Zomergasten | Erik van Lieshout

Vanavond in Zomergasten Erik van Lieshout, beeldend kunstenaar.
Hij heeft als keuzefilm (eigenlijk documentaire) “Los Angeles” van Sarah Morris.

U heeft nog 5 minuten om de popcorn, het bier en het tweede scherm te pakken voordat het begint.
Helaas voor de mensen die alleen online leven is er geen live stream beschikbaar.
Voor de mensen die via Twitter meepraten, de meest gebruikte hashtag is #zg11.

 1. 4

  Man, man, wat een niet boeiende uitzending met EvL vanavond! Blijkt maar weer dat alles valt of staat met de keus van de gast en de diepgang van de gastheer…Ieder jaar kijk ik uit naar Zomergasten, maar nu is het absolute dieptepunt voor mij bereikt. Vorige week wel geboeid gekeken overigens…

 2. 5

  dacht even dat het z’n tweede ronde was, maar dat is dan weer Joep. Van de ‘ateliers van Lieshout'(jaar of 5 terug).
  Waar ik iets meer van gecharmeerd ben, misschien ten onrechte, waarschijnlijk omdat ik er iets beter mee bekend ben.
  Helaas geen TV, ik denk dat het voor het eerst is dat ik dat mis. (Ook geen ‘uitzending gemist’, jammer.)

 3. 11

  Gaaf, Kinski in de Hitleriaanse traditie die echt overwegenswaardige dingen schreeuwt en het publiek helemaal opzweept. Merkwaardige tegenstelling, eng, heel erg goed, heftig.

 4. 13

  Wat een prachtige avond met zoveel verbeeldingskracht met zijn films en korte stukken en wat een kunstenaar. Men ziet maar weer dat verbeelding net zoals voedsel noodzakelijk is. Petje af voor Jelle en Erik van Lieshout.Subtiel hoe er een relatie tussen beiden ontstond.Overigens net zoals bij de kijker.

 5. 14

  Degenen die kritiek ( mag allemaal,hoor!!!! ) hebben op publieke personen
  zullen eerst een onderzoek moeten doen. WIM= “Wat is er met mezelf aan de hand”. ( W.van Ammelrooy ). Want WIM confronteert je met jezelf en dat is het huidige “zwerk” heel heel heel erg moeilijk.

  vr.gr.

 6. 15

  @ 14
  Waarom ik bijv. afgehaakt ben? Het heeft me als jong volwassene veel moeite gekost om mijn uitgebreide verhalen met veel details in te korten tot thema’s en essenties. Het koste me als jongmens moeite om keuzes te maken in wat voor mij en de ander belangrijk was. Ik vond alles belangrijk omdat het bij het leven hoorde. Bij het begin van de uitzending werd ik daar teveel aan herinnerd.

  Ik zeg niet dat de uitzending slecht was. Maar ik vond het te inspannend om alles zomaar binnen te laten komen. Misschien was het contrast met -voor mij- een van de mooiste zomergasten sinds jaren, Lilian Gonçalves-Ho Kang, er ook debet aan. Ik had andere verwachtingen.