‘God heeft plan met Palestijnen’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

‘God heeft plan met Palestijnen’

En nog wat meer geblaat. Maar misschien helpt het.

0

Reacties (6)

#1 Teun

Er was gisteren in Nova een Israelische politicus die beide zijden opriep om niet steeds de holocaust erbij te halen, maar hoe kun je in hemelsnaam de Bijbel erbij halen om de uitkomst uit dit conflict te doorzien? Misschien door een stukje van de oorzaak te doorgronden, maar zoals de auteur zelf al zegt: daartoe biedt de Bijbel geen enkel aanknopingspunt.

Kan iemand trouwens uitleggen hoe de joden van eeuwenlang het pispaaltje van de christenen te zijn geweest, nu ineens de ‘oogappel van [hun] God’ geworden zijn?

#2 Martijn

Dat heeft te maken met de bijbelinterpretatie van evangelische christenen. Volgens hen moet er tijdens het eind der tijden vrede komen in Israël en moeten alle joden zich bekeren tot het christendom. Zie hier.

#3 Teun

@2 Dus als ik het goed begrijp, is er geen omslag geweest in het denken over Joden onder Christenen, maar is een andere tak van het Christendom het denken over Joden in het westen gaan domineren. Correct? Bedankt voor de link iig.

#4 Roy

@2 en @3: volgens mij heeft het er ook wel een beetje mee te maken dat de animostiteit tussen christendom en islam groter is dan tussen christendom en jodendom. Het is een beetje kiezen tussen Scylla en Charybdis, maar als het moet, dan maar liever de joden.

Ik herinner me een uitzending van Rosenmoller op pad met de lijsttrekkers in 2006, waarin Rouvoet pertinent weigerde een moskee in te gaan.

#5 Teun

@4 Dat dacht ik dus ook, plus misschien een goede dosis schuldgevoel over de Holocaust?

Maar gezien de uitgebreide geschiedenis van pogroms en verkettering van Joden, dacht ik dat er toch iets ‘extra’s’ voor nodig was om de mening over Joden zo om te doen slaan – onder Christenen welteverstaan.

#6 Martijn

@3: Nou, de katholieke kerk heeft zijn antisemitisme ook achter zich gelaten. Ze konden ook weinig anders na de Holocaust wilden ze niet in het verdomhoekje komen.

Maar dat agressieve steunen van Israël is wel typisch voor evangelische christenen. De paus zal zich nooit ‘onvoorwaardelijk’ achter Israël stellen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*