1. 3

  Nogmaals: Dit is geen document dat de motivatie van de demonstranten vertegenwoordigt. Om van een “andere partij” te kunnen spreken zou eerst de eerste partij gedefinieerd moeten worden en dat wordt lastig. Die is namelijk heterogeen; van anarchisten, communisten tot erg-rechtse libertariërs die juist en vooral de overheid als de grote boosdoener zien. Dat narcisme vind ik persoonlijk meer passen bij het gedrag van de banken en de beursspeculanten: “Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de persoon zelf (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen.” (Wiki)

 2. 5

  Beste JSK, nee, het is niet “de andere partij” die aan de macht is – dat zou betekenen dat De Naamloze Vennootschap de “ene partij” is, die dan in de oppositie zit. De Naamloze Vennootschap vindt echter het model van parlementaire oppositie zelf nogal teleurstellend. Het is beter om de straat op te gaan om eens te kijken wie er nog meer woedend zijn, en dan met die mensen direct tot betere projecten komen.

 3. 6

  Ik kijk dit alles aan vanuit het verre buitenland, dus kan iemand mij even briefen? Ik was in de veronderstelling dat het Occupy gedoe tegen de banken gericht was? Dit manifest leest als iets voor op het Binnenhof, niet het Beursplein. Jammer dat wat een brede beweging had kunnen worden nu gereduceerd is tot een ouderwets linksig politiek protest.

 4. 8

  Nog iets wat mij opvalt: het is op het Beursplein maar er staat niks in het manifest over de aandelenhandel. “Het is deel van het systeem man” hoor ik ze al zeggen.

 5. 10

  Zo oud ben ik niet… dat is het probleem. De Grote Verhalen waarmee jongeren in de jaren ’70 en ’80 gemotiveerd werden werken niet op mijn generatie. We zijn cynischer maar kritische denkers.

 6. 13

  Welke andere definitie van “oud” bestaat er su? Of jij bent jong omdat je fan bent van een demagoog die alweer 130 jaar geleden is overleden, nee toch…

 7. 14

  Ach @JSK, oud in geest, jong in jaren?

  Als jij alleen maar in je eendimensionale definities kan denken zul je nooit begrijpen wat er gaande is, geen oplossingen voor problemen vinden en als econoom (toegepaste psychologie) zul je zeker niet het hoe en waarom begrijpen.

  (sorry @su voor het overnemen)

 8. 16

  Geen idee wie dat bepaalt @JSK maar jij vraagt naar een andere definitie van oud, ik kom dan met oud van geest die kan bestaan naast jong van jaren.

  Daarnaast concludeer ik dat je dat eigenlijk zelf wel had kunnen verzinnen cq moeten weten en op basis daarvan schrijf ik de rest.

  Ik zeg verder niets over jouw fysieke dan wel geestelijke leeftijd.

  Wie verder bepaalt wie oud van geest is?
  Het zal ongetwijfeld een relatieve bepaling zijn tov de eigen beleving.

 9. 17

  Ja, ik snap wel wat su zegt maar ik vind het onzin. Zij bepalen wat zogenaamd “vernieuwend” is – in dit geval heimwee naar de sit-ins van de sixties – en als je daar niet in meegaat ben je “oud (van geest)”.

 10. 21

  Elke generatie heeft zo zijn revolutionair moment en dat is maar goed ook want het moet toch van dichtbij komen en niet van ouderen die het allemaal al eens meegemaakt hebben toen ze zelf jong waren. Het belang van zo’n beweging is meestal ook niet zozeer gelegen in wat er direct naar aanleiding van hun acties verandert maar in de inspiratie die zij de jongeren biedt.
  Dus: prima ontwikkelingen. Ook al hebben we de teksten al duizend keer eerder gelezen.

 11. 23

  Schrijf ook mee!

  De naamloze vennootschap

  Er wordt wel gezegd dat er eerst een duidelijk politiek statement moet zijn, voor protest zin heeft. Maar misschien moeten we eerst juist zoveel mogelijk redenen en woorden voor protest bedenken, en dan zaterdag kijken wat deze redenen samenbindt, en wat voor verandering er gedacht kan worden. Daarom: schrijf mee aan de redenen waarom we zaterdag naar het Beursplein gaan!

  http://piratepad.net/jF89q4UKkj

  klik op de link en voeg jouw reden voor woede, protest, hoop, of solidariteit toe!

 12. 24

  Kortom: wat het manifest eigenlijk uiteen wil zetten is niet zozeer een ideologie of programma, maar een aantal redenen die mensen hebben om erheen te gaan. Vind je dat er meer over de aandelenhandel in moet? Zet het erbij in het document! En, wees erbij zaterdag om je punt uiteen te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren