Wat als Aarde en Mars van plek wisselen?

Reacties (16)

#1 KJ

Nou laten we dat dan maar niet doen dus

#2 Bismarck

Laten we het wel doen, omdat het kan! oh wacht.

#3 gronk

Dat een of andere linkse wetenschapper beweert dat ons zonnestelsel instabiel wordt is natuurlijk complete kolder. We hebben het recht om op die positie rond te draaien, dus dan moet dat kunnen ook.

#4 Bismarck

@3: Linkse wetenschappers. Dat is toch een pleonasme?

#5 piet

oh daarom zijn ze met Mars-vluchten bezig, dat we indien nodig tijdig kunnen overstappen?

Overigens keur ik deze en dergelijke gedachten-experimenten geenszins af. Ik hou me wel eens bezig met het vraagstuk waarom mensen pak en beet 7000 jaar geleden van die immense bouwsels konden wrochten. Piramides, van die fundamenten in Zuid-Amerika van enorme stukken rots die als gegoten in elkaar passen. Hunebedden, menhirs.
We gaan ervan uit dat duizenden slaven dat moeizaam over boomstammetjes rolden, omdat dat in ons concept past.
Maar wie weet, was de baan van de aarde iets verlegd of draaide de aarde sneller, waardoor er minder zwaartekracht was?
De zondvloed was ook om en nabij die tijd, ik hecht geen geloof aan de absolute uitleg van Noachs ark, maar gezien de grote hoeveelheid vergelijkbare verhalen heeft er iets dergelijks plaatsgevonden/liep de Middellandse Zee (en omstreken) vol.
Volgens sommigen werd toen zelfs onze huidige wereld geschapen, maar dat terzijde.

Dus nu heb ik een vraag.
Stel dat de zwaartekracht afneemt, door wat voor reden dan ook, kunnen de mensen dan enorme krachten ontwikkelen (om enorme stapels stenen te maken), of neemt onze kracht navenant af? Dat een mannetje op de maan grote sprongen maakt, dat geloof ik wel, zelfs al zouden de beelden van de eerste maanlanding een beetje opgeleukt zijn door Kubrick vanwege propaganda, er zijn meer van die expedities geweest en die zijn niet allemaal nep.
Maar kan je dan meer behalve hoog springen, kan je ook meer tillen?
Als ik bij de NASA had gezeten had ik een powerlift-testje ingelast…

#6 Rene

Wel snel doen dan. Wordt machtig lachen als Nibiru volgend jaar ons zonnestelsel binnen vliedt en onze serpent-overlords zichzelf ineens op Mars terugvinden! Haha! Gefopt!

#7 Bismarck

“Stel dat de zwaartekracht afneemt, door wat voor reden dan ook, kunnen de mensen dan enorme krachten ontwikkelen (om enorme stapels stenen te maken), of neemt onze kracht navenant af?”

Dat laatste. Ja eventjes kun je meer tillen, maar al vrij snel wordt je een slap mannetje. Zie kosmonauten die erg lang in de ruimte blijven.

#8 gronk

@piet: onder nerds is het een doodzonde om te zeggen, maar ik durf wel met zekerheid te zeggen dat kolonisatie van de ruimte en andere planeten binnen een gering aantal generaties (<10) zullen zorgen voor mensen met totaal andere kenmerken (botstructuren breken in de ruimte in no-time af, iets soortgelijks zul je hebben op de maan of mars; je kunt daar met veel lichtere botten toe). Effectief betekent dat dat een mars-kolonisatie een 'one way route' is. (wat trouwens een ontzettend klein kutplaneetje is, maar net iets groter dan onze maan)

#9 gronk

Ow, en reken maar van yes dat d’r op een gegeven moment een of andere figuur met raar haar opstaat die gaat roepen dat die martianen niet op aarde welkom zijn (en andersom), en dat we ze moeten platnuken voor zij het met ons doen.

#10 piet

gronk, ik had het over de Aarde enige duizenden jaren geleden met eventueel andere ‘parameters’ dan de huidige. Het antwoord van Bismarck daar ga ik voor 75% in mee, ik denk dat hij gelijk heeft, maar eigenlijk zou ik wensen dat het anders was, dat onze voorouders als Obelix zo’n menhir op hun pink konden torsen (‘pinken’ in dat geval). Dat zou voor mij verklaren waarom er duizenden jaren geleden van die mega-bouwsels gemaakt konden worden.
Dus dan ga ik zoeken naar verklaringen die in mijn straatje passen (net als een complotter of een religioot).
Dat die astro-/kosmonauten poreuze botten krijgen, kan je ook toeschrijven aan het conformeren aan de huidige aardse omstandigheden, in de omgeving met minder zwaartekracht zullen ze daar niet veel last van hebben(?). Maar kunnen ze daar wel de zelfde spierkracht benutten? Vragen, vragen.
Beetje nutteloos misschien, maar Of God bestaat en wie dan de juiste priesters zijn dat vind ik nóg veel nuttelozer, en zelfs tot discussies daaromtrent laat ik me soms verleiden…

#11 Yevgeny Podorkin

@ kolonisatie gronk

Nodig: mensen die totaal uit de box lopen/ denken (als b.v mislukt ingenieur Theo Jansen met zijn kinetische sculpturen, voortbewogen door de wind)

http://www.youtube.com/watch?v=b694exl_oZo&feature=related

The walls between art and engineering exist only in your mind.

#12 Yevgeny Podorkin

Plus b.v. de allernieuwste snufjes op het gebied van robitica zullen in dat geval niet misstaan, neem b.v. the “no- hassle” GroundBot (check overigens vooral de vele mogelijkheden van surveillance eens uit *steeph ook blij*, van kinderopvang tot kerncentrales):

http://videos.howstuffworks.com/discovery/39272-is-it-possible-robotic-babysitter-video.htm

#13 gronk

@YP: Charlie stross (uweetwel, van de thrillers en SF) heeft daar eens wat over geschreven. En neemt ook de moeite om tegen wat schenen te schoppen. En nog meer meer over interstellaire kolonizatie.

#14 Yevgeny Podorkin

Interessant inderdaad gronk, zolang het in het begrijpelijk mogelijke blijft..

#15 Yevgeny Podorkin

*edit* Toevoegen achter laatste woord:…ligt alles open

#16 Jan

Maar waar blijft De Here dan, en zijn Volmaakte Schepping, als we zomaar Mars het centrum van het Heelal maken en de Volmaakte Aarde verdrijven naar de onderkrochten van de oorlogsgoden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*