1. 2

    Bosbranden zijn in de meeste gevallen een natuurlijk fenomeen, NoName. Zoals je waarschijnlijk ook begrepen zou hebben als je het filmpje had bekeken. Bos- of natuurbranden ontstaan in de natuur (o.a.?) door bliksem, vonken van vallende rotsen, vulkaanuitbarstingen, spontane ontbranding of zelfs door dorre boomtakken die door de wind tegen elkaar schuren.

  2. 3

    Ik zie toch voor een substantieel deel ‘maintenance’- en ‘agricultural fires’. Naar mijn idee meer dan de helft. Alleen in Afrika, Australië en Rusland lijken de ‘natuurlijke’ branden te overheersen. En de VS, maar niet in Amerika als continent. Grappige is dat bepaalde gewassen in Australië zich alleen maar voortplanten dankzij bosbranden. Elk nadeel heb z’n voordeel…

  3. 8

    De animatie is wel een staaltje aandikken, het lijkt wel alsof in bepaalde seizoenen hele zones tegelijk in de fik staan, terwijl dat echt niet het geval is. Daartegenover staat weer wel dat ik nog nooit zo mooi de enorme impact van de seizoenen op de vegetatie over de wereld (en de sneeuwval) verbeeld heb gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren