WatIkJeNogWildeVertellen.nl

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

WatIkJeNogWildeVertellen.nl

Voor 75-195 euro wat online opslaan voor na je dood

0

Reacties (19)

#1 Joost

“En de kosten? Ook die zijn laag gehouden, u betaald slechts eenmalig een bijdrage voor het vasthouden van uw data, levenslang ! U kunt al instappen voor 75,= euro.”

Behalve dat de kosten zogenaamd laag zijn (Dat zijn ze dus niet), vraag ik me af wat ze bedoelen met “levenslang”.

#2 micha

Voor de kosten mag je hopen dat je als eerste een tuintje laat groeien. Anders lopen de mutatie kosten behoorlijk op.

Grappig, maar je kan beter je eigen dvd branden en deze kenbaar maken in je testament.

#3 Mark

Naja, als je nu instapt voor 75 euro en je gaat over 20 jaar dood valt het wel mee natuurlijk.

#4 Joost

Je krijgt 5 mb!

#5 Mark

Hm, da’s wel erg karig.

Maar ik begreep dat er extra functionaliteiten bijzitten als een dagboek dat je ook anderen kunt laten lezen, bv. als je ernstig ziek bent en geen zin hebt om alles 300x te moeten uitleggen.

Blijft duur, maar veel mensen zullen de alternatieven niet kennen of de technische kennis ervoor missen. Gaat dus wel geld opleveren deze site.

#6 Joost

Voor de extra functionaliteiten betaal je meteen weer heel wat extra.

Ik denk dat ik van het weekend even de gratis versie ga opzetten…

#7 Mark

Wellicht geven ze wat hardere garanties af dat je nabestaande(n) worden bereikt, of doen ze dat ook per email? Anders kost ze dat mankracht.

#8 Joost

Ja, dát zouden kosten zijn en een eventuele rechtvaardiging. Maar de belachelijke limiet van 5mb is in deze tijd waarin hdruimte niets meer kost belachelijk. Zeker ook omdat er totaal geen dataverkeer wordt veroorzaakt.

#9 Joost

“Ook kunt u op de website uw laatste brieven of videoboodschappen opslaan, compleet met de namen en e-mailadressen van de toekomstige ontvangers. “

Jammer maar helaas. Het gaat alleen maar om emailadressen.

Mooi ook, die reclame voor de efteling op de site.

#10 Mark

“Hoe weet de site dat er iemand is overleden.

* Dat moet gemeld worden via email ovv naam adres plaats, telefoon en rijbewijs of paspoortnr. Wij nemen dan kontakt op met huisarts of verzekeringsmaatschappij. Laat het daarom altijd bij hen weten dat u uw gegevens hebt vastgelegd.”

#11 Peet

Even voor de duidelijkheid, ja je kunt inderdaad het ook zelf doen maar wie weet het na je dood of waar is de cd ? Deze site kost geld omdat dat nodig is voor onderhoud en garantie dat het er over 20 jaar nog is, het gaat niet om de prijs per mb maar om het onderhoud van het systeem, er waren teveel van dit soort amateur sites die na 2 maanden stopten, wat heb je daaraan ? En de efteling…..kijk eens wat verder, het is villa pardoes, een huis voor ernstig zieke kinderen waar wij direct een deel van de inschrijving aan overmaken net als bij duchennen, kwestie van elkaar helpen. hoop dat het nu iets duidelijker is. Niet iedere site draait alleen maar om winst.

#12 Joost

Als het niet gaat om de prijs per mb, maak het dan een stuk groter (een factor 10 bv.). Tegenwoordig zijn Word documenten zelfs al zo groot.

Wat betreft de efteling ad: Mea Culpa.

“Niet iedere site draait alleen maar om winst.”

Nee? Wij zijn al jarenlang een zwaar winstgevende organisatie ;-)

#13 micha

@3: vergeet de 20 euro per jaar niet. Je wil toch een uptoedeet versie hebben? Ze hebben zelfs een dagboekfunctie.

@11: Wie weet waar je dvd/cd is? Dat is dezelfde vraag als hoe weet de site dat je dood bent. Zelfde constructie, klaar.

#14 Bart

Misschien ben ik hopeloos uit de tijd, maar er bestaat in die oude, analoge wereld die we soms aanduiden met de letters IRL zoiets als een notaris. Moet je toch al heen voor je testament, en die kan ook wel een DVDtje voor je bewaren. Wat zou dat kosten?

#15 Peet

ja die notaris kost je al gauw een paar honderd euro en iedere keer als je iets wilt veranderen ook, 5 mb is inderdaad niet veel als je er veel plaatjes in plakt maar kijk eens naar een stuk of 10 brieven, die zijn meestal niet meer dan een paar honder K per stuk dus dat zal wel lukken.Hoe weet de site dat je dood bent ? uitleg staat op de site.
en die winstgevende situatie ? zou je geen winst maken dan zou je ook niet kunnen verbeteren en heb je geen recht van bestaan. Kijk maar om je heen, alles wat gratis is kost je uiteindelijk bergen met geld, ik ben daar liever duidelijk in. Wat is nu 75 euro voor een paar jaar (tot wie weet) registratie, je hoeft niet ieder jaar te upgraden, er zijn ook sites waar je per jaar 25,= euro betaald, hou je dan op na 5 jaar ben je alles kwijt.

#16 micha

En de ?20,= mutatie rechten per jaar vergeten we maar weer even voor het gemak.

Je hoeft de DVD niet bij een notaris te leggen. Sterker nog, dat is niet slim. Bij de notaris of je uitvaartverzekeraar vast leggen dat er een dvd is en waar/hoe die gevonden kan worden volstaat.

#17 Mark

@15: De beslissingen en brieven die je vastlegt op jullie site hebben geen rechtswaarde. Wat jullie dus toevoegen is, (a) als iemand dood is en jullie daarvan op de hoogte gesteld worden via email, dat jullie de gegevens doorspelen aan voor wie het bestemd is (b) permanente gegarandeerde opslag met backups van de harde schijven (althans dat mag ik hopen).

Dit probleem kun je makkelijk, goedkoper en bijna even goed oplossen door die gegevens aan een vriend te geven die je vertrouwt. Of een kist in je eigen huis bewaren met duidelijk opschrift. Heb je alleen een probleem als je bij brand in je eigen huis overlijdt.

De dagboekfunctie is dan wel weer een dienst die iets toevoegt, maar dat moet niet 75 euro kosten.

#18 Joost

Wel eens van web-log.nl gehoord? Of andere gratis weblogs die je kan afschermen voor zoekmachines?

#19 micha

@17: Back ups alleen lijkt me onvoldoende. Graag ook op een andere locatie etc. De escrow overeenkomst moet wel gegarandeerd zijn.

Datzelfde krijg je dan weer in het doe-het-zelf model door een eigen dvd te maken en aan het contactpersoon een kopie te geven. Kan zelfs digitaal natuurlijk met een hardschijf en/of een USB stick. Die laatste maakt het updaten ook erg makkelijk. Wissel je het met de contactpersoon uit dan zijn ze backup van elkaar. Helemaal mooi. Updates via mail, full back-up eens in de x tijd, klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*