Gepofte aubergine met knoflook en schapenyoghurt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

copyright foto Andrei Tchernikov, recept & foodstyling Fiona Ivanov

Gepofte aubergine met knoflook en schapenyoghurt
vegetarisch voorgerecht, 4 personen

4 aubergines, gewassen
1 bol knoflook
ca. 100 ml olijfolie
200 ml schapenyoghurt, op kamertemperatuur
enkele tomaatjes
peterselie om te garneren

klein ovenschaaltje

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Prik de aubergines rondom in met een vork. Doe de knoflook in een klein, passend ovenschaaltje en schenk de olie erover zodat de knoflook onder komt te staan. Pof de aubergine in ca. 70 minuten gaar (dan is de aubergine volledig zacht als je er voorzichtig indrukt), neem de knoflook na ca. 30 minuten uit de oven en laat afkoelen. Laat de tomaatjes 5 minuten meeroosteren in de oven. Knijp de knoflook uit de velletjes, bewaar de olie. Snijd de aubergine open, bestrooi met zout en peper en bestrijk met de knoflookolie. Verdeel de yoghurt en uitgeknepen teentjes knoflook over de aubergine, garneer met tomaatjes en peterselie.

Reacties (6)

#1 Bullie

200 ml schapenyoghurt = 10.000.000 ongeboren lammetjes

  • Volgende discussie
#1.1 Karl Kraut - Reactie op #1

Exquise ramyoghurt.

#2 Bullie

En hoe lekker denk je dat zo’n bol knoflook loopt als je er steeds teentjes afhaalt.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bullie

En kun je die aubergine niet gewoon kopen, de schuldenproblematiek hoeft zich toch niet tot in de keuken uit te strekken

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3.1 Karl Kraut - Reactie op #3

Of gebietst. Dat is nog comfortabeler, want geen kip die onthoudt dat hij er nog een moet terugkrijgen.

#4 Bullie

Verder: leuk gerecht

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie