Turkse PvdA’er over de Armeense genocide

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Turkse PvdA’er over de Armeense genocide

Hieronder graag een meta-discussie

0

Reacties (59)

#1 turk

iedereen heeft het maar over de vermoorde armeniers. zucht, wanneer gaan we het hebben over de honderdenduizenden vermoorde turken.

vele blijven maar roepen dat het een feit is en bla bla bla. wat voor bewijs is er. welk onderzoek heeft aangetoond? 100 duizend boeken van voorstanders tegen 100 duizend boeken van tegenstanders. Welk serieus onderzoek kan men tonen als bewijs. niet te vroeg juichen of beschuldigen. het zal wel niet de eerste keer zijn dat mensen er naast zitten. Het zal wel niet de eerste keer zijn dat mensen heel vroeg, zonder enig onderzoek gedaan te hebben onwaarheden roepen.

probeer nou s nuchter naar een situatie te kijken waar meerdere partijen baat bij hadden. Alsof er nooit vieze spelletjes zijn gespeeld om de meningen op een verkeerd been te zetten. hoe snel geloofden we niet dat er massavernietegingswapens aanwezig waren in irak. Het magtige usa had experts die tot de conclusie kwamen dat er massavernietigingswapens aanwezig waren. De turken maken propoganda en de rest verteld de waarheid.

gelukkig dat er ook nog mensen zijn die nuchter naar de zaak kunnen kijken en zeggen dat er een degelijk onderzoek moet komen voordat men een standpunt kan innemen. De rest schreeuwt brand bij paniek. Ze weten er niets over, nooit hebben ze er onderzoek naar gedaan, maar nemen een standpunt in omdat herman en arie een boek hebben geschreven. Nou, slecht nieuws, jonas en dirk hebben ook een boek geschreven. zij beweeren weer van niet.

Leuk is dat he !!!

#2 Mark

Het gaat hier even om de beschuldiging dat het CDA een aantal Turken zomaar hoog op de lijst heeft gezet zonder naar hun opvattingen te kijken rond dit punt, alleen voor electoraal gewin en men niet heeft gekeken of hun opvattingen wel bij het CDA aansluiten.

#3 turk

Dan zijn ze nu met een opruiming bezig )

#4 turk

Media, gaat alles nog goed met je ???

#5 ik

-edit Spuyt12: provocatiepoging.

#6 Jan Jaap

Ik vind dat ze het mooi opsomt. Er zijn een flink aantal Armenen over de kling gejaagd door de Turken en…. meer weten we eigenlijk niet met zekerheid. Alle bronnen zijn vervuilt, alle archieven zijn bewerkt en beide volken zijn te trots om ook maar ergens anders over te denken dat het eigen gelijk.

#7 Aper

We weten dat Turkije de genocide ontkent. Ze zeggen wel dat ze de armenen naar syrië deporteerden en onderweg veel doden zijn gevallen door slechte weersomstandigheden, ziektes, hongersnood en nog wat.

Wat ik me afvraag is waarom moesten die turken armenen daar heen deporteren???? iets van plan??

#8 turk

Aper, daar zijn we een paar maanden geleden mee gestopt. we kwamen er niet uit. Graag ontopic reageren.

@2 THINK TANK Het gaat hier even om de beschuldiging dat het CDA een aantal Turken zomaar hoog op de lijst heeft gezet zonder naar hun opvattingen te kijken rond dit punt, alleen voor electoraal gewin en men niet heeft gekeken of hun opvattingen wel bij het CDA aansluiten.

This is the moment, this is the night. this is the answer, kiss my ass

#9 turk

think tank, jouw tekst om aan te tonen waar we het over moeten hebben. begrijp me niet verkeerd. onderste tekst heeft ook niets met jou of iemand te maken. Mag weggehaald worden spuyt12 alvast bedankt

#10 Aper

@8 best moeilijk daar een antwoord op te geven he?

Kiss your **** ass

#11 turk

@10 Geen zin om nu alles weer te moeten herhalen omdat jij het niet nodig vond om het een en ander in het gaten te houden hier op GC.

Zat te denken welk gedeelte van mn lichaam je nu zou moeten kussen ??? heb je nog een voorkeur?

#12 Joost

Laatste waarschuwing aan Aper & turk.

Anders gaan jullie de klas maar uit.

#13 micha

@6 Als het de vraag is of er genocide of “slechts” etnische zuiveringen speelde komt de opsomming bij mij verkeerd over. En dat staat dan op de verkiezingslijkst? Damn.

#14 Aper

Ik kan er mee leven als ik de klas word uitgezet. Maar die turk niet, want na 1 opmerking van een armeen begint hij er 10 zinloze argumenten er tegen aan te gooien.

#15 Joost

Aper! Tsk…

#16 Jan Jaap

En dat noemen we ‘provocatie’. Natuurlijk moet de andere partij daar boven staan, maar als jij het in de eerste plaats niet deed, was er niks aan de hand.

#17 turk

Elmaci heeft op tv beweerd niets te hebben ondertekend. Hetzelfde geldt voor Tonca ook zei hij in een telefoongesprek. waarschijnlijk is dat de reden dat ze eruit zijn gekiept. Helaas voor ons dat we een foutive bericht gelezen waar we zinloos over gediscuseerd hebben of zouden kunnen hebben. Voor de een een groot betekenis en voor de ander misschien niets, maar toch wel belangrijk genoeg om ff te melden leek me.

Micha, het is duidelijk dat ze (PVDA-lid) niet weet wat er is gebeurd in de eerste wereldoorlog.

Het is duidelijk dat ze een zo politiek mogelijk antwoord heeft gegeven op een lastige vraag voor haar en iedereen die neutraal zijn op dit moment.

Welke feiten/meningen drijven jou aan om zo blind achter iets te staan.

Spuyt geeft ook aan dat het nu een onduidelijk verhaal is geworden. Dit is ook mijn standpunt.

WasHetMaarWat: *Eerlijk zeggen: wie heeft er enige idee wat er in 1915 gebeurde in Turkije? Ik geloof dat de officiële lezing in Nederland is dat de Turken genocide hebben gepleegd op honderdduizenden Armeniërs, en dat zal dan wel.*

Ben je nu van mening dat er echt een onderzoek moet komen naar de gebeurtenissen zoals spuyt ook al aan gaf of do you stick to it?

#18 Leyla

“We weten dat Turkije de genocide ontkent. Ze zeggen wel dat ze de armenen naar syrië deporteerden en onderweg veel doden zijn gevallen door slechte weersomstandigheden, ziektes, hongersnood en nog wat.

Wat ik me afvraag is waarom moesten die turken armenen daar heen deporteren???? iets van plan??”

Mijn antwoord = Ja

Kun je dit alles voorstellen?
– Er is een oorlog tussen (enkele) landen.
– Er is een volk in je eigen land die aan de kant is van je vijanden.
– Zij vechten ook nog met de volk van wie zijn land zij wonen.
– Wat voor een besluit zou dan die land nemen denk je?

Stel voor: Er is een oorlog tussen Nederland en Duitsland en een van de volken die in Nederland wonen vechten met Nederlanders. Wat gebeurt er dan?
Nederlanders moeten met de Duitsers vechten. Het is al een ellende en zij moeten ook nog tegen de andere volk vechten in zijn eigen land. En die volk wordt zeker ook gedeporteerd waar dan ook. Wordt dat dan genocide genoemd?

Dus het plan is: Zorgen voor de veiligheid in je eigen land.

#19 Leyla

Mijn Nederlands is niet zo goed. EXUSES DAARVOOR!!!

#20 troebel

Je Nederlands is goed genoeg, maar de vergelijking vind ik niet sterk.
Een ineenstortend wereldrijk wordt door opkomende wereldmachten opgedeeld. Het neemt als oefening voor de volgende grote strijd, waarbij het wereldrijk zeker (als belichaming van het mooie en goede in hun deel van de wereld) weer gaat winnen één van de volkeren die ze als hun ondergeschikten beschouwen te grazen.

#21 Leyla

Dit moet je goed beredeneren dat er een geval is van oorlog. Ineenstortend wereldrijk is zwakker genoeg geworden. Denk jij dan in dit geval echt dat ze dat zullen beschouwen?
Wat jij vertelt klinkt heel overtuigend, de opbouw is heel goed, maar als de verstandige mensen zullen alles proberen te beredeneren zullen ze merken dat het een onzin is.

#22 R.H GELICI

ik als armeen vindt dat turkije het moet erkennen ze hebben veel moorden gepleegd op koerden en allevieten en grieken en de assyrisch volk en de armenen we hebben veel beeldmatrialen en ataturk heeft het ook erkend een dag later toen hij aan macht kwam maar in 1938 durfde hij de zinnen niet meer te herhalen.
er zijn veel turkse schrijvers die het erkennen en die worden dan gevangen genomen en vrij gelaten ik snap niet wat voor een volk turkije is er mag niet eens een christelijke mens daar politie worden dat noem ik geen mensenrecht ik vindt dat turkije het moet erkennen er moet nog veel gebeuren met turkije.ik ben een turkse armeen en weet veel over het land turkije ze willen het niet erkennen omdat ze het liever willen vergeten ik weet zo veel site´s waar in staat dat het is gebeurt zowel nederlandse als turkse site´s kijk maar naar deze bv.
daar staat het ook op weer van een turk zelf ik kan wel urenlang typen maar het heeft geen zin ze zijn gewoon eigenwijs volk maar ik zal altijd doorvechten tot ze erkennen ik doe alijd elke jaar mee met demonstratie´s op 24 april de dag van de armeense genocide (sozde soykirimi)VOLGENS DE TURKEN DAN armeense genocide ja ja ja toetreding turkije nee nee nee Turkije moordenaars

#23 C. Gelici

Ik vind gewoon dat de Turken dan moet toegeven wat ze allemaal hebben gedaan in de oorlog. Het is gewoon schandalig van wat zij allemaal hebben gedaan en ook nog gaan ontkennen en dat vind ik gewoon niet kunnen en ik ben ook zeer tegen dat Turkije de toetreding naar Europa word afgewezen. Van wat zij allemaal gedaan hebben met alle Armenen.

#24 Leyla
#25 micha

@17: De gegevens die Armand heeft aangeleverd. De Ottomaanse archieven in het bijzonder. Het geeft een duidelijk beeld. Nogmaals het is allemaal na te lezen in de GC Armeense genocide analen…

Mijn standpunt naar aanleiding van de door Armand aangeleverde gegevens. Er zijn etnische zuiveringen geweest, dat is direct na te lezen in de ottomaanse archieven. Gelet op de beschreven akties naast de deportaties, de opgegeven argumenten voor de deportaties en de werkwijze is het eigenlijk niet redelijk om aan te nemen dat het alleen om een relocatie ging of dat de gevolgen niet vooraf waren te bedenken. Verder is men ook niet gestopt met de deportaties vanwege de sterfgevallen. Dan kom je bij de volgende stap en dat is genocide. Een actie waardoor ook vele turken zijn omgekomen.

Dat is nog iets waar ik me het meeste over verbaas. Er wordt aangegeven dat de armenen veel turken hebben omgebracht. Uit de Turkse cijfers blijkt echter dat het rustig was totdat er een nieuwe koers werd gevaren en dat de meeste slachtoffers pas vielen na de relocatieorders. Het is dus wel erg kort door de bocht om de Armenen dit aan te rekenen zonder kritiek op de toenmalige machthebbers binnen het Ottomaanse rijk.

#26 ReNeRoTa

De Turken ontkennen de gebeurtenissen niet, maar enkel de genocide. Armeniërs zijn niet vermoord, omdat ze Armeniërs waren, maar, omdat ze collaboreerden met de toemalig vijanden van Turkije en zelf hele turkse dorpen platbrandden. Die Turken die dat hebben meegemaakt leven nu nog steeds, maar daar wil niemand iets van weten (Zielige verhalen van Turken=propaganda, zielige verhalen van Armenen=”feit”).

Enkel die O zo zielige Armenen komen aan het woord. Die Christelijke Armenen wel te verstaan, waar het westen, door onderbuikgevoelens, meer sympathie voor heeft dan voor turkse moslimverhalen.

De Turken hadden destijds hun nationale belangen te verdedigen. Een volk dat binnen je eigen grenzen leeft en van binnen uit weerloze turkse dorsbewoners in huizen propt en in de fik steekt verdiend het om gedeporteerd, vermoord en uitgehongerd te worden. Ik heb respect voor de turkse soldaten en MP die aan het front vochten, maar na het horen van hetgeen er in die dorpen gebeurde, schoonschip zijn komen maken.

Hoe kan dit genocide genoemd worden als alleen dat volk in het oosten van Turkije is gestraft voor hun wandaden, dat toevallig Armeniërs waren. Terwijl dezelfde Armeniërs in andere delen van Turkije wel gewoon in vrede met Turken leefde en NOG STEEDS leeft? Alleen de schuldigen zijn gestraft in een bepaald gebied en niet alle Armeniërs. Dus het kan onmogelijk genocide zijn!

#27 Joost

Blablabla… Goedpraten, goedpraten, goedpraten.

Maar goed, dan noemen we het oorlogsmisdaden, ook goed.

De “Turkse oorlogsmisdaden”. Dat duidt de dader beter dan “Armeense genocide”, vind je ook niet?

#28 ReNeRoTa

Hoezo goedpraten? Ik praat helemaal niks goed. Voor mij zou het pas goed zijn als de Turken destijds daadwerkelijk die kindermoordenaars hadden uitgeroeid ipv ze te verplaatsen over de grens (en ja, zonder lunchpakketje, waardoor ze onderweg met bosjes neervielen).

Als die zielige Armenen trouwens zulke zielige lieverdjes zijn, waarom hebben ze dan recentelijk, begin ’90er jaren, in het dorp Hocali in Azerbadjan 7000 dorpelingen, ongeacht ondescheid te maken tussen vrouwen en kinderen, vermoord en hun lichamen verminkt?
Maar ja, dat is niet belangrijk…

Hou lekker gewoon jezelf voor de gek samen met al die ander media-na-praters die ergens de klok hebben horen luiden, maar totaal geen benul hebben waar de klepel hangt.

Sluit je lekker aan bij de kudde van zgn moraalridders, schaap…

#29 Joost

Ah, iemand die de genocide ontkent, maar hem wel had willen plegen.

DAT is nog eens een goede manier van discuzeuren.

Iets dat 80 jaar na de misdaad gebeurd is als illustratie gebruiken dat de Armenen 80 jaar eerder “ook niet zulke lieverdjes waren” heerst ook, duidelijk.

Ga jij jezelf lekker verder indoctrineren met je selectieve geheugen!

#30 Joost

Oh ja, en ik durf te wedden dat een aantal schrijvers op dit blog zich meer verdiept heeft in de Armeense Genocide dan jij.

Maar ja hè, wij zijn geen Turken, dus kunnen we er niet over oordelen.

Bah!

#31 ReNeRoTa

Spuyt12, ben je ook 12 of heb je enkel de hersens van een 12 jarige?

Ik zeg niet dat ik genocide had willen plegen. Ik zeg dat “iedereen” die in Oost Anatolië zich schuldig heeft gemaakt aan kindermoord en het verminken van lichamen, wat mij betreft gelyncht had mogen worden. Die “iedereen” zijn nu eenmaal de Armenen.

Ik zou nu eenmaal niet zo nobel kunnen zijn, om enkel tot deportatie over te gaan, als ik me het feit inbeeld dat die “zielige” Armenen, hulpeloze (zwangere)vrouwen, kinderen en zelfs baby’s vermoordden, terwijl hun mannen en beschermheren aan het front vochten.

Hoe kun je een Armeense slachtpartij van 7000 dorpelingen slechts een illustratie noemen? Dit duidt pas echt op een SELECTIEVE zieke geest.

En hoezo zou ik dat niet mogen gebruiken om aan te geven tot wat voor gruwelijke daden die Armeniërs in staat zijn?
Ook als je in NL wordt berecht, worden je daden, uit het verleden aangehaald, om te bepalen of je tot hetgeen in staat zou kunnen zijn, waarvoor je berecht wordt. Maar bij die “zielige” Armeniers mag dat weer niet. Hoezo SELECTIEVE geheugen?

Hoe weet jij trouwens dat die schrijvers op deze blog zich meer verdiept hebben in de zgn Armeense genocide, dan ik? Ik heb er genoeg over gelezen om een oordeel te kunnen vormen. Ik zou het jou ook aanraden.

Voor het geval dat je net zo weinig leest als dat je schrijft, kan ik je mededelen dat er, in die boekjes, ook plaatjes staan. Alhoewel je wel een sterke maag moet hebben om foto’s te zien van zwangere TURKSE vrouwen waarvan de foetus uit de buik is gesneden en op haar buik is geplaats, door “zielige” Armeniërs.

Het probleem is niet dat je geen Turk bent om een oordeel te kunnen vormen, maar het probleem dat je niet objectief en onpartijdig genoeg bent om een oordeel te kunnen en willen vormen.
Daarom is discussiëren en discuzeuren volkomen zinloos met jou.

#32 Joost

Spuyt12, ben je ook 12 of heb je enkel de hersens van een 12 jarige?

Het is meneer Spuyt12 voor jou, jochie, en hoeveel hersens ik heb laat ik in het midden. Het zal zo’n anderhalve kilogram zijn.

Ik zeg niet dat ik genocide had willen plegen. Ik zeg dat “iedereen” die in Oost Anatolië zich schuldig heeft gemaakt aan kindermoord en het verminken van lichamen, wat mij betreft gelyncht had mogen worden. Die “iedereen” zijn nu eenmaal de Armenen.

Samengevat: “Ik zeg niet dat ik genocide had willen plegen, ik had genocide willen plegen”.

Ik zou nu eenmaal niet zo nobel kunnen zijn, om enkel tot deportatie over te gaan, als ik me het feit inbeeld dat die “zielige” Armenen, hulpeloze (zwangere)vrouwen, kinderen en zelfs baby’s vermoordden, terwijl hun mannen en beschermheren aan het front vochten.

Gevalletje Strafhof Den Haag?

Hoe kun je een Armeense slachtpartij van 7000 dorpelingen slechts een illustratie noemen? Dit duidt pas echt op een SELECTIEVE zieke geest.

Na de bovenstaande twee paragrafen denk ik niet dat je mij nog van een zieke geest kunt beschuldigen.

Ik bedoelde het nog sterker: dat het nog niet eens een illustratie is omdat er 80 jaar tussen beide gebeurtenissen zit en je het later gebeurde dus niet als rechtvaardiging van het eerdere kan aandragen.

Ook als je in NL wordt berecht, worden je daden, uit het verleden aangehaald, om te bepalen of je tot hetgeen in staat zou kunnen zijn, waarvoor je berecht wordt. Maar bij die “zielige” Armeniers mag dat weer niet. Hoezo SELECTIEVE geheugen?

Dat mag nergens. Heb je ooit wel eens van een Nederlandse rechtszaak gehoord waarin iemand werd veroordeeld omdat zijn opa een moord had begaan?

Dat heeft niets met een SELECTIEVE [sic] geheugen te maken.

Hoe weet jij trouwens dat die schrijvers op deze blog zich meer verdiept hebben in de zgn Armeense genocide, dan ik? Ik heb er genoeg over gelezen om een oordeel te kunnen vormen. Ik zou het jou ook aanraden.

Ehm… Heb je wel eens op dit blog gekeken?

Voor het geval dat je net zo weinig leest als dat je schrijft, kan ik je mededelen dat er, in die boekjes, ook plaatjes staan. Alhoewel je wel een sterke maag moet hebben om foto’s te zien van zwangere TURKSE vrouwen waarvan de foetus uit de buik is gesneden en op haar buik is geplaats, door “zielige” Armeniërs.

Niet iedereen heeft zoveel woorden nodig als jij om een punt te maken… En dat gelul alsof de Armenen een volk van criminelen is, dat geloof je zelf toch niet hoop ik.

Het probleem is niet dat je geen Turk bent om een oordeel te kunnen vormen, maar het probleem dat je niet objectief en onpartijdig genoeg bent om een oordeel te kunnen en willen vormen.
Daarom is discussiëren en discuzeuren volkomen zinloos met jou.

Je hele reactie tot nog toe is een ode aan de partijdigheid, aan de subjectiviteit.

Jij en onpartijdig? Laat me niet lachen.

#33 ReNeRoTa

hahaha, is dit je weerwoord? Men zou het niet eens een weerwoord kunnen noemen. Alle punten die je probeert te becommentariseren slaat als een tang op een varken, jochie…

Ik zie ook aan je “commentaar” dat jij niet op tijd was toen God de hersenen uitdeelde. Dan had ik sowieso niet zoveel woorden nodig gehad om een punt bij je te maken.
Het is verder zonde van mijn tijd om volk, zoals jij, nog van enig repliek te dienen, gezien de domme antwoorden.

En nog 1 tip.. Als je niet genoeg bedeeld bent met kennis en kunde over zware complexe onderwerpen, beperk je dan tot de lichtere onderwerpen over bijv. …Of de paashaas nu wel of niet bestaat. Dan kun je tenminste meekomen.

#34 Joost

Zucht… Laat een onafhankelijk persoon deze “discussie” maar eens zien en de “winnaar” bepalen, zover mogelijk.

Maar goed, onafhankelijkheid en objectiviteit gaan blijkbaar niet samen met dit onderwerp.

Edit: Shit, is het toch geen metadiscussie geworden. Die Turken kunnen ook niet lezen… En ik kan het niet nalaten te happen.

#35 Aper

Wat hadden de turken moeten doen dat het nog erger was geweest voor de armenen????

#36 Joost

Hééé, daar hebben we Aper ook weer.

Ik laat jullie even alleen, oké? Ik kom over een maandje wel terug om de boel dicht te gooien.

Houden jullie het wel een beetje heel?

#37 micha

“Alle punten die je probeert te becommentariseren slaat als een tang op een varken, jochie… ” Eigenlijk een goede opmerkingen aangezien Renjerot hiermee nogmaals laat blijken niet open te staan voor discussie.

“Ik zie ook aan je “commentaar” dat jij niet op tijd was toen God de hersenen uitdeelde” Tja nou is dus net aangetoond dat intelligent wordt overgedragen van moeder op kind (gelukkig) dus eigenlijk is de vraag hoe slim was/is de moeder van Spuyt. God, de sinterklaas van de volwassenen, had hier niets mee van doen. Graag hierop reageren dan kan Spuyt zeggen dat de log nergens over gaat en de boel eerder dichtzetten ;)

Voor inhoudelijke punten stel ik voor dat een ieder die echt inhoudelijk geintresseerd is eerst “reageren tot je ons weegt” en de bijbehorende logs leest. Mocht je nieuwe punten hebben dan is dat altijd welkom.

Oh ja, renjerot, daar staan ook links naar de foto’s van de turkse slachtoffers. Och, dacht je iets nieuws te hebben geroepen?

Laat me dit nog even zeggen voordat je weer een hoge turkse regeringsfunctionaris tegenspreekt. Je spreekt de Ottomaanse archieven namelijk tegen als je zegt dat armenen niet vermoord werden omdat ze armeens waren. Dat was namelijk juist de reden volgens het archief. Allemaal na te lezen…

#38 Leyla

Iedereen weet dat hiermee de imperialisrische westen wat van plan zijn. Sommige mensen denken echt dat het gepleegd is, omdat de “zogehete” (imperialistische) deskundigen dat beweren. Zij kunnen niet sprake maken van nucleire wapens in Turkije en ze noemen maar dit. Het is echt opvallend dat de imperialische westen fanatieker zijn dan de Armenen zelf over de erkenning. Gelukkig is het niet gebeurd wat zei echt wilden. Ik vind dat de Armenen verstandig zijn geweest in Turkije. Ook als er Armenen zijn die denken dat er genocide was gepleegd, zijn ze niet zo fanatiek als PVDA en CDA geweest. Zij hebben hun mening geuit. En de vraag is waarom dat de kwestie persee in die periode wordt ge publiceerd? Denkt hier echt iemand dat de westen echt aan de rechten van Armenen denken? Zo’n denkbeeld vind ik belachelijk. Dat doet de westen niet zomaar. Wat ik ook zeg zullen de mensen die de waarheid niet willen zien of blind zijn denken dat ik dit allemaal met nationalistische gevolens zeg. Maar ja, waarom werd het geweigerd toen Turkije een onderzoek had gevraagd? Waar zijn ze bang voor als ze toch gelijk hebben. Er zijn ook mensen die beweren dat de bewijzen vernietigd zijn en de mensen die beweren dat het letterlijk staat in de archieven van Ottomaanse rijk. Wat en ook kan het nog steeds onderzocht worden. Waarom wordt het erkend voordat het onderzocht is? Ik zal verder geen antwoord geven, ik vind het op dit moment een beetje tijdverspilling. Er is geen sprake van genocide, maar wel van een komplo – theorie. Ik weet ook zeker dat sommigen zullen benadrukken dat het belachelijk is wat ik allemaal vertel en dat ik overdrijf. Ik vind het trouwens zielig als de mensen hun geschiedenis gebruik laten maken voor komplo’s. Misschien zijn zij er ook wat plan (weet ik het niet)Wie de macht heeft, krijgt ook de recht. Ook al iedereen weet dat ze niet gelijk hebben.

#39 micha

Het “imperialistische westen” is denk ik maar even europa? Je hebt helemaal gelijk dat europa het niet over etnische zuiveringen/genocide door het imperialistische Ottomaanse rijk heeft vanwege de Armenen. Het gaat er voornamelijk om dat het nog steeds niet mogelijk is om het over de misstanden van het imperialistische ottomaanse rijk te praten zonder de dreiging van een rechtzaak. Het rechtsgevoel en waarde van vrijheid komt niet overeen.

Dat er zo gereageerd wordt op de aanstelling in Nederland is niet zo vreemd. Ter vergelijking, niet zo’n beste overigens maar kan zo snel even niets beters verzinnen, stel dat de AK-partij iemand op de lijst zet die vind dat Mohammed gewoon afgebeeld mag worden in cartoons en dat God niet bestaat maar een verzinsel is, evolutie is de echte “schepper”. Hoe zou daarop worden gereageerd?

#40 Leyla

Ik zou eigenlijk niet meer reageren, maar het gaat even om iets anders. Ik zeg niet dat het niet kan dat de turkse kandidaten uit de lijsten zijn gehaald. Iedere partij heeft eigen visie, dat mag van mij. Ik zei gewoon dat het opvallend is dat zij fanatieker zijn. En wat jij zei mag AK-partij dus ook.

#41 Joost

@Leyla: Het gaat niet over fanatisme. En het fanatisme van de PvdA, weet ik uit ervaring, valt erg mee vergeleken met die van de gemiddelde Turk, of althans de gemiddelde Turk die hier reageert.

Ik vind het vreemd dat mensen hier in Nederland nog zo opgewonden raken van iets dat 80 jaar heeft plaatsgevonden in een land waar ze niet geboren zijn.

Je zou verwachten dat dat fanatisme inmiddels wel iets zou zijn afgezwakt.

#42 Aper

De ouders van mijn opa zijn onthoofd waar hij bij stond.

Hij is als weeskind opgegroeid. En zich niet laten bekeren tot moslim(turk). En is terug gegaan naar Armenie.

Zo zijn velen omgekomen. En hebben velen dit meegemaakt. Dus voor mij is het 100% een genocide. Voor armenen maakt het niks uit wie het erkent of niet.

Wij weten dat het gebeurt is en zullen dit door geven aan de volgende generaties net zo lang als de mensheid bestaat.

En die turken die hier geboren zijn weten geen reet.

Komt er daarlijk weer een turk die zegt dat zijn opa dat ook mee heeft gemaakt. ja dat kan, maar als jullie ons afslachten gaan wij niet toekijken. Verzetstrijders noem je die mensen.

#43 Peter Kist

Het spijt me te moeten zeggen. Eerst was ik een voorstander van een Turks lidmaatschap van de EU. Nu niet meer. Zolang Turkije de genocide op de Armeniërs niet erkent en niet met het verleden in het reine komt, kan Turkije geen lid worden van de Europese Unie, een Unie die mede gefundeerd is op het historische trauma van de holocaust.

#44 troebel

De Europese Unie gefundeerd op het historisch trauma van de holocaust?
Israël waarschijnlijk gedeeltelijk wel, maar de EGKS/EEG/EU??? Waar is dat terug te vinden?
De belangrijkste Europese oorlogvoerenden hadden hun bekomst van het pattriottisch moorden in WO1&WO2 en probeerden nu een verenigd Europa te bereiken zonder daartoe een oorlog te voeren.

#45 micha

Of was het nu een hechtere samenwerking ;)

#46 D

Even wat anders over de armeense genocide:

Er komt een nieuwe wet in Frankrijk die het volgende zegt:
Als de Armeense genocide door wie dan ook wordt ontkend is dit strafbaar.
Mijn vraag hierbij is:
Wat hebben de mensen van tegenwoordig nog met de Armeense genocide te maken?
Heel de wereld weet dat dit echt is gebeurd. Laat de mensen die zeggen dat het niet gebeurd is in hun waan.
En laat daarbij Turkije gewoon bij de EU, ook als zij de Armeense genocide niet willen toegeven.
(En al zouden zij het toegeven, veranderd dit dan iets aan al die doden die toen zijn gevallen?)

Wat er gebeurd is was ontzettend erg. Maar moeten we op een bepaald punt niet stoppen met achterom kijken en doorlopen?

#47 Henkie

Het zal de gemiddelde Europese burger worst wezen of het nu werkelijk gebeurd is of niet. Over het algemeen genomen lijkt het mij dat de E.U. burger zal kijken of de textiel c.q. schoenen uit turkije goedkoper zijn dan de overige aanbieders. Of de turkse staat de genocide toegeeft of niet op een moment komt Turkije gewoon bij de E.u. en verder basta. Laten we even duidelijk blijven de E.U. is een economies orgaan dat bezig is zijn inwoners dom te houden om de winsten voor de multinationals veilig te stellen, en daarbij niet de opdracht geeft om zijn ministers en commisarisen de opdracht geeft om deze blog te lezen om zich te laten beinvloeden. Turkije op dit moment is bezig om zich een goede plaats te bemachtigen binnen de Europese gemeenschap, en je mag van me geloven dat de Armeense kwestie daar geen ene F#ck mee te maken heeft. Wat dat betrfd lijkt mij dat Leyla het meest bij de waarheid komt en dat de rest van de verlichte geesten hier toch wel een beetje te veel naast de werkelijkheid leven

#48 Daniel

Wat ik hier allemaal lees, vind ik een beetje zielig voor die mensen gie geen geschiedenis kenne.

Er is systematisch uitroeiing geweest op Armeniers. Mannen van af 16 tot 60 jaar zijn apart afgevoerd en afgeslacht of in de zee gedumpt.
Dan bleven er ouderen, vrouwen en kinderen over een makkelijke prooi voor het Turkse leger om de rest van hun werk af te maken. Armeense meisjes die zich niet tot moslim(turk) bekerden werden ze verkracht en afgeslacht.

Dit zijn de ergste dingen die aan de menselijkheid gedaan kan worden.
Om in de toekomst zulke dingen te vorkomen, moet men juist niet vergeten wat er in verleden gebeurd is.

#49 sivasli

damn… nog steeds bezig met dit onzin…. check dit… Nederland komt met een voorstel(wetsvoorstel) dat allochtone jongeren(mensen) die geweld plegen het land uit gezet moeten worden….. is dit niet het zelfde als wat turkije deed???? een volk uit je eigen land zetten OMDAT ZE AAN DE KANT VAN DE VIJAND VECHTEN EN DE LAND AANVALLEN WAAR ZE ZELF ‘WONEN’………………..
zo.. dit moest k even zeggen, en laten we aub kappen met dit onzin. Als er een genocide is gepleegt komen we het wel te horen. wat jullie hier doen is een beetje rond kletsen en ieder praat wat hij zelf horen wil.

wie het niet eens is met mij moet het maar zelf weten, doei doei..

#50 Joost

zwaai zwaai!

#51 sivasli

damn.. heb je hem weer…. plaats eens een normale reactie man… je kan gewoon even niks zeggen he,, dan wees je gewoon even stil…… denkt na….. komt tot een conclusie…. en plaatst wat op de site…

heldert dit je hersenen wat op???

geen dank..

#52 ne mutlu turkum diyene

trouwens dit is mijn naam voortaan sivasli>>>> ne mutlu turkum diyene.. zow..

#53 robert

Beste Turken
Als jullie alleen maar eens de Duitse archieven gaan doornemen.
Weten jullie nog jullie bondgenoten in WOI, die allemaal leugens en digitaal gewijzigde foto’s in hun verslagen (je weet wel van hun consuls) naar Berlijn gestuurd hebben. Feitelijk waren zij dus volgens jullie normen jullie grootste verraders. Geen dolk maar een zwaard in jullie rug. Bevestigd door de steun die zij in 1918 aan Georgie gaven, toen jullie grote held Kazim Karabekir Javakheti binnenviel.

#54 turk II

he mijn turkse broeders spuit 2 is iemand die deze website in handen heeft ze zorgt er voor dat deze site goedt loopt ze is iemand die er voor deze site werkt kijk maar hier is mijn bewijs overal vindt je haar in elk discussie en net nog had ik haar gedist waarna het mij geblokeert werd om iets te verzenden naar de discussie ga naar armeense kwestie in antwoord en vraag ze schreef de laatste reactie waarna het mij geblokeert werd om te discuseeren ik diste haar met deze tekst na je het gelezen hebt verpest je deze discusie door haar uit te schelden en kap je er mee want je ktijgt toch geen kans om het af te discuseeren in jou voordeel

TEKST
overal in het wereld in elk land zowel. Tegenwoordig als in het verleden. Geld het regel wie het macht heeft. (zowel leger als politiekmacht)heeft het recht hoe wreed het ook klinkt om de ongehoorzamen (een bevilking) die een bedreiging vormen voor de machthebbers te laten bloeden. Dit is niet mijn mening maar het feit wat al voor het begin van onze jaartelling geld. Iedereen maakt van wat ik opgenoemd heb (Als grootmacht hebber)tot de dag van vandaag er gebruik van. Ik zal een lijst opnoemmen wie allemaal en waar een ras zowat bijna koudgebloedt is omdat het een gevaar vormden voor de machthebbers. (ander woorden volkermoord pleegers)Mijn bewijs dat deze lijst geen leugen is (net als een leugen van spuyt12. dat er een Armeense genocide plaatsegevonden heeft) gaat u als u het de moeite waard vind naar de encyclopedie site waarin staat dat wetenschappers aanvechten dat Turkije een genocide heeft gepleegd tegen de armenen. En wetenschappers en encyclopedieen leigen niet. en En van heel deze lijst is Turkije de enige die onder drukt word door een plaats gevonden slagveld. En de smoes dat Turkije niet In de e.u. niet mag wegens niet bewezen genocide. Is onzin want Frankrijk pleegde een genocide In Algerije waarbij 1 miljoen algerijnnen vermoord werden wat Frankrijk niet toe geeft. En zit toch in de E.u.

-Frankrijk
-1.1 20e eeuw
1.1.1 Duits Zuidwest-Afrika
1.1.2 Armenië (Turkije)
1.1.3 Tweede Wereldoorlog
1.1.4 Stalin (Sovjet-Unie)
1.1.5 Tibet
1.1.6 Biafra
1.1.7 Cambodja
1.1.8 Sabra en Shatila
1.1.9 Guatemala
1.1.10 Koerdistan
1.1.11 Rwanda en Burundi
1.1.12 Oorlogen in Joegoslavië
1.2 21e eeuw
1.2.1 Soedan
1.2.2 Oost-Congo

de site is waarop je de lijst vind is

http://nl.wikipedia.org/wiki/Genocide

en als er een genocide plaats heeft gevonden in Turkije tegen de Armenen

zal het volgens de verhaal van ali te danken zijn aan de Russen en de Fransen (waar ik achter sta)

Ik vind dat als er in Turkije een genocide heeft plaatsgevonden dat de armenen er zelf om vroegen. Want Als nu in Nederland alle 2 miljoen moslims bewapend het nederlandse bevolking (vrouwen kinderren) en het leger aanvallen dan pleegt Nederland ook een genocide tegen de Moslims in Nederland. Ik als Turk geef Nederland het recht om een genocide te plegen tegen alle moslims in Nederland als De moslims er om vragen net als de armenen er om vroegen.

(respect voor Islaam)

#55 ne mutlu turkum diyene

ben volkomen met je eens makker!

#56 robert

Beste Turk II
Je brengt mensen werkelijke op goede ideeen. Ik zal de CU verzoeken een motie bij de Nederlandse regering te laten indienen om een moslim-genocide te voorkomen
1. gratis enkele reis terug naar Turkije (voor de Turken)
2. lopend
3. gratis lunch pakket voor eerste dag
4. om de de andere EU niet te veel last te bezorgen via Rusland en Armenie (de meeste Turken hier komen toch uit midden en oost Anatolie) Is ook de kortste weg.
5 speciale dagtripjes naar ex Ottomaanse gebieden o.a. de Krim, noord Kaukasus (is educatief)
6 begeleiding volgens westerse normen uitbesteed aan de hoogste bieder bijv. PKK
7.voordeel: de Armeens Turkse grens zal dan zeker geopend worden
Is het naar je wens?

#57 ne mutlu turkum diyene

ach ja.. ik bedoel niemand neemt die fransen serieus dus.. we moeten ons niet zo druk maken. ze komen zoals gewoonlijk weer alles verpesten zogenaamd ”machtig” auhm..

#58 ne mutlu turkum diyene

ach robert hou toch je klep dicht man. ik stuur jou eerder lopend naar zuid afrika dan dat jij iets met je lelijke kop kan doen. laten we niet beginnen met wat jullie nederlanders deden met de slaven.. laten wij eens jullie zo behandelen zodat je kunt ”VOELEN” hoe zij zich hebben gevoelt. deal?

#59 Joost

Topic afgesloten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*