Wikileaks lekt nieuwe documenten over onderhandelingen Trans-Pacific Partnership (TTP) verdrag. Lijkt er niet op dat het verdrag enige hinder ondervindt van de publieke verontwaardiging. Dus voor het ook en Europa komt, harder roepen.
Want er staan weer dezelfde rare dingen in als met SOPA en ACTA.
Reacties (18)
Geen reacties? Tja, ik eigenlijk ook niet.
Het raakt me wel. Ik merk dat ik er gedeprimeerd van word.
Het lukt me om die reden ook niet om de energie te vinden om me in al die ellende, de verdragen en het politieke gekonkel etc. te verdiepen. Om al die artikelen te lezen, de documenten door te werken enz. Wat ik vroeger nog wel eens deed als ik me ergens boos over maakte. Toen ik ook nog geloofde dat protesteren zin had.
Zeg eens, beste mensen, heeft protesteren nog zin? Is het tij nog te keren of gaat de wereld onherroepelijk naar de hel?
Ik weet het niet, deel voor een groot gedeelte, je gevoel.
Naar de hel/klote, denk het niet, dat wordt om de X periode gedacht. Dat is puur een perceptie. Maar anders, anders, heel anders, is het zeker aan het worden.
Signalen zijn al jaren duidelijk, eerst hield je je bezig met ‘privacy’, dan was je al snel een alu-hoedje. De rest om je heen ging aan de Facebook, bonuskaarten en noem maar wat. Nu komen dit soort dingen in het nieuws en of ‘men’ zegt: “oh, maar dat dachten wij wel” . Of: “zie je wel” en gaat over tot de orde van de dag. En het komt vast voor dat men enige verontwaardiging en/of verbazing rondtwitterd. …
Ondertussen valt mij de druk op om toch vooral je persoonsgegevens ergens achter te laten, al is het maar je geboortedatum. Presentje, voor je verjaardag. Of je telefoonnummer, handig voor passwordsecurity, etc. En de snelheid waarin je niet meer “mee kan doen”, als je dergelijke dingen weigert.
Ja, anders, anders is het al heel snel aan het worden.
@1: Voor wat wou je demonstreren, het recht om software te jatten?
Zin heeft TTP toch niet, ook torrents kan je versleutelen.
@1 en @2 :
Ik hou van jullie!
Zeg eens, beste mensen, heeft protesteren nog zin? Is het tij nog te keren of gaat de wereld onherroepelijk naar de hel?
Natuurlijk gaan we lekker naar de klote maar niet zonder te reageren natuurlijk. Je moet het ergens kwijt :)
En het positieve vind ik toch : Wikileaks doet het weer, er is nog hoop. Anonymous is niet dood, hij leeft. Het individu heeft macht, we geloven we doen, we handelen.
Maar wat we doen weet ik even ook niet.
Hoe dan ook, Wikileaks doet het wel en dat geeft hoop.
Ik bedoel maar.
Maar ondertussen worden we wel genaaid.
@2 : anders is het al lang. Ik denk sinds de val van de muur.
oh en @3 : ik hou niet van jou.
@5: geeft niet hoor, heb al genoeg mensen die dat wel doen
@6: Mooi is de wereld in tweeën gedeeld, dat houdt het simpel.
*graaft zich een loopgraaf*
@7: Mijn wereld is één, ik hou niet van simpel en loopgraven zijn zo jaren ’20.
@8: Over de consequenties van een wereld met ’twee verschillende inzichten’ zullen we het dan maar niet hebben.
@3:
Ik jat nooit software. Geen enkele interesse voor.
Waar ik het meest mismoedig van wordt is dat “ze” keer op keer dit soort verdragen in het geheim proberen erdoor te duwen. Alleen dat feit toont wat mij betreft al aan dat het voor geen meter deugt. Reden genoeg om er bang van te worden.
En verder vind ik inderdaad dat “intellectueel eigendom” een onhoudbaar concept is in het internettijdperk. Maar dat is meer een filosofisch onderwerp.
@10: Eens maar dat zijn handelsverdragen en daarbij wint altijd de grootmacht van het meeste geld. Bang word ik er niet van.
Vind zelf dat bands downloads moeten zien als promotie materiaal en ze hun geld ook heel goed kunnen verdienen met optreden. Is gelijk de macht van de platenmaatschappij gebroken en heeft elke band een gelijke kans.
@9 Iedereen heeft verschillende inzichten, als je daar problemen mee hebt heb je meer aan een eiland dan aan een loopgraaf.
@11: Dit gaat niet over bands of softwareboertjes. Dit gaat over grote bedrijven die de Amerikaanse overheid al in hun zak hebben zitten en nu hun wetten aan de rest van de wereld willen opdringen.
@12: Ik zie het, dacht dat dat de controverse over het downloaden van media ging maar dus ook over bijvoorbeeld medicijnen en gentechnologie. Boeren die voor een patent moeten betalen omdat hun akker bestoven is door de gentechfreak van daarnaast.
http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Pacific_Partnership#Controversy
Trouwens in “wereld onherroepelijk naar de hel” geloof ik niet.
We hebben de industriële revolutie gehad en staan nu met onze tenen in de digitale revolutie. Over xx jaar is al het werk overgenomen door robots en andere machines. Mensen gaan dan echt niet op de hoek van de straat zitten wachten tot ze dood zijn. Er zal een ander systeem moeten komen en de industriële revolutie zal ooit de geschiedenisboeken in gaan als de tijd van uitbuiting en slavernij.
@14: *komt de loopgraaf uit*
Dat is leuk gedacht zolang de energievoorziening op peil blijft en in zijn algemeenheid de Club van Rome ongelijk krijgt. Is dat niet het geval dan is het toch een gevalletje van jammer dan. Jou soort technologisch vooruitgangspositivisme heeft toch zijn beste tijd gehad denk ik. Mag ik hopen.
@15: Dat denk ik niet, nog maar 100 jaar geleden reden we rond met paard en wagen en chatten deden ze met een postduif.
Energie is er genoeg, we moeten alleen niet naar beneden kijken maar naar boven, heb jij straks een mooie loopgraaf met zonne-energie gestuurde feestverlichting en airco.
Het moet zijn: TPP (ipv TTP) – trans-PACIFIC partnership. De Europese variant, waar Marietje Schaake het zo druk mee heeft heet TTIP ((Transatlantic Trade and Investment Partnership) , vandaar de verwarring denk ik.
http://www.theguardian.com/technology/2013/dec/09/internet-surveillance-spying
“We cannot afford to be indifferent to internet spying”
“We have reached the moment after which the number of people who give a damn about their privacy will only increase. ”
Zegt Cory Doctorow