1. 1

  “hoe Mohammed liep bijvoorbeeld. ‘Als iemand die een berg afdaalt’ zo meldt een anekdote uit de islamitische traditie. De gebogen gang die daarbij hoort, past precies in het ziektebeeld dat Somers op het oog heeft”

  Nog niet veel bergen afgedaald zeker? Als je afdaalt loopt loop je juist heel erg rechtop (of je loopt dood).

 2. 2

  Wat Bismarck zegt. Naar boven lopen doe je gebogen. Viel mij ook op bij eerste lezing van het stuk.

  Overigens diskwalificeert dit alleen Herman Somers en niet de schrijver van het stuk Richard Kroes, het gaat nl om een citaat. Kroes had wel de observatie van Bismarck mogen maken, dat had zijn argumentatie dan wel weer wat sterker gemaakt.

 3. 3

  Mozes was volgens onderzoek waarschijnlijk aan de drugs, Jezus liep waarschijnlijk over een stuk bevroren water, Mohammed had mogelijk een hersentumor met halucinaties, en die gek van een Geert ziet overal kwade geesten. Genoeg reden dus om in niemand anders meer te geloven behalve in mezelf.

 4. 4

  wat weten we eigenlijk van geert en wat heeft geert allemaal geslikt om in zijn haatvolle waanwereldje te leven

  bismarck, ik loop liever voorover gebogen om te zien waar ik mijn voeten neerzet

 5. 5

  @4: Het is met bergaflopen net als met het leven, je kijkt beter een aantal passen vooruit, anders donder je onherroepelijk een keer het ravijn in.

 6. 9

  @6: Ik stel voor dat je toch gewoon eens in het echie bergaf gaat lopen, misschien dat je dan in ieder geval inziet waarom voorover gebogen niet echt handig is.

 7. 11

  Afwachten wat ze over 2000 jaar van onze beschaving terugvinden. Zesentwintig delen van de BBC over de tweede wereldoorlog en een collectie films met Bruce Willis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren