Waarom neemt de groei in de VS af?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (10)

#1 JSK

Allereerst gaat het niet over “groei” maar over “intergenerationele sociale mobiliteit”. Klein verschil hoor, maar ik zeg het even. Daarnaast:

and is now being beaten out by countries like Denmark and Canada. Big government countries

Canada is sowieso geen “big government contry”: het is een Amerika light. Overigens is het zinniger om V.S. te vergelijken met grote EU-landen zoals Frankrijk, Duitsland en Italie. En die bungelen onderaan.

#1.1 su - Reactie op #1

Voor de eerste drie alinea’s misschien, maar daarna gaat het weldegelijk over stagnatie in de economische groei.

#1.2 JSK - Reactie op #1.1

Als een soort “oh, in other news…”. En ja, zonder enige bronvermelding of ondersteunende data. Overigens is was de post-Bretton Woods groeivertraging aanzienlijk zeker in (sociaal-democratisch) Europa dan in Reaganesque Amerika. Just saying.

Iig, die vergelijkingen tussen de V.S. en Denemarken/Zweden vind ik bijna altijd oneerlijk. Waarom niet Denemarken en Massacheusetts of New Jersey vergelijken? Of de V.S. met Frankrijk?

#1.3 su - Reactie op #1.2

Omdat hij het punt wil maken dat landen met een uitgebreide vangnet niet altijd slechter presteren dan landen zonder, wat de algemeen geldende opvatting is in de VS. Daarvoor heb je niet een één op één matchende vergelijking nodig.

#1.4 JSK - Reactie op #1.3

Goed, maar daarmee wordt niet de gestelde vraag in de link “Waarom neemt de groei af” beantwoord. Het artikel lijkt mij echt over iets geheel anders te gaan.

#1.5 su - Reactie op #1.3

Zijn stelling is wat dat betreft toch dat een gezonde vangnet de nadelen van risico nemen mitigeert waardoor innovatie wordt gestimuleerd? Ik geef toe, het is niet een bijster sterk argument, maar het staat er wel.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #1.3
  • Vorige reactie op #1.3
#1.6 Lord Flash - Reactie op #1.3

@su

Er is ook op een andere manier wel grond voor het argument: het blijkt dat in de VS er een sprong is van ouderen dat een bedrijfje start nadat ze in aanmerking komen voor Medicare (lees; zich geen zorgen meer hoeven maken over het verlies van hun zorgverkering als ze hun baan opzeggen). Heb even geen bron bij de hand, maar ben het de afgelopen maanden meerdere malen tegengekomen

#1.7 Cycloop - Reactie op #1.2

“zonder enige bronvermelding of ondersteunende data.” hoor wie het zegt.

#1.8 JSK - Reactie op #1.7

Iemand die geen gelijkhebberige blogposts schrijft? Ik ben enkel een eenvoudige reaguurder.

#2 Hans Verbeek

De groei van het BNP van de VS neemt inderdaad gestaag af sinds WOII: http://www.hussman.net/wmc/wmc090817.gif

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*