Voorstel Europees Parlement voor verplichten encryptie en verbieden achterdeurtjes

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

NIEUWS - De commissie voor Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken van het Europees parlement heeft een amendement ingediend om het recht op privacy zo uit te breiden dat burgers recht hebben op end-to-end encryptie en overheden wordt verboden om achterdeurtjes in software te creëren: Respect for private life and the protection of personal data in electronic communications.

Het voorstel van de Europese Commissie wordt op nogal wat plaatsen gewijzigd, dus het laatste woord zal hierover nog niet zijn gezegd.

Open artikel

Reacties (7)

#1 Co Stuifbergen
#2 tigger

Ben ik nu erg cynisch als ik verwacht dat dit amendement wordt afgeschoten door de conservatieven en de zogenaamde “liberalen”?

#3 McLovin

@2: Alsof “wij” er ooit achter gaan komen als er wel achterdeurtjes in allerlei software zou zitten dat gebruikt wordt door geheime diensten. Naar de aard van het beestje stelt zo een wet uiteraard niks voor.

#4 HansR

@3: Maar dan kunnen BOF, EDRi en zo er wel gericht naar zoeken en in geval van vinden actie ondernemen. “Wij”, op individueel niveau hebben daar natuurlijk niets mee te maken en dat snap je zelf ook wel. Toch?

Ik vind het geheel trouwens wel ook een prachtige illustratie van hoe de EU werkt en de transparantie van informatie, wetgeving, documentatie. En van de complexiteit van dat geheel.

Al die input….

#5 kneistonie

3456-12-19-24
Kom zaterdag, 10 uur 5.

De saus kom zat er dagenlang onder en was met geen 10 keukenhulpen schoon te krijgen. Na een uur gaf 1 van de 5 het op.

#6 McLovin

@4: ” actie ondernemen” …zoals? Heel hard foei roepen? Hopen dat je ergens pagina 4 van een krant haalt? Joepdiedoe als het echt een scoop is en je de juiste connecties hebt wellicht 8 uur journaal en DWDD. En dan? een paar back-benchers in de kamer die graag in de schijnwerpers willen komen roepen ook heel hard FOEI en daarna verzand het geheel en zijn we het na 3 weken weer vergeten…
/cynische modus

#7 Bismarck

Hoor ik daar een Raad van Ministers “Ja maar terrorisme en kinderporno!” roepen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*