Zoektocht naar rubberslaven Omarino en Ricudo gaat door

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 Jules Vismale

Slavernij is van alle tijden en Nederland heeft zich er in het verleden ook aan bezondigd! Nou is het natuurlijk zo dat een sprookje zoals Assepoester al duidelijk genoeg maakt dat ieder willekeurig persoon het slachtoffer van slavernij wordt en ik heb er zelf echter in mijn omgeving nooit iets van gemerkt!
De zoektocht naar deze Omarino en Ricudo zal dus niet veel meer uithalen daar deze twee personen allang dood zijn of anders zij ze ver boven de 100 jaar oud!
Niettemin ken ik genoeg voorbeelden uit het meidenblad Tina dat slavernij vaak ook funest is voor de slavendrijvers. Dezen laatsten halen vrijwel altijd bepaalde meisjes in huis die ze als halve of hele Assepoesters behandelen maar dan puur uit hebzucht of uit eigenbelang! Het beste voorbeeld waartoe zelfvernietiging dreigt bij de schurken zal ik verwoorden in een bepaalde strip uit 1983 die toen in de Tina stond.
Een geheimzinnig en onbekend meisje (waarvan de naam niet bekend was gemaakt) werd in deze strip als huisslavin gehouden door het echtpaar Lemminga en een tropisch landgoed ergens in Nederland bezaten. Door de slechte behandelingen van het tirannieke echtpaar probeerde het blonde meisje constant te ontkomen maar ze werd steeds weer gevangen genomen. Op een zekere dag deed het meisje weer een nieuwe uitbraakpoging en hoewel deze mislukte was een ander meisje hier puur toevallig getuige van. Dit meisje, Jolies van der Woude, de dochter van de plaatstelijke smid, was er heilig van overtuigd dat het vreemde meisje bestond en ze probeerde het vertrouwen te winnen van de bioloog Ronald Lemminga. Ze kon haar vader alleen moeilijk overtuigen hoewel Jolies wél in staat was om via de aap Tamo te communiceren met het meisje dat helaas nooit had leren lezen of schrijven.
Toen Jolies het landgoed van de Lemminga’s niet meer op kon komen besloot ze om (bijna letterlijk) voor het Paard van Troje te gaan spelen door zich in een paardentrailer te verbergen en zo met de paarden van Lemminga daar binnen te dringen. Jolies vond toen het meisje en wilde haar bevrijden maar nou vielen ze beiden in handen van de Lemminga’s. De politie ging op aandringen van de ouders van Jolies op onderzoek uit en puur toevallig wist één van deze agenten, via zijn eigen dochter, erachter te komen dat Lemminga vreemd genoeg het verschil niet zag tussen een aap en een lemur.
De Lemminga’s voelden zich instinctief bedreigd en zij besloten om de twee meisjes zogenaamd te laten “verongelukken” in een leeuwenkooi! Om tijd te winnen slaagde Jolies erin om achter de ware identiteit van zowel het meisje alsmede van die van Lemminga te komen. Deze kerel bleek namelijk Lemminga niét te zijn maar zijn misdadige butler Herbert Dieters! Deze laatste was ooit bij de echte Ronald Lemminga in dienst geweest, samen met de huishoudster Alida Pauw. Nadat de zoon en schoondochter van Lemminga (net als hij biologen en de ouders van het meisje dat in werkelijkheid Letitia Lemminga of Lettie heette) waren omgekomen bij een auto-ongeluk stierf de echte Lemminga door een hartaanval maar benoemde zijn kleindochter Letitia, die in zijn landgoed als klein kind verbleef wat alleen de buitenwereld niet wist, als erfgename van diens enorme fortuin.
Dieters en Pauw kwamen toen op het boosaardige plan om zelf het landgoed en de erfenis te bemachtigen (hierbij kregen ze later steun van een handlanger, Arend genaamd) en veranderden Letitia in een huisslavin die ze jarenlang gevangen hielden en zij nooit andere mensen zou zien en ze had alleen de aap (chimpansee) Tamo als vriend.
De moordpoging op beide meisjes werd gelukkig verijdeld door de aangekomen politie en alle apen op het landgoed die een gruwelijke hekel aan de valse Lemminga’s hadden gekregen! Hun rijk stortte in elkaar en ze werden allemaal gearresteerd waarna Jolies en Letitia voorgoed van hun drie aartsvijanden waren verlost! Letitia kwam eindelijk vrij om als rijk pleegzusje bij Jolies en haar ouders te gaan wonen en zo weer te leren om aan de vrijheid en de buitenwereld te wennen.

#2 Mozzarella

Ik heb eens gegoogled op ‘rubberslaaf’ maar ik kwam heel andere dingen tegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*