1. 1

  Nee, onderwijs-bestuurders zijn gewoon de laatste in een reeks van tussen de onduidelijkheden van de semi-privatisering omhoog-gevallen baantjes-bezetters. Mensen die geen echte verantwoordelijkheid dragen, maar wel van zichzelf vinden dat ze er moeten zijn. En dat ze moeten verdienen wat ze verdienen ‘anders vertrekken ze naar het buitenland’.

 2. 2

  @1: En dat doen ze als er zich een leuk netwerkbaantje aanbiedt vervolgens alsnog, de instelling in de smeulende puinhopen van een fusie-, reorganisatie-, en/of automatiseringsronde achterlatend.

  Daar staat tegenover dat de zelfverrijking nog niet in de schaduw kan staan bij die van de bankiers.

 3. 3

  Toch niet weer een middenschool!

  De oproep om later een keuze te maken voor vervolgonderwijs zorgt ervoor dat de verschillen tussen kinderen in groep 8 nog groter worden in het vervolgonderwijs. Les geven aan zo’n diverse groep is uitputtend. Juist gedifferentieerd onderwijs doet recht aan passend onderwijs voor iedere leerling. Alleen een kleine groep wordt daardoor verkeerd geplaatst en daar moeten de doorstroommogelijkheden weer in ere worden hersteld.

  En inderdaad, hoe groter de scholengemeenschap, hoe groter de zakken

 4. 4

  Je zaait wat je oogst. De MP van alle Nederlanders laat op tv openlijk weten dat hij iedereen die niet maximaal probeert te verdienen eigenlijk maar een tweederangs burger vindt. Voor de duidelijkheid, ik zie dat vooral als illustratie van de tijdsgeest niet als oorzaak. Mij verbaast niets meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren