Ziekenhuis Top 100

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Ziekenhuis Top 100

In welk ziekenhuis wilt u nog niet halfdood worden afgeleverd?

0

Reacties (8)

#1 Joost

“In welk ziekenhuis wilt u nog niet halfdood worden afgeleverd?” Voor mij persoonlijk is dat het Meander te Amersfoort. Peroonlijke ervaring en ze hebben mijn oma er doodgemaakt.

Betreffende het “onderzoek”: het AD grossiert in slecht onderbouwde onderzoekjes waarin ze iets “het beste van NL” noemen.

Zo’n lijst als deze is totale onzin.

Waarom?

– Kijk eens naar de resultaten van vorig jaar. Kan een ziekenhuis in één jaar zoveel verbeteren? bijv. van positie 96 naar 6? Dit suggereert een grote mate van toevalligheid.

– De resultaten zijn gebaseerd op gegevens van een enkel jaar. De steekproeven die hierdoor genomen worden zijn vooral voor kleinere ziekenhuizen niet representatief.

– Een algemeen overzicht zegt niets over de kwaliteit van een betreffende afdeling. Veel ziekenhuizen werken met maatschappen en die zijn zelf verantwoordelijk voor de zorg. De kwaliteit binnen een ziekenhuis kan daardoor sterk verschillen. Een betere vergelijking zou zijn waar je het beste naartoe zou kunnen gaan voor een hartoperatie, een bevalling enz. enz.

– De patienten bepalen ook de kwaliteit. Ziekenhuizen in slechte buurten trekken vaak patienten met een slechtere gezondheid (bijv. overgewicht). Dit geeft extra risico’s bij operaties. Dat er dan ook extra complicaties optreden zegt niets over de kwaliteit van een ziekenhuis.

Voor een uitgebreide samenvatting van de puntentelling, zie hier.

#2 Packet Storm

Het hofpoort in Woerden is in de hele omgeving bekend als de hemelpoort… Dat berust ook niet geheel op toeval.

#3 Mark

@Spuyt: je twijfels zijn gegrond, een survey van 1 jaar is natuurlijk flut.

@PS/Spuyt: je kunt de resultaten wel uitsplitsen naar 5 verschillende operaties. Zo komt de “hemelpoort” voor een buiktumor op 2, maar zakt weer naar 34 voor een galblaas-ingreep.

#4 Joost

@3: Is ook wat ik voorstel… :-)

#5 micha

Bij een buiktumor zit je toch als niet zo goed qua kans dus wellicht zegt die positie niet zoveel. Zoiets als punten halen in Monaco.

#6 Mark

punten halen in Monaco?

#7 Joost

De formule 1 race. Zo anders dan de overige races dat vergelijken onzinnig is. (moest er ook even over nadenken)

#8 Mark

De formule 1 referentie had ik wel, maar het onvergelijkbare niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*