Zomerquote | Grüße aus Heimalzer

zomerquotes3 “Morgenochtend vroeg gaan we fietsen. De natuur is hier werkelijk fantastisch. We komen zaterdag 1 augustus langs om de foto’s te laten zien en Nelson weer mee naar huis te nemen. Tot snel.
Liefs Arno en Dinie.”

heimalzerWTF?! Arno en Dinie?! Who the fuck zijn Arno en Dinie?! Natuurlijk ken ik geen mensen die AR-NO én DI-NIE heten!! En Nelson bij mij in huis?! Al zou ie Mandela als achternaam hebben zou ik hem nog niet in huis nemen! Lazer toch op met die ansichtkaart uit Heimalzer!1!!

Wellicht zou u zo reageren op de nep-ansichtkaart van de Internationale Stichting Alzheimer Onderzoek (ISAO). U ontvangt en verstuurt immers al 20 jaar geen ansichtkaarten meer. Zo niet tientallen bejaarden die oprecht confuus werden van de slinkse (en dus geslaagde) briefkaartactie om aandacht te vragen voor de ziekte Alzheimer. Voor even waanden ze zich in het universum van een vergeetachtige Alzheimer patiënt of dachten opgelicht te gaan worden. En wat doe je dan als verontwaardigde burger? Precies: klagen! Ruim tweehonderd boze of verwarde mensen benaderden de stichting.

 1. 3

  Doet me een beetje denken aan de acties van kunstenares Tinkebell, die dieren martelt om aandacht te vragen voor de terloopse manier waarop de gemiddelde Nederlander dieren martelt (of daaraan meewerkt).

 2. 4

  Haha, ik heb serieus eens een ansichtkaart met een brandweerwagen erop naar een vriend gestuurd, getekend: Dinie en de kinderen.

  “Dinie? nog nooit van gehoord. Ken jij een Dinie? De naam en het adres zijn allemaal prima in orde. Ik snap er niks van.”

  Verwarring alom.

  /lifelog

 3. 5

  Sinds mijn vrouw ooit eens een bijbaantje heeft gehad bij een vergelijkbaar pseudo-goed doel als de ISAO, zijn me wel de ogen geopend voor die boevenwereld. En voor de naiviteit waarmee mensen hun geld doneren.

 4. 7

  @carlos,

  ik denk dat Kalief je niet aanviel maar slechts probeerde te verhelderen dat de legititmitiet van ISAO dubieus is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld die van Alzheimer Nederland. Deze informatie is aanvullend op jouw epistel en niet corrigerend.