‘Meer ouderen aan de drank’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

AMSTERDAM – Alcoholmisbruik door ouderen wordt een steeds groter probleem. Dat meldt het Nationaal Gezondheidsinstituut NIGZ maandag in De Telegraaf. Twintig procent van de bevolkingsgroep boven de 55 jaar vertoont volgens de organisatie risicovol drinkgedrag.

Lees verder op NU.nl

Reacties (2)

#1 Peter

Dat kom natuurlijk omdat ouderen allang niet meer het rolmodel in de samenleving zijn. Dat zijn de jongeren. En dus gaan de oudjes doen wat die jonkies ook doen. Jongeren internetten meer, de oudejs volgen. Jongeren doen massaal aan Idols-achtige programma’s mee, de oudere generatiee zijn inmidels tot de X-factor doorgedrongen. Vorig jaar werd er in de media gemeld dat jongeren ook behoorlijk drinken en zie…..
Hoewel het in een reactie ‘not-done’ is naar een eigen publikatie te verwijzen kan ik het in dit verband niet laten. Want het zou best mogelijk kunnen zijn dat ouderen naar de drank grijpen omdat ze zich buiten spel gezet voelen door de banken. Zie ’Ouderen buiten spel?'.

  • Volgende discussie
#2 knut

De vorige keer waren het de jongeren nu weer de bejaarden. Het enige dat echt werkt zijn kostenverhogingen (dus hogere accijns) maar daar heeft de tussenliggende groep ook last van. Dat zou oneerlijk zijn dus ik zou pleiten voor een gedifferentieerd accijnsbeleid. Om te voorkomen dat het beeld ve gouden koe ontstaat moeten we misschien de extra accijns inkomsten benutten voor een verlaging voor de niet probleemgeneratie. Lijkt me zeer redelijk en kan vast op voldoende maatschappelijk draagvlak rekenen, toch?

  • Vorige discussie