WW: Het menselijk brein vs. het broeikaseffect

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De woensdagmiddag is op GeenCommentaar Wondere Woensdagmiddag. Met extra aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen in Wetenschap- en Techniekland.

Daniel Gilbert, psycholoog in Harvard en auteur van het boek Stumbling on Happiness, legt uit waarom sommige bedreigingen, zoals terrorisme, een rationeel gezien overdreven reactie opwekken, terwijl de gevaren van het broeikaseffect worden onderschat.

Reacties (2)

#1 alt. johan

Het broeikasprobleem is erg overgewaardeerd vind ik persoonlijk. Het is een relatief eenvoudig uit te leggen bulkprobleem. Ook al blijft de CO2 concentratie stijgen, dan kun je met andere kunstmatige middelen de temperatuur op aarde weer naar beneden brengen.

Ik maak me persoonlijk meer zorgen over de duizenden onnatuurlijke chemische stoffen, die geniepige effecten kunnen hebben en bijvoorbeeld de hormoonhuishouding van mens en dier in de war schoppen.

  • Volgende discussie
#2 Lenin Strawskim

@1: Yes, eindelijk een simpele oplossing voor het broeikaseffect. Wat fijn dat jij er eentje gevonden hebt, Alt Johan.
Wil je zo vriendelijk zijn jouw relatief eenvoudige oplossing PER OMGAANDE naar ALLE wereldleiders te mailen?
Bij voorbaat dank.

P.S. En niet te veel complottheorieën erbij vermelden over geniepige ‘chemische stoffen’ want dan nemen ze je niet serieus, en dan komen we nooit van het broeikaseffect af.

  • Vorige discussie