1. 2

  Charmecampagnechampagne

  In Den Haag Vandaag werd overgeschakeld naar het feest van de bewindslieden van de Partij van de Arbeid, ter gelegenheid van hun deelname aan het eenjarig bestaan van de regering.

  In beeld kwam een dienblad vol gevulde champagneglazen.

  Ik schrok hevig. Hè? Champagne?
  In mijn wereldbeeld (achterlopend, zo niet achterhaald) is champagne nog altijd een dure, exclusieve feestdrank, die uitsluitend op hoogtijdagen wordt geschonken, als er belangrijke levensmomenten zijn te vieren. Of tijdens vorstelijke galabanketten, als er over en weer geklonken moet worden op ons aller welzijn.

  Champagne schenken? Toch niet op zo’n eendaagse charmecampagne?
  Toch niet op een dag waarop een vernietigend rapport over de geschiedenis van de onderwijsvernieuwingen verscheen, waarin ook politici van de PvdA zo’n prominente, catastrofale rol vervulden?

  Maar gelukkig. Minister, vice-premier en partijleider Wouter Bos voelde mijn ongemak haarfijn aan.
  ‘Nee, natuurlijk is dit geen dure, maar een hele goedkope nepchampagne’, zei hij met zijn charmantste lach.

  Nee, dan is het goed, dacht ik gerustgesteld.

  op Bieslog (zie website)

  De lulligheid van het geheel is ook de Bie dus opgevallen. Campagnebende

 2. 5

  Haha ja die was ook goed! Youp slaagt er wekelijks in de week in een column te vangen!!

  Met uitstek beste columnist van Nederland. Al jaaaaaren in NRC.

 3. 7

  Zo… dit zit! Ondanks mijn allergie voor Youp siert hij de verdwaalde PVDA met zijn anecdotes mooi op. De partij is als een kale kip zonder kop op zoek naar ideologische veren, maar kan ze niet vinden in de schappen van de Lidl.

 4. 9

  Ernstig triest een column van de geweldenaar Youp van 9 maand geleden erbij pakken. Had je zelf niet ff een mening in columnvorm kunnen neerzetten “iets met visjes”?

 5. 11

  Dit stukje is al wel een beetje oud, niet ? Ik bedoel, het is al zo oud dat ik dacht dat ik het voor het eerst las, terwijl ik het eigenlijk al voor de tweede keer las. Maar dat kan ook die Alzheimer zijn hoor, daar wil ik van af wezen.