Zo werken de betaalde Putin-trollen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

ACHTERGROND - En dan zijn er ook nog de onbetaalde horden.

Open artikel

Reacties (12)

#1 Dehnus

Och dat is niks nieuws, dat is Astroturfen. Dat gebeurt heel veel in Nederland en de VS. Waarom denk je dat dezelfde personen altijd opduiken in Israël topics (aan beide kanten van het conflict), Fossiele brandstof topics, Auto topics, Visserij, boeren, Eco, Economie, etc, etc.

Tegenwoordig moet je eigenlijk gewoon reacties op artikelen niet toestaan.

#2 Joost

Oh? Wie betalen de trollen die aan de kant van de Palestijnen staan dan, @1?

#3 Kale Kip

Aldus Radio Free Europe, de door de CIA opgezette trollencentrale in Brighton Beach.

(/hoppa, weer 10 roebel in de pocket)

#4 Dehnus

@2: Aan alle kanten zitten Astroturfers hoor, ook aan de Pro Palestijnse kant. Niet elke Astrotufer is betaald, kijk maar naar de VS waar de teapartij met succes gratis hele hordes Astroturfers voor hun op het web stuurt. Waar ze boeken van Linkse schrijvers kapot recenseren en op fora mensen kapot treiteren.

En allemaal gratis opgestookt door een rijke miljardair die er baat bij heeft…. en ze het geloven uit politieke overweging. Voor de Palestijnen is dit toch echt vooral de Moskeeganger die baat bij hamas heeft.

Nee dat is niet meneer Abu Pessoptimist, hem geloof ik wel van zijn goede intentie ;). Ik doel meer op Astoturfers van alle soorten en maten, zoals bijvoorbeeld Hasbara van Israël.

#5 Dehnus

@3: Je kan er bijna een kauwgumpje van kopen… oh nee hij is weer gedaald :D. Jammer :D. Dan maar de huiskamer ermee behangen :D.

#6 Nonkel

@5: 3 roebel is nog net geen stuiver. Dat is dus best goedkoop behang.

#7 Prediker

Voor de Palestijnen is dit toch echt vooral de Moskeeganger die baat bij hamas heeft.

@4 Tenzij die moskeeganger door een faux burgerorganisatie gemobiliseerd en geïnstrueerd wordt hoe en welke talking points hij voor het voetlicht moet brengen, lijkt me dit geen goed voorbeeld van Astroturfing.

De Tea Party beweging is dat wel, aangezien dit georganiseerd is door conservatieve PAC’s die weer gefinancierd worden door steenrijke industriëlen met de expliciete bedoeling een grassrootsbeweging te simuleren, om zo de politieke besluitvorming te beïnvloeden.

#8 Bismarck

@1: Toch niet op deze geïndustrialiseerde wijze, met een heuse trollenfabriek.

#9 Niet JeZus

Ik wlide hier iets posten maar ik heb mijn salaris voor comments over de afgelopen maand nog niet eens ontvangen..

#10 Thallman

@7

De Tea Party beweging is dat wel, aangezien dit georganiseerd is door conservatieve PAC’s die weer gefinancierd worden door steenrijke industriëlen met de expliciete bedoeling een grassrootsbeweging te simuleren, om zo de politieke besluitvorming te beïnvloeden.

Dan ik jou ook wel een astroturfer van George Soros noemen, een man die veel meer geld aan dergelijke activiteiten besteed dan de financiers van de Tea Party.

Maar goed, laten we het bij de vertrouwde definitie houden: Ingehuurd worden om te propaganda te verspreiden op internet. Mensen die een mening verspreiden die gedeeld wordt door donateurs, zijn nog geen astroturfers.

#11 Prediker

Dan ik jou ook wel een astroturfer van George Soros noemen…

@10 Dan zul je toch even aan moeten tonen dat Sargasso gefinancierd en georganiseerd wordt door een club die weer geld krijgt van George Soros.

Veel succes daarmee.

#12 Dehnus

@10: Tien keer liever Soros dan Thalletjevission helden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*