vegetarisch voorgerecht, 4 personen
4 aubergines, gewassen
1 bol knoflook
ca. 100 ml olijfolie
200 ml schapenyoghurt, op kamertemperatuur
enkele tomaatjes
peterselie om te garneren
klein ovenschaaltje
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Prik de aubergines rondom in met een vork. Doe de knoflook in een klein, passend ovenschaaltje en schenk de olie erover zodat de knoflook onder komt te staan. Pof de aubergine in ca. 70 minuten gaar (dan is de aubergine volledig zacht als je er voorzichtig indrukt), neem de knoflook na ca. 30 minuten uit de oven en laat afkoelen. Laat de tomaatjes 5 minuten meeroosteren in de oven. Knijp de knoflook uit de velletjes, bewaar de olie. Snijd de aubergine open, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de knoflookolie. Verdeel de yoghurt en uitgeknepen teentjes knoflook over de aubergine, garneer met tomaatjes en peterselie.
Reacties (6)
200 ml schapenyoghurt = 10.000.000 ongeboren lammetjes
Exquise ramyoghurt.
En hoe lekker denk je dat zo’n bol knoflook loopt als je er steeds teentjes afhaalt.
En kun je die aubergine niet gewoon kopen, de schuldenproblematiek hoeft zich toch niet tot in de keuken uit te strekken
Of gebietst. Dat is nog comfortabeler, want geen kip die onthoudt dat hij er nog een moet terugkrijgen.
Verder: leuk gerecht