1. 1

  Link stuk (waarmee ik niet de inhoud van het artikel zelf bedoel). Als het voortbestaan op het spel staat (zie b.v. op het toppunt van de Cuba crisis) worden eindredacteuren vriendelijk doch dringend verzocht de angst niet verder aan te wakkeren (ff maul halten nu ja..). Neem nou de minister van financiën van pak’m beet Nederland rond de Algemene beschouwingen. Zijn zorgen maar vooral hoe, de toon waaróp. Au. Oei-joei-joei, balanceren op een lekke skippybal de financiële instrumenten raken op. Maar politiek vleugellam EU heeft geen afdoende instrumenten/ invloed, anders wil BRICS wel helpen mits meer bevoegdheden, dusss, de Chinezen staan in ieder geval te trappelen hoor

  Wat rest? Nou geen idee, een Bananenmonarchie waren we al…aan echt plots instorten een run op pinautomaten moeten we echt helemaal niet aan denken

  Verlos u dán maar van pijn & passie door uzelf te verhangen aan uw dassie.

  Nog een fijne zondag gewenst verder.

  *Hee, nu doet de mouse- over het ineens wel..wel potverdomme, en ik maar denken dat het aan MIJN muis lag, had ‘m al eens op z’n rug gelegd de wieltjes met kruipolie ingespoten alles geprobeerd, had bijna een nieuwe gekocht..*

 2. 6

  dat filmpje met die meisjes die als schapen bij elkaar worden gedreven (vond ik al een beetje raar) en dan nog ’s een keer gepepperd worden: schokkend.
  Ik wist dat er burgers in Irak, Afghanistan etc. op niks af vernederd, mishandeld of zelfs gedood worden. Op één of andere manier raak je daar aan gewend. Ook al heel fout natuurlijk.
  Maar dit ging m’n gewenning toch te boven.
  Daar bedoel ik niks ironisch mee of zo.
  Zo laf, natuurlijk makkelijk praten vanachter m’n knoppedoos, maar ik zou een stoeptegel pakken en de ‘wetshandhaver’ z’n grijze massa over de stoep verspreiden.
  Terwijl ik toch een hele lieve jongen ben.

 3. 14

  iets directere manier om Bologna’s hoofd op te eisen
  Iets directer dan de link die Steeph gaf in @10, maar daar kan je weer wat meer info vinden.
  Ik heb ook maar meteen getekend, daarmee al m’n gegevens aan Change.org doorgegeven, het verhaal nog ’s doorgeseind naar m’n slapende Facebook, dus nu helemaal bekend als rooie hond. Soit.
  Het MSNCB-filmpje is overigens ook geweldig, de ‘agent provocateur’ heeft tegenwoordig gewoon een badge, een wit overhemd en een busje pepperspray.

  Het filmpje waarin zo’n ander wit overhemd (of dezelfde?) iemand met een camera tegen een bumper aan werkt is trouwens ook vrij schokkend, niet alleen om het geweld tegen de persoon maar omdat die camera kennelijk ongewenst is. Zo’n sukkel die niet heeft meegekregen dat iedereen met een mobieltje dat ook gewoon vast kan leggen, geen HQ maar toch.

  Ik juich het toe dat ik niet de enige ben die verontwaardigd was (@6), maar betreur het weer dat er mensen schijnen te zijn die het nodig achtten Bologna’s adres en dat van de school van z’n kinderen te moeten publiceren.
  De man zal misschien ontslagen/gedegradeerd worden (heb ik zelf net voor getekend), is al lullig genoeg voor die kinderen.

 4. 15

  Ik heb helemaal niks met dit muziekje, maar dat idee van ‘there is something in the air’ bleef maar in m’n hoofd rondzingen. En ‘the revolution is here’.
  Iets met ’68 revisited. Al bleken de idolen achteraf toch niet zo fijn.
  Maar wie weet heeft ons gezamenlijke (onder)bewustzijn wat bijgeleerd?

 5. 17

  Ik leef in een land dat het stadium van adressen publiceren al lang voorbij is. Een jaar of 2, 3 geleden is in SãoPaulo een soort minioorlog aan de gang geweest, waarbij “foute” gevangenisbewaarders en politieambtenaren gewoon op straat werden afgeknald. De politie sloeg natuurlijk terug, met als gevolg meer dan 300 doden. De berichtgeving daarover kon je onmogelijk vertrouwen, want terwijl de politie steevast volhield dat elke gedode burger een bandiet was, doken aan de lopende band verhalen op, dat het meer om een soort terreuracties ging, waarbij voral onschuldigen het loodje legden.

  Natuurlijk ben ik daar geen voostander van,maar begrijpelijk was het wel, want alles wat in uniform rondloopt doet maar waar het zin in heeft, in de ruimste zin van het woord. Zo kan een politiebataljon dat ingezet wordt om een favela te “pacificeren” zich in de praktijk ontpoppen als maffia die beschermingsgeld verlangt en allerlei criminele activiteiten onder haar regime tegen betaling “gedoogd”.

  Af en toe is er dan wel een dappere rechter die probeert daartegen iets te ondernemen, maar de laatste werd met 36 kogels doorzeefd door….,de politie dus.

  Wat ik daarmee zeggen wil is, dat het kan gebeuren dat een overheid die dit soort praktijken tolereert daarmee zelf “oorlog”provoceert. Het publiceren van de gegevens van deze politieman is slechts de eerste stap. Als de overheid niet adequaat reageert, dan volgt de volgende stap “vanzelf”.

  Hebben de demonstranten andere middelen in de hand?
  “De man zal misschien ontslagen/gedegradeerd worden”

  Misschien?
  Nou, daar zou ik dan maar snel meer zijn.
  Remember Rodney King.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren