‘Extreem-rechtse terroristen konden jarenlang hun gang gaan’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1.1 JSK - Reactie op #1

Damn.. klinkt als Der Braune Armee Fraktion. Met die driehoeksrelatie enzo.

#1.2 Prediker - Reactie op #1.1

Wat ik trouwens nog niet helemaal begrijp is, dat het in de berichtgeving steeds om drie mensen gaat, maar dat het artikel in Der Spiegel spreekt over een goed georganiseerd netwerk van moordenaars, bommenleggers en bankrovers.

“Now, however, evidence discovered by chance has uncovered a well-organized, well-armed network of killers, bombers and bank robbers…”

Netwerk? Welk netwerk? Ik vind negen racistische moorden en een spijkerbomaanslag waarbij 22 gewonden vallen, in elf jaar tijd nu niet bepaald een indicatie van een wijdvertakt terroristennetwerk.

Eerder zou je het om moeten draaien: het is nu duidelijk dat er achter veertien bankovervallen, negen racistische moorden en een terroristische aanslag slechts één kleine cel zat, en die is nu voorgoed onschadelijk gemaakt. Door eigen toedoen ook nog.

#1.3 Johan - Reactie op #1.2

Als ik jou was Prediker zou ik het duitstalige artikel eens gaan lezen. Het was niet alleen Oost Duitsland en 1 van de medeplichtigen was nota bene jarenlang informant van de geheime dienst.
Hele zaakje stinkt tot en met.

#1.4 su - Reactie op #1.2

In de langere artikel hebben ze het meer over een goed geoliede support-netwerk die hun van wapens, explosieven en papieren konden voorzien:

Members of the state government in Thuringia already speculate that they are dealing with a larger “right-wing extremist network,” which supported the trio “up until the last minute.” How else could the fugitives have obtained so many weapons and passports?

#2 pedro

Niks nieuws onder de zon. Rechtse terroristen moeten wel heel erg ver gaan voor ze als een gevaar gezien en vervolgd worden. De RAF maakt 34 slachtoffers in 28 jaar en was ongeveer even gewelddadig, maar werd veel sneller en hardhandiger aangepakt. In Italië werd er pas iets tegen rechtse terroristen gedaan na de aanslag op het treinstation van Bologna, en zelfs toen nog halfhartig. De echte daders hebben geen dag in de gevangenis gezeten (ook al omdat Thatcher hen weigerde uit te leveren, nadat ze naar Engeland gevlucht waren) en zijn nu de politieke leiders van Forza Nuova (nadat na vele jaren juridisch touwtrekken een paar van hun voormalige ondergeschikte partijgenoten uit de NAR veroordeeld zijn voor de aanslag)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*