1. 1

  Volgens mij is eigenlijk het bewijs dat we maar beter de democratie kunnen afschaffen. 23 zetels zonder partij programma, zonder beleid? Nederland op zijn triests. Wat je ook van welk beleid vind, of je nu politiek links of rechts bent. Ze heeft niet eens een verkiezingsprogramma!

 2. 5

  Nee, die illusie heb ik niet hoor :D Ik vind het overigens verbazingwekkend dat als elke andere partij zal uiten wat Verdonk zegt men het niet zal geloven en het als onhaalbaar bestemeld (files oplossen bijv.). Dat men het inmiddels als losse flodders ziet. Maar bij verdonk gelooft men het ineens weer. Erger nog, haar hoofd aanpak voor deze oplossingen is; praten met de mensen en deskundigen. Dit is precies wat er nu gebeurd en iedereen zo boos over is!

 3. 6

  @1
  heeeel misschien is t omdat zij afwijkt van andere politici. Daar waar zij op een hellend vlak een discutabel beleid uitvoerde heeft ze haar koers behouden.

  In polderend en draaikonterig politiek Nederland is dat een zeldzaamheid. En mogelijk vinden mensen dat wel prettig. Je maakt een keuze voor een lijn en je krijgt die lijn. Misschien niet met alle nuanceringen erin die t ene individu wel/niet wil maar het is wel duidelijk. Dus misschien staan haar stemmers niet perse 100% achter haar inhoud maar meer achter haar methodiek. Mijns inziens had Pronk ook wel op deze wijze stemmen naar de PvdA kunnen trekken zonder dat de PvdA een nieuw programma had opgesteld.

 4. 7

  Ik denk zeker dat ze kiezers aantrekt om wie ze is. Maar dat is juist mijn probleem. Het is populisme ten top, het is gewoon kreten roepen en verder niets. Ik vind het ook juist zeer triest dat iemand die alles behalve rechtlijnig is (ze kiest simpelweg voor wat de kiezer wil horen) en van zichzelf roept dat ze daadkrachtig is als zodanig ervaren is. Ze heeft amper daadkracht als minister getoond. Ze heeft veel symbool politiek gevoerd, maar haar departement totaal verwaarloost als het ging om ECHT wat te doen.

  Verdonk heeft een “mythe” omzichzelf heen gebouwd als daadkrachtig, maar ze roept vooral dat ze daadkrachtig is. Ze doet nog minder dan een polderende minister echter. En nu roept ze zelfs dat ze precies wil gaan doen wat de hele politiek al doet; praten met iedereen. Alleen omdat het Verdonk is wordt het wel als daadkracht gezien.

  Als Bos precies hetzelfde zegt neemt niemand hem serieus “ik ga de files oplossen”, “hoe? nou ik ga praten met mensen die dat kunnen oplossen”.

  Het enige waar ik daadkracht van Verdonk tot nu toe heb gemerkt is haar daadkracht om zichzelf machtiger te maken.