1. 2

  Lekker artikel. Als je het rekensommetje afmaakt, wat ze niet doen in het artikel, dan kun je er uit concluderen dat bijna de helft van de toename van de allochtone bevolking (0.7 van de 1.6miljoen) op conto van westerse allochtonen komt.

  Wat nou moslim-tsunami. Of zijn we sowieso xenofoob?

 2. 3

  Daarnaast worden tweede en derde generatie allochtonen ook meegerekend. Dat maakt de dochter van een Amerikaanse vriend ook allochtoon. Vage manier van rekenen.

 3. 8

  Ik ben een zogenaamde pinda, ofwel een blauwe. Geboren uit een Nederlandse moeder en een halfbloed Indonesiër. Ikzelf ben dus een kwartje, maar de last die je de rest van je leven meedraagt is enorm.

  Maar goed, mijn volk (kuch) heeft nooit veel moeite gehad met inburgeren en meedoen, geloof ik.

 4. 9

  @5: nu, mij lijkt het gezellig. Hoe meer allochtonen hoe beter. Autochtone Nederlanders zijn toch allemaal humeurige klootzakken, met een Surinamer of een Belg kun je tenminste nog eens lachen.

  Bedoel je dat?

 5. 10

  @8 “Maar goed, mijn volk (kuch) heeft nooit veel moeite gehad met inburgeren en meedoen, geloof ik.”

  Daar dacht men na de treinkaping anders over, geloof ik. Lesje voor de huidige zgn. “problematiek”?

 6. 11

  @10 tsss, dat zijn molukkers. en die bevolkingsgroep hebben we belogen, bedrogen en gedeporteerd.. dus tav die kaping moeten we ook hand in eigen boezem steken. Had overigens ook niet echt te maken met inburgeren (want als ze de autochtoon geloofden zouden zij weer terug gaan ergo inburgering was zelfs ongewenst)

 7. 12

  @11 weet ik, maar wat ik bedoelde is dat nu zelfs Wilders niks tegen Molukkers heeft, maar men daar een tijdje terug anders over dacht.

  Misschien zeggen we over 20 jaar wel: “die marokkanen; die werden toch wel erg achtergesteld.”

 8. 13

  @roy: Is de correcte benaming voor jou dan geen “pindakaas”? :-)

  Helaas, bij mij geen greintje van overzee te ontdekken. Mijn hele familie woonde nog niet eens zo heel lang geleden op een paar 100 vierkante kilometer.

 9. 14

  Gelukkig tellen ook derde generatie allochtonen mee. Een oma van mij was half-duits, dus ben ik als mof verantwoordelijk voor beide wereldoorlogen en als allochtoon voor alles wat sindsdien mis is gegaan. Het spijt me.

 10. 15

  Oh ja, mijn opa heeft meegevochten bij de landing in Normandië en op Indonesië. Mag ik hierbij dan ook even mijn excuses maken aan alle Duitsers en Indonesiërs die (mede) door zijn hand zijn omgekomen?

  Als volbloed 40ste generatie Nederlander ben ik daar dan 100% verantwoordelijk voor. Net als voor de wandaden van de VOC en WIC, waarbij een voorvader van mij kapitein was op één van de schepen van de vloot van Stuyvesant.

  Mijn excuses.

 11. 19

  ALs we nou gewoon allemaal naar kerk luisteren en voorbehoedsmiddelen de deur uit gooien zijn we van al dit soort zaken af. Gewoon weer 13 kinderen per gezin.

  “Voor het vaderland”