Wilders wil vertrekpremie voor allochtonen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Wilders wil vertrekpremie voor allochtonen

Allochtonen die willen terugkeren naar het land waar zij of hun ouders vandaan komen, moeten worden aangemoedigd met een vertrekpremie. Dat zegt Geert Wilders (Partij voor de Vrijheid) tegen het persbureau Novum. Wilders vindt de maatregel nodig om te voorkomen dat Nederland ‘wordt verkocht aan de duivel die Mohammed heet’.

Lees verder op DePers.nl

Reacties (7)

#1 Teun

goh, hij heeft er weer een nieuwe formulering voor gevonden:

”Wilders vindt de maatregel nodig om te voorkomen dat Nederland ‘wordt verkocht aan de duivel die Mohammed heet’.”

 • Volgende discussie
#2 Abhorsen

Ach, als een regeringspartij (of eigenlijk elke andere willekeurige partij) dit had voorgesteld had Calimero Pavlov van de toren geblazen dat het van de gekke was dat we allochtonen geld gingen geven. Dat het een aantrekkende werking zou hebben om eerst hier een te komen en dan je hand op te houden.

Ik vraag me overigens af of je alleen als Moslim hiervoor in aanraking komt? Ik kan me niet voorstellen dat hij vergeten is dat niet alle allochtonen Moslim zijn, gezien hij met een allochtoon getrouwd is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 pedro

Ik dacht eerst: “Maar weet meneer Wilders dan niet, dat een vertrekpremie al lang bestaat? Is het de bedoeling die premie fors te verhogen, misschien?”

Gelukkig drukte ik eerst op de link naar het echte artikel. Geert beseft maar al te goed, dat die premie nu al bestaat. Hij is ook niet van plan die premie te verhogen. Hij vindt alleen, dat er te weinig gebruik wordt gemaakt van de regeling. Het enige, dat aan zijn plan ontbreekt, is de manier, waarop hij wil bewerkstelligen, dat mensen meer van die regeling gebruik gaan maken. Beter gezegd: eigenlijk ontbreekt ieder plan. Ik heb namelijk moeite met het presenteren van een reeds bestaande regeling als een nieuw plan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 jos

“Allochtonen willen vertrekpremie voor Wilders”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Robert

[email protected] Zoals je weet, ben ik ook met een “allochtoon” getrouwd, maar zo hebben ik en anderen haar nooit gezien. In 1976 toen ik trouwde, bestond de term nog niet. Zover ik me herinner, tot 1987 (ik gaf les in de Transvaalbuurt) is er geen echt probleem tussen Nederlanders en buitenlanders geweest. Er waren er in Den Haag vrij veel: Indo ‘s, mensen uit Suriname enz. Van 1987 tot 1993 was ik in Armenie. Bij terugkeer bleek ineens de term allochtonen ingevoerd en waren de verhoudingen enorm verhard. Door jaren weggeweest te zijn, merk je het denk ik, het beter op. In het onderwijs werd er, vanwege de subsidie, zelfs onderscheid gemaakt in allochtonen. Ouders geboren in Nederland of niet.Mijn vrouw was altijd geintegreerd. Nooit problemen. Ze is ook zeer sociaal en diplomatiek, dit in tegenstelling tot tikker. Het vult elkaar goed aan.
De vrouw van Wilders zal genoeg vuil over zich heen gekregen hebben, dus Wilders moet prima op de hoogte van haar niet- Nederlandszijn zijn.
Hij maakt, vermoed ik, ook een onderscheid tussen geintegreerde allochtonen en de allochtonen die volgens hem niet willen integreren en ziet zijn vrouw, net als ik het zie, niet als een allochtoon.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Abhorsen

@5, Het ging mij erom dat hij in makkelijke soundbites spreekt die aanspreken bij bepaalde mensen in Nederland. En dat men vaak vergeet dat onder allochtoon veel meer dan alleen maar Moslims verstaan worden. Zo herinner ik me dat wat ik hoorde vooral Europese niet Nederlandse allochtonen er vooral moeilijkheden mee hadden om dat hele dubbele nationaliteit gebeuren. De gene die ik kende waren echt gewoon kwaad toen.

Ik ben het ook niet eens met zijn Moslim haat, maar zeg dan gewoon dat je op geloof mensen het land uit wilt sturen met een zak geld mee, niet op basis van afkomst. Of dat je alleen maar specifieke allochtonen op basis van geloof & afkomst wilt weg sturen. Een beetje zoals de PVV voorstelde dat er een migratie stop vanuit Turkije moest komen…… tenzij je geen Moslim was.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Robert

[email protected]
Ik denk dat het verkeerd is zich op Wilders te focussen. Ik heb ergens een artikel gelezen van een wat donkere Nederlander wiens voorouders zich meer dan honderd jaar geleden in Nederland gevestigd hebben, een goede Nederlandse opleiding heeft, zich volledig Nederlander voelt , een goede positie heeft en vanaf september 2001 steeds meer problemen ondervindt en daardoor steeds gefrusteerder wordt. Neem de opmerkingen van Krajicek enz.
Het zit veel dieper en is veel ouder dan 2004 toen Wilders zich aandiende.
Hij verwoordt alleen de onvrede voor politieke winst.

 • Vorige discussie