Verkiezingen VS: Republikeinen op dikke winst

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Verkiezingen VS: Republikeinen op dikke winst

Afrekening linkse beleid Obama, of het resultaat van een rechtse haatcampagne?

Reacties (5)

#1 Guido

Link? Kom nu op de hoofdpagina terecht ;)

#2 pedro

Aangezien je in zo een korte periode weinig tot niets kunt zeggen over de uitwerking van ingezet beleid, zijn dit soort resultaten vooral op gevoel gebaseerd. Een op feiten gebaseerde afrekening met links beleid is het dus niet. Wat mensen op dit moment in hun portemonnee voelen, is nog steeds vooral het beleid van Bush. Volgend jaar en de periode daarna worden de gevolgen van het beleid van Obama pas zicht en voelbaar.

#3 Chris

Eens met Pedro.

De populariteit van een president heeft voornamelijk te maken met hoe de economie draait. En die is nog steeds niet best.

Het is wel interessant dat als je polls bekijkt van de gezondheidszorghervorming (een groot probleem voor Obama volgens Elsevier), bijna elke afzonderlijke maatregel in het plan een ruime meerderheid haalt.

#4 Arnoud

Het is pas een grote overwinning voor de Republikeinen als ze een meerderheid in de Senaat behalen, dat is echter nog knap spannend. En het is pas een grote overwinning als deze peiling van Gallup zich ook vertaalt in een vergelijkbare uitslag. We zullen nog even geduld moeten hebben. Vanavond laat c.q. vannacht weten we pas meer.

#5 Chris

@4

Nou, niet echt hoor. Nate Silver geeft ze minder dan 10% kans…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*