Uitgebreide analyse van hack-voorstel minister Opstelten

Reacties (3)

#1 gronk

Ook wil Opstelten heling van data strafbaar maken; dat wil zeggen het publiceren van gehackte gegevens. Genoemd worden wachtwoorden en toegangscodes, maar het strekt zich ook uit tot privé foto’s en bestanden van de overheid die gehackt zijn en openbaargemaakt worden.

En

Het door artikel 10 van het EVRM gewaarborgde recht op vrijheid van meningsuiting kan dwingen tot het maken van een uitzondering voor journalisten die data helen voor een maatschappelijk relevante publicatie, maar geldt zeker niet altijd;

Ik word hier helemaal niet zo gelukkig van. Dit betekent dat klokkenluidende ambtenaren -naast ontslag- ook nog eens strafrechtelijke vervolging staat te wachten. Voor journalisten wordt elk document wat ze krijgen dat niet geWOB’t is opeens een veiligheidsrisico.

En art. 10 van het EVRM is leuk, maar voor je zover bent dat je dat uit de kast kunt trekken, ben je wel een aantal nachtjes in de cel verder.

#2 Inca

Zolang het OM niet wat integerder is (zolang er nog ‘per ongeluk’ tapverslagen vervalst worden, onder ambtseed gelogen wordt, en de belangrijke stukken zoek raken of vernietigd worden) en vooral zolang het OM dat eigenlijk allemaal geen probleem vindt, lijkt me dat we nog maar even helemaal niets moeten uitbreiden aan de mogelijkheden van politie en justitie.

#3 Henk van S tot S

Na het lezen van de mogelijkheden en de onmogelijkheden kan ik bij voorbaat het volgende voorspellen:
I.O. zal niet gehinderd door enig gevoel van praktisch handelen zijn (nou ja wat anderen hem hebben voorgelegd) plannetje wel uitvoeren ;-)
Hier is nog een leuk puzzeltje voor ivo & kornuiten:
http://webwereld.nl/beveiliging/53539-open-source-tool–maakt-encryptie-overbodig-
;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*