Zomergasten 2022 met Raven van Dorst

Foto: © VPRO Schermafbeelding website Zomergasten met Raven van Dorst
Serie:

“Mijn avond wordt een ode aan de einzelgänger en de rebel”. Met dat statement gaat Raven van Dorst vanavond in VPRO’s Zomergasten “het anders-zijn omarmen en vieren!”

En dat gaat die doen door ons persoonlijkheden voor te schotelen die ver verwijderd zijn van de burgerlijke norm. Kurt Cobain tot mevrouw Faber. Van de punkband Pertti Kurikan Nimipäivät tot de pornorockband Rockbitch. (zie ook 5 redenen om naar Raven van Dorst te gaan kijken).

Van Dorst is behalve als muzikant (tegenwoordig bij de band Dool) vooral bekend als televisiepersoonlijkheid(je) in entertainment programma’s als Expeditie Robinson (RTL5 2015), Het perfecte plaatje (RTL4 2018), Ranking the Stars (BNN-Vara. 2017 – 2019) en Wie van de drie (SBS6 2020 – heden).

Daarnaast maakt Raven van Dorst programma’s waar die op zoek gaat naar een breed scala aan mensen waarvan we ook kunnen zeggen dat ze op een of ander wijze afwijken van de gemiddelde burgerlijke norm. In Holland! (BNN-Vara, 2018) werd die norm onder de loep genomen door (bijvoorbeeld) gasten van een seksclub te vragen naar hun kijk op de seksuele moraal. In Het alternatief (BNN-Vara, 2021) kwamen ufo-spotters en heksen voorbij.

Ongetwijfeld zal het vanavond ook gaan over ‘jezelf zijn’. Een dingetje waar Raven van Dorst als geboren hermafrodiet genoeg mee geworsteld heeft. Daar is die nu wel klaar mee. Van Dorst weet hoe hen aangesproken wenst te worden. Kijken of Janine Abbring dat goed onthouden heeft.

Vanavond te zien bij de VPRO, om 20.20 uur bij NPO 2. Mogen we uw opmerkingen tijdens de uitzending hier tegemoet zien? En morgen lezen we hier natuurlijk weer Sargasso’s Zomergasten recensie van Max Molovich.

Reacties (2)

#1 Hans Verbeek

Aanschuiven bij Zomergasten vind ik het summum van conformisme: burgerlijker kan haast niet.
Ik ben persoonlijk wel benieuwd of van Dorst de afgelopen anderhalf jaar zelf is afgeweken van de burgerlijke norm. Maar ik verwacht niet dat dat onderwerp ter tafel komt.

  • Volgende discussie
#1.1 Hans Custers - Reactie op #1

Ben je niet een beetje te oud voor puberaal gezwelg over burgerlijk conformisme?