinejad een probleem. De regen komt van god* (Allah), Irian wordt om zo te zeggen door Allah geregeerd, en hoe kan dat nu?

  A. moet uitleg geven aan een Perzisch publiek en vindt daarvoor het enig beschikbare argument waarmee hij zich eruit kan redden: het Westen leegt de wolken.

  Zelf zal hij beter weten en ook dat hij er in het Westen voor wordt uitgelachten, maar dat is even niet van belang. De afrekening komt nog wel. Wie het laatst lacht, lacht het best. Laat eerst die stomme Westerlingen maar lachen.

  * Klassiek. Vele volken hebben regengoden of priesters, speciaal belast met opwekken van regen. ‘Onze’ paus heeft die functie ook.

 11. 18

  Verbeeld ik het me nou of zegt Ahmadinejad feitelijk dat de Europeanen machtiger zijn dan Allah? Wat zouden de Ajatollah’s DAARVAN zeggen? Juist, ja: Heiligschennis!