Zeven jaar Sargasso ..en nu? [Poll]

Sargasso bestaat deze maand zeven jaar. Uiteraard zouden we zelfgenoegzaam kunnen terugkijken op die tropenjaren in de blogosfeer en herinneringen ophalen over wat een lol we wel niet gehad hebben. Maaarrr… we zouden ook vooruit kunnen kijken! Zeven jaar was immers al voor de Oude Egyptenaren een cruciale periode: “Er zouden eerst zeven goede jaren komen, waarbij de Nijl het deltagebied naar behoeven zou overstromen. Dan zouden er zeven magere, arme jaren volgen”. Bevonden wij ons de afgelopen zeven jaar in de goede jaren of moeten die juist nog komen? Onze statistieken vertonen groei, maar achterover leunen past ons niet. Ook in de burgerpsychologie kent men een zevenjarige cyclus, zie de Vrijdag Vraag van vandaag. Een mens zou iedere zeven jaar in zijn leven op een kruispunt staan en de keuze hebben om van koers te veranderen. Hoog tijd dus voor wat introspectie!

Terwijl hier in Nederland de professionele media het fenomeen weblog ook dit jaar nog voor de zoveelste keer ontdekte is men in het buitenland al een stap verder. In de Verenigde Staten vraagt men zich hardop af of bloggen nog wel zin heeft? “Writing a weblog today isn’t the bright idea it was four years ago” (Wired). Is bloggen nog wel van deze tijd? Zijn Twitter, Facebook en Flickr niet veel toegangelijkere communicatiemiddelen? In de VS zijn blogs in toenemende mate geprofessionaliseerd en vercommercialiseerd: Who Killed the Blogosphere?. Aan de Huffington Post is niks romantisch en spontaans meer, en iedereen weet: wat in Amerika gebeurt komt op den duur ook in Nederland. Sargasso is, ondanks wat boze tongen beweren, (nog) steeds niet commercieel. Maar als commercialisering nodig is om te vernieuwen dan moet die optie overwogen worden.

Kranten hebben inmiddels de maniertjes van de blogs overgenomen, zelfs bij Trouw kunnen lezers reaguren en het nrc.next was nooit ontstaan zonder de hete adem van de blogs. Desondanks hebben kranten het moeilijk, hun lezersaantallen lopen terug terwijl sommige blogs -waaronder Sargasso- nog steeds groeien. Maar zonder kranten valt er straks voor de blogs nog bar weinig te deeplinken? Moet de parasiet zijn gastheer maar eens gaan overnemen?

Zeven toekomstscenario’s voor de komende zeven jaar
Omdat wij vanaf het prilste begin de mening van onze lezers hebben gekoesterd laten wij u ook nu weer meepraten. Zeven toekomstscenario’s voor de komende zeven jaar vormen de basis voor de discussie over de toekomst voor Sargasso. Uiteraard inclusief een attractieve poll (scrollen verplicht).

Scenario 1. “De Linkse Geenstijl – Huffington Post van de Lage landen”
We gaan in op het aanbod van 1 miljoen van die ene geheime investeerder en professionaliseren Sargasso. Binnen één jaar zitten er vijf broodbloggers in een lelijk kantoor in Amsterdam Zuidoost. Dagelijks rammen zij er vlammende stukjes uit. Continuïteit in content, maar uiteraard wel bemeten op onze trouwe lezersgemeenschap: intelligent, hogeropgeleid, intellectueel uitdagend, genuanceerd en denkend buiten de gebaande paden. Carlos en Steeph zijn wekelijkse gasten in landelijke talkshows. Opiniemakers, spindokters, verklikkers en gevaarlijke gekken weten ons te vinden. Sargasso TV start, Sophie Hilbrand wordt het nieuwe gezicht van Sargasso.

Scenario 2. “Het hogeropgeleide FOK Forum”
Om de dagelijkse content te waarborgen gaan we 200 extra bloggers aannemen. Kwantiteit staat boven kwaliteit. Op Sargasso wordt altijd wat geschreven. De huidige redactie drukt steeds minder haar stempel op het blog, maar het enthousiasme onder de bloggende lezers groeit. Binnen één jaar claimen we de uitspraak “De maatschappij dat zijn wij”. Van de advertentieopbrengsten kunnen we twee moderators aanstellen, die hebben we ook wel nodig…

Scenario 3.”Krachtenbundeling middels subsidie”
Ego’s gaan opzij en Sargasso neemt het voortouw in het smeden van een “Unie van de Nederlandse blogosfeer”. Brussel en Den Haag verstrekken ruimschoots subsidie, Carlos draagt vanaf dat moment nog hippere pakken dan Matthijs van Nieuwkerk en Steeph rijdt de eerste Ferrari op waterstof. Binnen ons eigen blog discours worden we heel groot, heel belangrijk én daarbuiten net zo onbegrepen als de EU, maar na verloop van tijd komt het goed. Sargasso slaagt er in (wapperend met subsidie euro’s) het neusje van de zalm onder de bloggers binnen te halen, hierdoor zijn de artikelen van hoge kwaliteit.

Scenario 4: “Omvorming tot microblog”
Omdat er toch al zoveel geouwehoerd wordt en reacties vaak nergens over gaan, vormt Sargasso zich om tot microblog. Postings zijn niet langer dan 280 tekens en de mogelijkheid om te reageren blijft bestaan. Alle links in de tweets gooien we in een aparte kolom. Sargasso wordt snel, luchtig, actueel en ózó Web 3.0. De redactieleden hebben niet zo veel meer te doen en worden minder zichtbaar.

Scenario 5. “Business as Usual”
Sargasso gaat door als stichting met vrijwilligers. Redactieleden komen en gaan, maar de hoofdmoot van de postjes komt voor rekening van een kleine groep bloggers. Er is sprake van enige continuïteit in content maar die komt wel uit de tenen, de daardoor ontwikkelde lange tenen zorgen af en toe voor een flinke flame met een verschroeide reaguurder of blogger tot gevolg. In 2015 verschijnt er een artikel in het NRC waarin een inmiddels grijze Carlos voor de drieëntwintigste keer uitlegt wat een weblog is.

Scenario 6. “Terug naar vroeger”
De redactieteugels gaan weer helemaal los. Quote du Jour wordt afgeschaft. De advertenties worden verwijderd. We bloggen alleen als we daar zin in hebben, de continuïteit in content is helemaal zoek. We zijn af en toe ontzettend offline. Jacobine en The Horse komen weer terug als reaguurders. Evenals de (te) grote borsten op vrijdagmiddag

Scenario 7. “Opkopen en sluiten”
Sargasso verkoopt zichzelf voor een symbolisch bedrag van één euro aan alt-f4.org

En dan nu pollen met z’n allen:
[poll=237]

 1. 2

  Gefeliciteerd inderdaad, ik loop hier pas sinds eind 2004 rond geloof ik. Ongeveer de helft. Verder zou ik die miljoen accepteren en wat vrijheid bedingen en gewoon leuke stukjes gaan schrijven. Maar ja, vindt die miljoen maar :)

 2. 3

  Sabbatical nemen

  Lev 25:3-5 (Wetten voor het sabbat- en jubeljaar) schrijft voor dat (vers):

  (3) Zes jaren zult gij uw akker bezaaien, en zes jaren uw wijngaard besnijden, en de inkomst daarvan inzamelen.
  (4) Doch in het zevende jaar zal voor het land een sabbat der rust zijn, een sabbat den HEERE; uw akker zult gij niet bezaaien en uw wijngaard niet besnijden.
  (5) Wat van zelf van uw oogst zal gewassen zijn, zult gij niet inoogsten, en de druiven uwer afzondering zult gij niet afsnijden; het zal een jaar der ruste voor het blogland zijn.

 3. 11

  Gefeliciteerd,

  met uw beperke internationale blog kennis kan men al snel tot die conclusies komen.

  Net als in de politiek wat niet wordt besproken is het belangrijkste , de reclame en het verlies van objectiviteit en onafhankelijkheid.

  Maar als commercialisering nodig is om te vernieuwen dan moet die optie overwogen worden mag men hetzelfde interpreteren als dat Balkenende zegt dat bezuinigen pas in in 2010 besproken gaat worden.

  Optie 1 : lukt je niet , er is geen talent in de toko om de massa te vermaken of te raken, dat hebben de afgelopen 7 jaar wel bewezen.

  Optie 2: hoog opgeleide Fok mensen , leuk passend en veel beter aansluitend bij de doelgroep van de commerciële hoeren (adfo )
  leuk scenario als je houdt van Science Fiction. not gonna happen.

  Optie 3: Carlos die zijn ego aan de kant zet. moahahahahaaa.

  Optie 4: tot nu de beste variant, realistisch gezien de huidige pageviews. less is beautifull, naked is perfect.

  Optie 5: alsjeblieft niet ik verveel me regelmatig hier. stilstand is achteruitgang.

  Optie 6: achteruitgang is vooruitgang.
  kan heel goed , een deur is een deur.
  anders krijg je geen nieuw aanwas.

  Optie 7 . acuut doen.

  als laatste opmerking ;
  Regelmatig zie ik hier stuitend slechte posts voorbij komen waarvan de schrijver binnen 2 minuten afgeserveerd en druipend in het droogrek hangt terwijl er bultens talent te vinden is bij wie de vingers jeuken en zich beter hadden voorbereid om een dergelijke posting te mogen doen.
  Ik kan me absoluut niet vinden in de aansturing en continuïteit vd kwaliteit.

 4. 12

  Impressionante, wat zeg ik IMPRESSIONANTE

  ps: Optie 5..iets meer ruimte voor luchtigheid zo tussendoor.

  pps: 11,echt hema :( en toch kom je steeds terug hè..tuimelaar)

 5. 13

  @hema, ouwe zeikerd. Je loopt altijd hier te kraken, maar bent intussen wel even een vaste bezoeker en grossiert in reaguursels. Wat het vingerjeuken betreft: er is niet heel lang geleden een oproep gedaan alhier voor reguliere bijdragen.

 6. 15

  De redactionele kwaliteit van schrijfsels mag beter. Nodig mensen met een opinie uit voor bijdragen. Redactioneel prikkeldraad (licht en zwaar en kort en lang), je moet als bezoeker ook af en toe kunnen ademhalen. Meer regelmatige content. Aan zowel professionalisering als subsidie zitten grote bezwaren (onderscheid betaald en onbetaald, dood aan intrinsieke motivatie, gedoe met belangen). Aan onbetaalde vrijwilligheid trouwens ook, zo heb ik op dit moment geen tijd om uitgebreid te reageren wegens werk.

 7. 17

  7 jaar, van harte…én uit eigen middelen, én een gezin, en gewoon in de file naar het werk (oke, daar ook mogelijkheden als de baas niet kijkt)…maar Diepe buiygingk dus en pet af. Of éérst pet af en dán pas buigen?…anders ligt ie op de grond natuurlijk…die pet. En om hem dan daarna in een wasmachine met bonte was mee te soppen vind ik dan weer een beetje te gortig worden. Komter natuurlijk ook weer een kreuk in die er ook nooit meer uitgaat, ’t zal je gebeuren…dus…

  Maar zal zoiets zijn tussen 1 en 5, en zolang je @su het zelf blijft trekken inderdaad…en wat is eigenlijk de gemiddelde levensduur van een blogger hè…magische grens natuurlijk: 7 jaar.

  Het leven EEN Grote Hel…van de Westertoren, die roodbruine vlek onderaan het Okura…het witte laken…misschien een partytent als het regent…maar dat was het dan.

  Het uiteindelijke Bloggersparadijs?

  Wie zal het zeggen.

 8. 18

  Verder de postjes niet TE lang en TE veel woorden…hoor je mij verder niet meer klagen. Buiten dat die HTML- tags Volkomen Kut zijn natuurlijk, je word er lui van. Vreemd dat je na een up- grade erop achtergaat in die zin (BB- code).

 9. 19

  Ik lees Sargasso met plezier. De site heeft de potentie een veel breder (inderdaad wat hoger opgeleid) publiek aan te trekken, maar diep van binnen denk ik toch altijd ‘Ja het is het net niet eigenlijk.’ Ik weet niet precies waar het aan ligt.. ik denk dat Sargasso te beschouwend is, te intellectueel probeert te zijn. Misschien te hard probeert niet Geenstijl te zijn. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar als ik dan op de voorpagina zo’n stuk lees als ‘een open brief aan dhr Dorenbosch’ dan is dat te gekunsteld en het nodigt niet uit tot reageren en discussie. Ik zou gewoon een stuk online plempen waarin direct gezegd wordt waar het op staat: idiote organisatie gaat iedereen foetusjes rondsturen. Dat heeft geenstijl ook gedaan en het levert 800 reacties (tegen 9 hier). Waar is hier aandacht besteed aan die verschrikkelijke eendagsvliegfilm van Jami? Of word aandacht bestaad het feit dat Ierland door zijn poot stijf te houden dingen voor elkaar krijgt in Europa, terwijl wij het braafste jongetje van de klas moeten zijn zodat anderen ons aardig vinden? Ook dingen als de dagsluiting, schermschot, de ‘strip’ en zoiets als de raadkaart interesseren mij (als gemiddelde hoger-opgeleide Nederlander) nauwelijks. Ik scroll daar snel langs. Als de raadkaart meer comments heeft dan de andere dingen op de voorpagina, dan is dat ergens vreemd toch? Ik zou graag meer Geenstijl willen zien: meer ruimte voor actualiteiten en heldere stukjes waarin een mening wordt verkondigd. En dan niet een ‘linkse’ Geenstijl, maar wel eentje die genuanceerder en minder populistisch is en waar wat meer ruimte is voor beschouwing.

 10. 22

  Een waardevolle reactie Napoleon, dank daarvoor. Het was zo ongeveer rond 2003 dat ik opeens mailtjes kreeg in de trant van: “waarom schrijven jullie OP DIT MOMENT niks over Iran, dat durven jullie zeker niet heh, linkse lafaards en/of joodse lobbyisten!” , “waarom lees ik hier niks over *vul maar in*, dat is nu juist hardstiklke actueel en Sargasso moet dat ook coveren”. Men begon Sargasso te zien als reguliere nieuwsvoorziening maar vergat en passant dat we daar vooral de tijd (en middelen) niet voor hebben. In tegenstelling tot wat typisch Hema beweert: talent is wel aanwezig alleen de tijd ontbreekt. De redactie bestaat uit mensen die allemaal een drukke baan hebben en die Sargasso er naast doen. De hele actualiteit coveren (waar inderdaad de sleutel ligt voor een doorbraak naar publiek van honderdduizenden ipv duizenden) lukt dus niet, ook al doe je nog zo je best. Bovendien is het gebleken dat hoeveel bloggers er ook in de redactie zitten het werk vaak neerkomt op een paar specifieke mensen: zij die ieder uur van de dag voelen “dat blog moet vol”. Er zijn in het verleden verschillende kansen geweest om betaald te gaan bloggen, hiervoor moesten redactieleden echter hun huidige baan opzeggen. Niemand die dat wilde, maar wellicht dat dat in de toekomst nog wel eens gebeurt?

 11. 24

  Hoera. Realiseer me dat mijn 5 jarig jubuleum bij dit blog deze zomer volledig is ondergesneeuwd door de geboorte van mijn zoontje. Noujazeg. En dat het al vijf jaar geleden is dat Carlos mij wegsnaaide bij mijn goedlopende blogspot (100 views per dag, bron:Nedstat). De tijd vliegt als je het over hoofddoekjes en Bush/Balkenende/Seedorf hebt.

  IK KANNIE KIEZEN!!1!1 Eigenlijk wil ik natuurlijk het liefst terug naar vroeger. Toen alles nog (in) zwart-wit was. Maar de blik moet vooruit, ook goed. Het lijkt aantrekkelijk om elk nieuwsfeitje te posten (beetje GS-formule), daar een mening bij te doen en zo het discussieplatform van übersuperslim en gigagevat Nederland te worden. Maar ik vraag me af of dat haalbaar is. Immers, dan moet je mensen gaan inhuren/betalen die shifts draaien. Daarmee krijg je vanzelf broodbloggen, dat misschien bij makkelijker GS-meningen werkt, maar niet als je de (meer en minder terechte) pretentie hebt om telkens interessante(re) meningen te ventileren (dan doorsnee media-aanbod). Maw, zo haal je juist het spannende weg wat ongeleide bloggers (wier inspiratie altijd leidend is) onderscheidt van de broodbloggers en kranten e.d. (de kranten die overigens op hun beurt steeds meer de bloggerstruukjes proberen over te nemen, en zo groeit de boel naar elkaar toe tot een amorfe derriebrij).

 12. 25

  Ik snap het probleem maar al te goed en ik neem het jullie ook niet kwalijk ofzo. Ik heb ook meermaals zitten denken ‘Ok.. dit vind ik een belangrijk onderwerp en ik ga hier een stukje over tikken en stuur dat op naar Sargasso.’ Maar ik in de eerste plaats helaas vreselijk perfectionistisch en in de tweede plaats is er inderdaad altijd te weinig tijd.

  Ergens is het jammer want Sargasso heeft de potentie zeker wel en er is (naast Geenstijl) genoeg ruimte in Nederland voor een ander robuust blog dat net even een andere doelgroep aanspreekt.

  Als je ooit de kans krijgt om 4 of vijf fulltime bloggers aan te stellen zou ik dat meteen doen ;) Maar mijn tip blijft dan ook.. probeer het begrijpelijk te houden. OOk op de Huffington Post zijn de meest gelezen artikelen op dit moment ‘Emma Watson: I’d go naked’ en ‘Jennifer Anniston Naked’. Ik bedoel maar.. succes zal enige compromissen vereisen..

 13. 26

  Oja die Mark met z’n zoontje… de nul-kind politiek die ik heb proberen te handhaven binnen de redactie is hopeloos gefaald. Wat dat betreft heeft typisch Hema gelijk met z’n opmerking over de aansturing. Die verdomde bloggers gingen gewoon door met leven, begrijp je dat nou?! Terwijl Tonie.net: de grootste nieuwsblogger van de prehistorie heeft bewezen dat dat helemaal niet hoeft?! Alleen heeft die het dan ook maar anderhalf jaar (max) op volle snelheid volgehouden en is daarna gestopt met bloggen en toch weer gaan leven. Zou Tonie al kinderen hebben?

 14. 27

  Ja Napoleon wat betreft dat “naked”, dat klopt ook. Maar je zag echter dat na verloop van tijd de verwachtingen zowel binnen als buiten de redactie hierover uiteen gingen lopen. Een deel van de lezers ging zich storen aan een linkje van drs Boobelino de Soto, terwijl een ander deel zoals Siquo(#23) nog steeds smachtend wachten op de terugkeer van de (te) grote borsten. En inhakend op wat Mark (#24) zegt zou een Linkse Geenstijl toch een andere tak van sport zijn. Het is niet klakkeloos ANP-tjes door de verstijlmachine gooien, jullie willen/verwachten hier iets meer. En nog terugkomend op dat “naked” terwijl het GS-publiek voor bijna 100% pro-fap is ligt dat hier dus complexer.

 15. 28

  Voor wat t’waard is, ik heb gekozen voor business as usual. Ik vind het minus een klein aantal respondenten (nee, ik zeg geen reaguu… ik doe het niet) op het moment een geslaagde site dus vanuit mijn perspectief is revolutie onwenselijk. Evolutie regelt zichzelf wel.

  Als er vanuit het “content provider perspectief” een noodzaak tot verandering is dan zij dat zo natuurlijk maar in vredesnaam niet de huidige nummer 1 van de poll. Geenstijl is een vreselijke site voor en door vreselijke mensen en van het voorvoegsel “linkse” wordt het niet meteen beter.

 16. 29

  @11 Hemaworstje
  Er zullen vast veel betere bloggers buiten Sargasso rondlopen. Alleen zou het voor jou geen zin hebben als zij bij Sargasso zouden posten. Je kunt immers de huidige posts al niet bevatten.

 17. 30

  ah er is talent maar wordt niet gebruikt , tja.das luxe, pas maar op dat het niet gaat roesten.

  Mooi politiek antwoord om geen alternatief /vervanging te zoeken.

  Hema leeft op een minimum. heb zeëen van tijd
  bereid om voor een lullig bedrag uren entertainment in sargasso te pompen, maar of dat gewaardeerd wordt is een tweede.
  Sociaal gesproken is het wellicht zelfs een must maar ach dat nemen we niet meer zo nauw in het hedendaagse linkse duyvendakse milieu..
  tevens voorzie ik grote redactionele censuur ten behoeve van de adverteerders en het behoud van het huidige bezoekersaantal.

  publiciteit geven aan de film van esfhan jami of het foetusje is een handje helpen aan de spam.
  ik heb nog geen poppetje in de bus maar God wat een heisa erom heen.
  precies de discussie die balkende wenstte , dat we nadenken over onze normen en waarden en zo opnieuw de paaltjes in de grond rammen.
  Dat is geen nieuws waar de hoog opgeleide jongere op zit te wachten. ( hoop ik tenminste ).
  de reden dat de raadplaat schermschot etc werkt is dat enige nepv orm van interactie plaatsvind, zie raad het onderschrift bij het foto spelletjes etc. marketing.

  De bloggger blijft kutten met het gevoel dat je creatief en inspirationeel wilt wezen maar krijgt daardoor niet het gewenste aantal publiek om je motivatie omhoog te houden.
  Je wilt applaus voor je werk en gaat niet uren steken in iets met 8 comments en 60 klikjes.
  Bloggen 24/7 365 is erg vermoeiend , de neiging om te knippen en plakken en de rest aan je bezoekers over te laten is een having a easy day.

  Wellicht is een fusie met een ander groot groen blog een optie. Denk als een bankier.

 18. 33

  Ik zie dat linkse Geenstijl aan het winnen is… Is Froukje Jansen in dat geval niet beter als Rutgergezicht in plaats van Sophie Hilbrand?

 19. 35

  @34 Doe ons nog een paar goeie tips, Pritt. Ook jij hebt vast veel liever een stevig blog om tegenaan te kunnen schoppen. Ik kan me zo voorstellen dat die hegemonie inmiddels enorm boring begint te worden.

 20. 36

  Gefeliciteerd. Bewondering voor jullie doorzettingsvermogen. En wat mij betreft: less is more. Liever één eye-opener per dag dan tien open deuren, ongeacht het aantal reacties.

 21. 37

  Ook van harte! Mooi volgehouden.

  De aangeboden opties vallen met ietsjes tegen. Zeven stuks maar? Waarom geen 7 x 7? Waarom niet één met 7-sterren kwaliteit?

  Overigens: sinds hier de reclame is uitgebreid teken ik in voor optie #20 (van Jorn) ;-)

  Rest mij nog 2 dingen:
  – dank voor Sargasso’s steun bij een aantal projecten aan deze zijde.
  – ga gewoon door en zie maar bij welke vooraf bedachte of later onverwachte optie jullie uitkomen.

 22. 39

  Gefeliciteerd jongens. Maar Sophie Hilbrand? Ik dacht meer aan de meiden van halal igv. Carlos.
  *voelt overigens een stijlloos bindend stemadvies aankomen*

 23. 40

  Gefeliciteerd.
  Van mij mag het allemaal weer een gewoon blog worden, zoals het was toen ik het vaker las.
  Maar ja, vooruitgang, concurrentie, blahblah.

 24. 44

  Misschien toch maar terug naar vroeger? Of toch een Fok!blog?

  Rest mij slechts om de heren en dames een feestelijke dag te wensen. Zeven jaar is niet mis. Gratz enzo.

 25. 45

  Laat je niet gek maken door de eikelbijtertjes van GS, Sargassomenschen. Jullie maken een uitstekend links-georiënteerd blog, met als enig mankement dat er geen echte oriëntatie meer is.
  ZeikerTs die daar moeilijk over doen.

  Ik zeg: Op naar de volgende 7 jaar!

 26. 47

  Dit is 1 van de weinige logs waar ik geregeld blijf kijken, niet altijd iets goed/interessants vind, maar vaak genoeg om terug te komen. Naar mijn indruk is de kwaliteit wel sterk wisselend geworden.

  Probeer meer gastbijdragen van ‘experts’, d.w.z. mensen die ergens echt iets van af weten, te krijgen.

 27. 48

  Kom even langs via GS, maar ga snel weer terug.
  Dit is niets en het wordt nooit wat.
  Maak van Sargasso een website met nieuws over natuur en wetenschap of zo iets.
  Spitsheid, actualiteit, gevoel voor humor en scherpe journalistiek is een vak.
  Geen ideologie!
  ByeBye…

 28. 49

  Wat doen die google-adds hier? De linkschmensch ging toch consuminderen?
  Ja, daar vallen jullie toch even lelijk door de mand.

  Als ik zeg, ‘ de islam is een verderfelijke godsdienst’ wat zeggen jullie dan?
  Nou, nou, nou?

 29. 50

  Don’t eat the yellow snow..open deur wist ik al lang.. maar hoe smaakt biologisch dynamische worteltaart, dat weet ik dus niet..bijleren mijn optiek

 30. 51

  Cees stel je niet zo aan vent! Schrijf je naam gewoon met een K. Zoals broer en zus Flodder. Nog zo’n kak-naam op 49. Tjonge het is hier Het Gooi niet, ga lekker met een hockeystick zwaaien!

 31. 53

  Goed dat je het zegt DICK!
  Wil jij mijn hockeystick zien?
  Kom lekker naar geenstijl, je weet wel, dat zwaar heerschende weblog! Of blijf je in deze muffe huiskamer rondhangen?

 32. 58

  Jullie moeten niet zo denken in ‘scenario’s’. ’t Lijkt goddomme wel een PvdA-congres. Handen uit de mouwen en zorgen dat er normale stukken op Sargasso komen te staan en iedereen afbranden die iets zegt ten gunste van de multicul of de verzorgingsstaat.
  En meer over tieten en auto’s, dus geen gelul over tuinbroekdragende trutten van Troje, werkschuwe krakerTs, ruifvreterTs en ander schorem. Zul je zien, binnen de kortste keer zit je zeker op 20 hits per week.

 33. 60

  Gefleauxte steek die stick maar in je hol, dat is waar schijnlijk het eninge stickje dat je ergens in mag steken. Hier is wel ergens mijn mening te vinden over die stijlloze infantiele stumpers. Die enkel ter meerdere glorie van de overgevulde zakken van Weesie en zijn holmaten posten.

 34. 65

  @ natte doos: gaat het over politiek? Over tante TON of gebleekte Geert?

  Al wil Wilders de Tweede Kamer niet afschaffen en laat hij geen knokploe­gen marcheren, hij is zijn denken de afgelopen jaren wel steeds verder naar rechts geradicaliseerd.

  Wordt u graag beledigd? Geert Wilders bij nader inzien kennelijk toch liever niet. De man die zelf van beledigingen zijn handelsmerk heeft gemaakt (‘knetter­gek’, ‘Marok­kaans tuig’) en regelmatig historische onzin uitkraamt (‘fascis­tische Koran’), reageert woedend nu twee wetenschappers hem in de extreem-rechtse hoek hebben geplaatst: ‘Zijn ze helemaal van de pot gerukt?’ (parlementair taalgebruik blijft ook in de verdediging moeilijk).

  Al wil Wilders de Tweede Kamer niet afschaffen en laat hij geen knokploe­gen marcheren, hij is zijn denken de afgelopen jaren wel steeds verder naar rechts geradicaliseerd. Zijn organische eigen-volk-eerst-denken, zijn tame­lijk categorale afwijzing van bepaalde bevolkingsgroepen, zijn latente xenofobie en zijn suggesties het non-discrimina­tie­beginsel uit de Grondwet opzij te schuiven, vertonen wel degelijk raak­vlak­ken met ex­treem-rechtse denkpatronen.

  Dat hij een verblinde fan is van Israël kan geen tegen­argument zijn. De NSB was democratisch vergeleken met de PVVNog los daarvan dat in Israël inmiddels eveneens een paar neonazi’s rondlopen: van heftig antisemitis­me had ook het historische prototype van de fascist, Musso­lini, weinig last, en Mussert voor hij in Hitlers vaarwater kwam evenmin.

  Wat de PVV in elk geval met hen gemeen heeft, is het Führer-principe, omdat Wilders intern oppermachtig is en elke democrati­sche controle ontbreekt: Wilders is enige eigenaar van zijn bestuur- en ledenloze partij. Daarbij vergele­ken was de NSB nog democra­tisch, want daar kon je gewoon lid van worden.

  Van meer relevantie dan het gedoe over de exacte etiquettering, dat vooral weer eens een open zenuw van Nederland illustreert, is de inhoud. Als het om een oplossing voor de niet te ontkennen multiculturele spannin­gen gaat, opereert Wilders regelmatig abject.

  Dat bleek nu opnieuw bij de kredietcrisis. Zijn eerste reactie op de kabinetsplan­nen: er moet gewoon geen geld meer naar probleemwijken en inburge­rings­cursus­sen gaan.

  Pardon? Zijn reactie behelsde nadrukkelijk niét: het geld voor beide zou beter op een iets andere manier besteed kunnen worden, dit of dat plan heeft geen effect en kan beter zus of zo aangepast worden. Nee, hij wil dat er überhaupt geen geld naar toegaat.

  Kennelijk is hij ertegen dat die wij­ken worden opgeknapt en immigran­ten inburgeren door Nederlands te leren. Dat suggereert alsof hij helemaal geen oplossing wil, omdat die de onvrede zou doen verdwijnen waaruit hij nu electo­raal zo vruchtbaar put.

 35. 66

  dick | 12 December 2008 | 22:12
  hou je even in, dataverkeer wordt door de hardwerkende nederlander betaald. (1e warning)

 36. 69

  @dick | 12 December 2008 | 22:09: Wat is nou je probleem, dat er geld gemaakt wordt bij GS? Volgens mij ben je één van die verbaal incontinente stumpers die kritiek heeft op GS maar er niet één steekhoudend argument bij weet te bedenken. Probeer het dus gerust nog een keer Dick.

 37. 70

  Dickje, nr. 66, niet zulke lange lulverhalen schrijven. Ondergang van elk blog, al die would-be ghostwriters voor Castro.
  Eenvoud is het kenmerk van het ware. Zei Jezus geloof ik, of Marx, enfin.

 38. 71

  Humor, morgen weer de silence toch:)

  Ships that pass in the night, and speak each other in passing, only a signal shown, and a distant voice in the darkness; So on the ocean of life, we pass and speak one another, only a look and a voice, then darkness again and a silence.
  Henry Wadsworth Longfellow

 39. 72

  hey jongens gefeliciteerd. Maar waarom is het hier altijd zo verrekte saai. Neem Frans van Jole als aanjagert, dan wordt het nog gezellig.

 40. 81

  Waar zijn eigenlijk de ‘harde doden’ van Sargasso als je ze nodig hebt? Of zijn die er, snifsnifsnif, misschien helemaal niet?

 41. 87

  @69: We leven in een vrij land, doe lekker je ding. Het is absoluut mijn ding niet. Heb hier denk ik wel 100 argumenten neergezet, waaruit blijkt de stijlloze stijl mijn stijl niet is. Maar dat zijn zoveel dingen niet. Zou het wel prettig vinden als ik er niet altijd mee geconfronteerd werd.

  Haha verbaal incontinente stumpers… Duidelijk gebrek aan woorden.

  Joh, geniet er lekker van. Probeer de rest aan te steken. Beetje positieve invloed zal wel goed zijn voor dat zure zakie daar.

  @76, wordt vast lachen met jou, laat maar eens horen.

 42. 91

  Ik ben voor de iets meer actualiteits optie. Hier wil ik nog wel eens in discussie gaan. Op geenstijl zou ik dat nooit doen. ipv de linkse geenstijl zou ik dan ook eerder de redelijke geenstijl willen zien (D66 alert: het redelijke alternatief). En dat zit ‘m meer in reaguurders dan persee in de stukjes.

  Verder vind ik de raadkaart wel leuk. (alsook de topografische tetris). Netzoals dat er wel eens linkjes op digg staan waarvan ik denk, dat is een leuk sargasso dingetje … of die post / discussie over de beste covers of echt nerdcore: stripboeken … of een discussie over fonts … dus i.h.a. inderdaad verstrooing, maar dan civilization ipv doom.

  Wellicht dat bovenstaande doelen commercieel haalbaar zijn. Maar dan moet je wellicht inderdaad ook _echt_ op je bek durven gaan (zoals Pritt zegt baan opzeggen etc.).

  Zo grappig als panzerfaust wordt sargasso helaas niet, maar of is tegelijk ook “te cool”. Daar pas je als taalgemankeerde beta niet tussen. Zoiets.

 43. 94

  @bismarck> ja die heimwee naar de stasi zit er bij jou nog goed in. Hulpjeklinkje dat je dr bent… registreren identificeren, uitsluiten, isoleren enz…

 44. 95

  @Superjan: Nee, maar ‘k ga wel naar dat debat over homoseksualiteit en tolerantie. Over zaken praten waar dat walgelijke Sargassovolk liever over zwijgt. Wat een ruksite trouwens zeg, ik krijg antiperistaltische neigingen van dit blog.

  Hé, maar alsnog gefelicifuckyou Sargasso peeps.

 45. 97

  @VanFrikschoten | 12 December 2008 | 22:34
  Doelend op het 22.30 tegeltje…wel nu…laat maar…Dit typt als een kat in een vreemd pakhuis….

 46. 103

  Ontzettende OLO @ pauperlog. Die ongeschoolde Prittlikkers zijn kennelijk door hun zakgeld heen dus dan maar een poll vernielen, gewoon omdat het kan he.

 47. 116

  Toen wij 7 werden kregen we een homp klei in onze flikker gekwakt…”Ga daar maar wat moois van maken”, zei die opvoedheks…Waar gaat deze site over eigenlijk? Ik wil wel een beetje ontopic blijven anders krijg ik die Joris weer achter me aan….Ik heb ook geen makkelijk leven, hoor…

 48. 126

  Ik heb dus het gevoel niet welkom te zijn hier. En als dat zo is dan wil ik dat we daar met z’n allen over gaan praten. Zo gaan we natuurlijk niet met elkaar om hé!? Waar is die linkse behoefte aan dialoog gebleven. Of moet je, om daarvoor in aanmerking te komen, pro/geytenneuken zijn?

 49. 128

  Van harte,
  Ik heb een enorm zwak ontwikkeld voor het in praktijk brengen van termen als: “tegen beter weten in”, “zieltogend” en “voor de kat z’n kut”. Hou dit vol jongens, het internet kan niet zonder jullie!

  *gooit urine-pinda naar de barman en kijkt verwilderd om zich heen op zoek naar de plee. Bar ook goed?

 50. 129

  @ Capt Orange
  Excuses voor het zeiken over je bootschoenen. Moet je niet naast me gaan staan in een kroeg zonder plee. En zonder bier. Gaat iets goed mis hier.

  Is de rooibos-thee te zuipen?

 51. 134

  Tis hier net zo triest als op azijnbeaude.nl
  Gutmenschen wier mening niet meer blijkt dan een gecraqueleerd laagje vernis van gratuite, niet doorleefde of doordachte standpunten.
  Zodra men dat verfje er afschraapt ontwaart men luiden met onnozele vooroordelen die niet meer debiteren dan Godwins, quasi intellectuele prietpraat en tu quoques.
  Als je er iets van wilt maken hier hebben jullie een intellectuele imjectie van jewelste over. Op GeenStijl comment een publiek dat in vele opzichten uiterst divers is. Werk daar maar aan en sluit de tent anders, svp. Dan kunnen de commenters hier naar GS, waar minstens de helft van hen na twee maanden reaguren zonder enige twijfel heel anders zal denken over bv de doodscultus en Wilders, Ayaan, Jami en Pro Köln. Just mij two cents. Doe er iets mee.

 52. 135

  Mooi aquarium in de hoek. Met een grote vis ook.

  Iemand in voor swaffelen 2.0? Voor €5,- een keer meppen met de vis.

  *dit verjaardagsfeestje leuk begint te vinden

 53. 139

  Best een leuk gastenboek maar dat groen, hè? Daar hadden ook snelwegen kunnen liggen en kerncentrales kunnen staan met rond marcherende blonde knaapjes met verlokkelijke Prodent-lach op glimmend gepoetste laarsjes wier vlaggen en vaandels ruim in de wind wapperen tegen een schilderachtige Hollandsche wolken lucht….Maar, ja…je kan niet alles hebben…

 54. 140

  Carlos | 12 December 2008 | 23:31

  Dude, de newbs van GS die nu posten zijn homoseksuelen en joden. Jij doet dat dus zelf ook, strooien met Godwins alsof het pepernoten zijn? Geen wonder dat je gebruikelijke clienteel dat dan ook sans gene gemakkelijk doet. Tsja, dan begrijp ik dat sargasso zieltoogt. Geen beste beurt.

 55. 141

  Hahaha, die botte hond, lettop:
  In het politiek spectrum is nationalisme moeilijk in te delen bij links of rechts; nationalisme bestaat in extreemlinkse vorm (Anarcho-nationalisme), in extreemrechtse vorm (Fascisme en Nationaalsocialisme), maar ook in ‘gewoon’ linkse en ‘gewoon’ rechtse vorm (respectievelijk Linksnationalisme en Liberalisme/Conservatisme).
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationalisme
  Nazi’s waren zo rechts als geenstijl! Dumkopf!

 56. 142

  Her mission statement alhier verschilt niet wezenlijk van dat van GeenStijl:
  “(…)In plaats daarvan willen we aandacht geven aan nieuws dat terzijde is geschoven door de traditionele media, informatieve stukken schrijven over wetenschap, politiek of cultuur alsmede wat te doen aan vroeg-Ming dynastie fetishisme.(…)”

  Verontrustend hoe men uit elkaar kan groeien. Te veel spinazie-quiches?

 57. 144

  @Carlos | 12 December 2008 | 23:31
  We vervelen ons op Geenstijl, en hier valt altijd wel wat te lachen. Heb ik vernomen.
  En het is waar, ik lach me rot.

 58. 148

  @Ketsman dat waag ik te betwijfelen

  Stel er wordt een politieke partij opgericht die zichzelf socialistisch noemt en in haar programma heeft staan dat de staat de plicht heeft ervoor te zorgen dat alle burgers in hun levensonderhoud kunnen voorzien of door de staat worden onderhouden. In andere programmapunten belooft de partij: uitbreiding van sociale voorzieningen; goede gezondheidszorg en dito onderwijs die toegankelijk zijn voor iedereen; onteigening van grond ter voorkoming dat particulieren ermee speculeren; nationalisatie van bedrijven die een monopolie hebben en winstdeling bij grote bedrijven.

  Dertien jaar later komt de partij aan de macht. Ze heeft haar ideologische veren niet afgeschud; het programma is al die tijd onveranderd gebleven en wordt voortvarend uitgevoerd. Een echte linkse partij, zou je toch zeggen. Maar omdat het nu toevallig de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) betreft,

  http://www.libertarian.nl/NL/archives/000610.php

  Maar ach wat is links of rechts in deze eeuw, dat bestaat allang niet meer. De term links stamt af van de plek van de oppositie in het parlement van Engeland. En rechts zit de regerling. In NL is het PvdA CU en CDA aan de macht. De liberalen etc zijn momenteel de oppositie, en christelijklinks en links heeft momenteel de macht.

 59. 150

  Fleauxe | 12 December 2008 | 23:38
  Nee joh, elke avond een glas azijn en dan des ochtends de ochtendurine drinken. Daar wordt een mensch gezond en sterck van.

 60. 151

  Wat is dat nou weer voor propagandische flutlink, hondekop, kan je dat even samenvatten? Ik ging even over m’n nek van de oogkanker. Tering, heb je ook links met tieten ipv ouwe kankerlullen?

 61. 154

  @ ketsman,
  Zoals meerdere je hier zullen gaan uitleggen voldeden de nazi’s in zeer veel opzichten aan de opvattingen die wij voor “links” houden. Zoals daar zijn: de maakbare samenleving, egalitaire maatschappij en de atheistische grondslag, al denkt Lee Harris daar anders over.
  Denk verder na hoe zinnig het is om “links” en “rechts” als principiele ethische keuze te zien. Dat lijkt bij links zeker te leven, maar op GeenStijl andersom ook.

 62. 156

  @botte
  Het is nutteloos botte, de lieden die dit forum bevolken zouden het gevoel om hun hersens te gebruiken verwarren met de zoveelste kater gekregen van wijn uit een karton pak. Niet te vergeten dat het injecteren van een te grote dosis realiteit te vergelijken is met decompressieziekte van duikers.

  Die 50% waarvan jij inschat dat er nog hoop voor is zal uiteindelijk alleen nog maar stilletjes in een hoekje gaan zitten, hun vingers in hun oortjes, dikke tranen biggelend langs hun wangetjes.

  Oh dat is wat ze altijd al doen, naja in dat geval baat het niet dan schaad het niet…

 63. 158

  @ ketsman,
  En verder wat seven zegt. Hij is beter in het verwoorden, ik scoor beter op punten als VOLUME en drammerigheid. En drammerigheid.

 64. 159

  Hee, Carlos!

  Foor je verjaardag en ff goed lezen, hè?:

  Erlkönig-Johann Wolfgang Goethe

  Wer reitet so spät durch Nacht und Wind?
  Es ist der Vater mit seinem Kind;
  Er hat den Knaben wohl in dem Arm,
  Er faßt ihn sicher, er hält ihn warm.

  Mein Sohn, was birgst du so bang dein Gesicht? –
  Siehst Vater, du den Erlkönig nicht?
  Den Erlenkönig mit Kron und Schweif? –
  Mein Sohn, es ist ein Nebelstreif. –

  »Du liebes Kind, komm, geh mit mir!
  Gar schöne Spiele spiel ich mit dir;
  Manch bunte Blumen sind an dem Strand,
  Meine Mutter hat manch gülden Gewand.«

  Mein Vater, mein Vater, und hörest du nicht,
  Was Erlenkönig mir leise verspricht? –
  Sei ruhig, bleibe ruhig, mein Kind;
  In dürren Blättern säuselt der Wind. –

  »Willst, feiner Knabe, du mit mir gehn?
  Meine Töchter sollen dich warten schön;
  Meine Töchter führen den nächtlichen Reihn
  Und wiegen und tanzen und singen dich ein.«

  Mein Vater, mein Vater, und siehst du nicht dort
  Erlkönigs Töchter am düstern Ort? –
  Mein Sohn, mein Sohn, ich seh es genau:
  Es scheinen die alten Weiden so grau. –

  »Ich liebe dich, mich reizt deine schöne Gestalt;
  Und bist du nicht willig, so brauch ich Gewalt.«
  Mein Vater, mein Vater, jetzt faßt er mich an!
  Erlkönig hat mir ein Leids getan! –

  Dem Vater grauset’s, er reitet geschwind,
  Er hält in den Armen das ächzende Kind,
  Erreicht den Hof mit Mühe und Not;
  In seinen Armen das Kind war tot.

 65. 160

  @Ketsman | 12 December 2008 | 23:43
  Nee hier is het lekker objectief. Ga toch vissen, jij naarling.
  En Libertarian verbasteren naar Libertering is echt van het niveau basisschool.

  *Weggewebmeesterest doodsbedreigingen zijn niet toegestaan*

 66. 163

  Ketsman,
  Blijven nadenken inderdaad. Maar er niet vies van zijn de mening van een ander tot je te nemen, anders ontaarden je standpunten zo snel in een religieus fanatisme.

 67. 166

  @ Rammsteinchen | 12 December 2008 | 23:45
  Ban maakt niet uit joh, voortaan reaguren we hier. Het heeft wel iets, hoewel de catering zuigt. Iemand de grote vis al bemand?

 68. 168

  @Ketsman
  Lees ook ff onder de link het verhaal over links rechts en de echte originele betekenis daarvan in mijn reactie @ 148 Soms is groen links liberaler dan de vvd Liberaal heeft helemaal weinig te maken met wat jij onder rechts verstaat.

 69. 169

  #
  Ketsman | 12 December 2008 | 22:29

  Ah gezellig, de gaynazi’s van het pauperlog zijn er ook! Ik vroeg me al af waarom de kinderpr0n op was.

  Zie je morgen Steeph

  nuff said

 70. 174

  Iets meer dan 500 stemmen, iets minder dan 200 comments en de server klapt eruit… Afijn, alt-f4.org is de beroerdste niet. Naar welke rekening kan ik die euro overmaken?

  Wat mij betreft volstaat t.a.v. de sluiting de toevoeging van de volgende regel aan de .htaccess file in jullie serverroot:
  deny from 82.95.210.52
  Is een vast IP-adres. Het adres van Zutman weet ik zo niet uit mijn hoofd, maar dat kunnen jullie vast wel afleiden uit de IP-ban die hem is uitgedeeld.

 71. 175

  @drunkmen: Meestal doen we dat als tijdelijke maatregel, even wat verkeer de andere kant op sturen. Maar met een paar ingrepen moeten we uiteindelijk weer heel wat aankunnen.
  Het zijn de pieken waar we niet op geschaald zijn (2000 pageviews per uur).

 72. 176

  zo zeg die ketsman is echt reclame voor je blog.

  @ frikschoten> erlkonig van schubert (toch?), daar schiet ik dus echt steeds van vol.

 73. 177

  @Steeph: < 1 per seconde, wordt iedere bit hier nog met de hand verscheept? Maar zand erover, laten we het hebben over de zakelijke transactie:
  1. rekeningnummer
  2. waarom ontvang ik deze pagina nog?

 74. 178

  Zutmans IP-adres is 195 punt 64 punt 94 punt 194. Gaarne ook in de ‘deny from’ regel. Zutman laat trouwens weten dat z’n IP-ban nu al zeer bevalt en kan het iedereen aanraden.

  Wat gaat Sargasso trouwens doen met die euro?
  Snoepreisje voor de hele redactie? Goed doel?

 75. 179

  @93/94: Benoemen en bouwen noemen jullie dat toch? Wel toevallig dat de standaard GS-mening dat vandaaltjes hard aangepakt moeten worden ineens niet meer geldt als het GS-vandaaltjes betreft.

  Voor de mensen met een kort geheugen, de GS-checker bestond uit database van IP-nummers van mensen die een petitie hadden gevandaliseerd. Geheel toevallig (of niet, zegt wel iets over het gespuis dat daar rondloopt) bleken de vandalen vooral afkomstig van GS, dus die deden (en doen nog steeds) grote boehoe (zoals zij dat noemen).

 76. 181

  @bismarck zo is dat! iedereen die een jou niet welgevoegelijke mening ventileert, moet je registreren, identificeren, isoleren enz, enz…

 77. 184

  Scenario 3 is wel weer typisch voor jullie politieke kleur. Er moet subsidie bij. Een ander moet maar weer gaan betalen voor jullie gebrek aan zakelijk inzicht.

  Bah. Waarom moet links nu altijd weer subsidie, subsidie, subsidie nodig hebben? Waarom kan links nu nooit eens de eigen broek ophouden?

 78. 185

  Progressief: Ach gut, heb ik je gekwetst?
  Seven: Wat lul je toch over wat ik versta, ik hoor je nieteens, dit is internet, en ja, nazi’s hadden links en rechts-trekjes, maar samenvattend en historisch gezien gewoon rechts, extreemrechts. Ga maar eens een kaalkoppie zeggen dat ie links is.

  Edet:
  [x]Racistisch
  [x]Nationalistisch
  [x]Xenofobisch
  [x]Revanchistisch
  [X]Extreem rechts, maar wil niet zo genoemd worden.
  En Godwin is zelf een nazi!
  Nuff said /progressief

 79. 187

  Hou toch eens op met die rare rechtse propaganda links. Ik bedoel maar ‘nederkrant’ en die lay alleen al, denk je niet dat die gare side een klein beetje niet helemaal objectief is?

 80. 190

  Hockey #185 (doe je met een stokkie) ga eens terug naar school doen!
  Het nederlands bedrijfsleven pakt velen malen meer steun en subsidie dan alle werklozen, gehandicapten, ngo’s, buurthuizen en kunstenaars bijelkaar.

 81. 191

  Oh okay, dus we gaan ruim 60 jaar historie herschrijven omdat een of andere dementerende ex-nazie iets geks zegt. Jij hebt de familiebreincel duidelijk niet geërfd, hè.

 82. 194

  @Ketsman | 13 December 2008 | 15:52
  Trouwens geen slecht idee om “ruim 60 jaar historie” te herschrijven. Hele boekdelen zijn voor het linkse gemak maar even onder de tafel geschoven…

 83. 197

  @Ketsman | 13 December 2008 | 16:04
  Wat heb jij op sgooltje geleerd over de oorlog? Dat van die nare man zeker met die 6 miljoen doden. Maar vertelden ze er even niet bij wat er zich achter Polen allemaal heeft afgespeeld. Of in Indonesië…Of over al die “spontane” verzetshelden na de oorlog…

 84. 200

  Scenario 7: Opkopen en sluiten (72%)
  Scenario 1: Linkse Geenstijl (13%)
  Scenario 5: Business as Usual (8%)
  Scenario 6: Terug naar vroeger (4%)
  Scenario 3: Krachtenbundeling middels subsidie (2%)
  Scenario 2: Hogeropgeleid FOK Forum (1%)
  Scenario 4: Omvorming tot microblog (1%)

  Ik mag aaanemen dat jullie wel degelijk de overweldigende en eensgezinde vox populi aux serieus nemen en ernaar handelen?
  In dat geval gefeliciteerd met de behaalde zeven jaren en succes met het zoeken naar een nieuwe hobby.
  We zullen u niet missen.

 85. 201

  @Ketsman | 13 December 2008 | 16:08
  Als je nu eens begint met het ophouden van een ander zaken in de maag te spitsen…wellicht dat er iets van een dialoog ontstaat. Voor monologen ben je ook bij ons aan het juiste adres, hoor, maar da’s een verhaal apart…

 86. 213

  @Carlos, #191, typisch linkse respons.

  1) Alle bewijs ontbreekt.
  2) Daarmee is subsidie niet goed. Zeker niet om ons de zoveelste linkse BS door de strot te duwen. Als jullie links willen zijn, prima, maar betaal het zelf. En laat niet mij meebetalen aan jullie gedachtengoed.
  3) Je vergelijking gaat mank. Gehandicapten hebben recht op steun. Een linkse blog niet.

 87. 221

  Kets, laat die jongetjes nou eens met rust!

  Dit is een net blog waarbij ik, tot nu toe, nooit de neiging heb gehad om een ondoordacht comment te plaatsen. Behalve bij Jacobine. Maar daar vroeg ze dan ook om.

 88. 222

  Laat me toch met rust Zif, mag ik nou nooit eens lol hebben. Bovendien verstoorden die kaalkoppies m’n flame elders op deze side door de servert te laten crashen. Dus nu gaan ze het krijgen ook, de hosmo’s.

 89. 231

  Nu hoor ik net dat die Kletsmajoor hier nog bezig is…Heb je geen leven? Bij Ome Frik kan je wel een paar tientjes verdienen hoor…

 90. 235

  @Ketsman | 13 December 2008 | 20:40
  Even ter zake Kletsman…is dat hier al 7 jaar zo’n vieze praatjeswebplok? Ben ik weer te laat…?

 91. 238

  @Ketsman | 13 December 2008 | 20:43
  Ik vond je al zo “bleu” en timide overkomen maar dat kan ook aan mijn dramatische inlevingsgevoel liggen, hoor…

 92. 240

  ketsman is echt de bloem van deze lok. Zeg Frik. Ik denk dat ik echt blijf. Ga me binnenkort inschrijven, deze weplok kan wel wat pedonazihomoinvloeden gebruiken.

 93. 243

  GS haalt gewoon een ontopic comment van mij weg in het Jami topic.

  Jami, gewoon ff bellen met de nctb / joustra, dan wist gs alles wat je wil.
  *Free Hippocrates*

 94. 248

  @Ketsman | 13 December 2008 | 20:58
  Ja, ik ben door Sargasso ingehuurd om als gaynazi de tegels vol te typen. Dat staat inderdaad zo in mijn functieomschrijving…mot je nog een lollie?

 95. 253

  @Ketsman | 13 December 2008 | 21:13
  Dat je een blinde en diepe liefde voor mij koestert kan je ook op een andere, meer charmante, manier zeggen hoor…

 96. 255

  @Ketsman | 13 December 2008 | 21:20
  Vat het in een gedicht en je wint de hoofdprijs…Een volledig verzorgde onthoofding in Saudi Arabië met een botte bijl naar keuze…

 97. 257

  Hoei, flame on naziboy’s! Alleen heb ik even geen aanknopingspunt op uw hersenloze gebral. Misschien help het als jullie iets beledigends zeggen? Dan kan ik weer zeggen dat jullie dom zijn, nu is het wel erg makkelijk.

 98. 259

  Ik word er eigenlijk een beetje moe van, ik probeer hier nazi’s verrot te schelden en het enige wat ik krijg is dat ze me leuk vinden. Wat is dit voor een kloteside! Zijn hier geen internetwetten tegen?

 99. 262

  Nu ik toch met Sinterklaas een nieuwe preekstoel heb gekregen heb ik nog wel een gaatje over om ’s zondags een donderpreek te houden teneinde die linkse typmensen hier weer op het rechtse pad te brengen…

 100. 267

  @Ketsman | 13 December 2008 | 22:00
  Dat is niet zo netjes van je Kletsman…Gelukkig is ook voor jou de Heere aan het kruis gestorven, bladiebla, etc…

 101. 270

  GODVERDOMME! Help, ik heb hier te maken met niet alleen een nazi-fries, nee, hij is schizofreen. Hij heeft een denkbeeldig vriendje! Hoe fout kan je zijn, een nationalistische, gristelijke nazifries. OMGWTFBBQ!!!1!

 102. 272

  Ketsman is als veertienjarig naakt meisje een kwetsbaar wezentje. Wil je daar wel een beetje rekening mee houden, Dirkstra? Ik bedoel, je kunt die handel hier niet een beetje anaal gaan uitwonen etc.

 103. 273

  Ketsman de geest gegeven? Oh treurnis, in de bloei van d’r leventje weggerukt uit ons midden. Mijn medeleven gaat uit naar de familie – zitten daar trouwens nog lekkere neukdiertjes bij?

 104. 283

  @Ketsman | 13 December 2008 | 22:33
  Oh, ik heb het wel gezien hoor…snel even je tekst aangepast, kladschrijver. Wat ontzettend LINKS van je….

 105. 286

  @Ketsman | 13 December 2008 | 22:40
  Nu je toch met de billen bloot bent, verderfelijke Stalinist, noem de datum eens van boomplantdag? En niet Googelen, he?

 106. 295

  He kets, alles flex in de boom en met je hond?

  Wist niet dat je loverboy speelde met de linkerachterwielventieldopjes van de GS aanhanger.

 107. 312

  Hè(311), jij bent duits, jij bent een fries, niet ik. Schapenneukerige geenstijlgodwinnazi dat je d’r bent. Je bent nog dommer dan dat ik in m’n vooroordeel kon voorstellen.

 108. 319

  Tja, je ouders heb je niet voor het kiezen he, maar ach het verbaast mij niks dat jou ouders je hebben verkocht aan Roemeense zigeuners voor 2 pakjes Marlboro.

 109. 321

  Hoei, Ronald, ik zet je even in de wacht, lutser. Ik wil graag met (321)’Dreams of Ketsman’ lullen nu.
  Ik vind het woord ‘es’ bijvoorbeeld erg intrigerend, ik kwam dat nog niet eerder tegen in het woordenboek, doe es uitleggen, hosmo.

 110. 329

  Ketsman, tja als u zegt dat u beter kan denken dan elke ANDERE Fries zegt u dat u dus ook een Fries bent (en ik ben er trouwens geen HAHAHAHAHA)

 111. 332

  West-Friezen zijn WEL Friezen, de Friezen zaten vroeger tot in Zuid-Holland.

  De West-Friezen zijn eigenlijk het debiele neefje van de Friezen, het sulletje van de familie zeg maar.

 112. 334

  Je bent een West-Fries, debiel dus.

  Kijk als je Fries was geweest dan had ik nog enig respect voor je kunnen opbrengen, maar west-fries, kom op zeg, dat zijn de bastaard kinderen van de Friezen en Vlamingen.

 113. 340

  Waarom gebruik je trouwens zoveel Geenstijlgodwinspelling???

  deaud, lutser etc

  Maar goed, nu ga ik lekker slapen wetende dat IK niet afstam van de Friezen, in tegenstelling tot jou.

  P.S. Grutte Pier is in zijn bed gestorven en niet gedood door de West-Friezen.

 114. 349

  Nu snap ik waarom het zo rustig is op Geenstijl.
  Alle traffic is voor de gelegenheid naar sargasso verschoven.
  ’t geeft te denken….

 115. 353

  Hulde aan de kerstman! (dat ik dat ooit zou zeggen). Ik zie dat de kaalkopjes en bruinhemden van GS hier ook een bezoekje hebben gemaakt, onder leiding van hun grote leider Marck Burema. Mooi zeg.

 116. 359

  Oh man wat ben ik boos aan het worden. Jullie kets ronald et al..bossa nova (nouw nova?) zijn allemaal deaud, ga ergens anders lopen stinken…zout op.

  Olie op het vuur vrees ik.

  Sargasso..Margaritas ante Porcos

 117. 373

  Alexa meet alleen lullo’s die een toolbar hebben geinstalleerd, vrijwillige spyware. De echte Sargasso-lezert heeft dat soort rommel niet, dus hun cijfers over Sargasso zijn ongeldig.

 118. 381

  @pritt: nee hoor, de checker hebben we niet gebrruikt. niet dat het verder veel helpt overigens.

  wel staat deze sliert onzinnige reaguursels inmiddels in onze top 5. Maar daar is dan ook niet heel veel voor nodig.

 119. 383

  Kijk seven #371, we worden allang gelezen door de mensen die er toe doen, meer reclame levert alleen meer mensen op die er niet zo erg toe doen en dan krijg je van die diarree threads zoals hierboven. Er toe doen is een keuze.

 120. 384

  @Carlos | 15 December 2008 | 09:46

  Je eigen broek op willen houden en niet uit de subsidieruif vreten zoals GeenStijl doet is ook een keuze.