“Verijdelde aanslagen” België blijken niet te bestaan

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Generaal-majoor Eddy Testelmans van de Belgische militaire inlichtingendienst SGR wilde werk van NSA verdedigen.

Open artikel

Reacties (5)

#1 Niet JeZus

’t Lijkt wel een Belgenmop..

#2 Bismarck

@1: De Belgische geheime dienst kan nog wel wat leren van de Nederlandse. Als je geloofwaardig terroristen wil pakken, duw je ze beter eerst zelf explosieven in de handen.

#3 Olav

Deze meneer liet dus reflexmatig Amerikaanse belangen voorgaan op die van zijn eigen land. In andere tijden zou zo iemand een landverrader worden genoemd of een dubbelspion.

#4 Bismarck

@3: Ik vermoed dat het hem noch om het ene, noch om het andere landsbelang ging, maar uitsluitend om de belangen van beide geheime diensten. Sommige mensen willen het belang van een geheime dienst nog wel eens verwarren met het landsbelang (niet in de laatste plaats de medewerkers van die geheime diensten zelf), laten we daar op Sargasso niet ook in meegaan.

#5 Olav

@4: Zelfs als het hem uitsluitend ging om de belangen van zijn geheime dienst, dan nog hoort hij die hoger in te schatten dan de belangen van een geheime dienst van een ander land.

Als we al geheime diensten nodig hebben, wat ik soms betwijfel, dan lijkt het me een goede zaak om dit soort elementen daaruit weg te zuiveren. Naar de Goelag ermee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*