Turks consulaat Rotterdam roept op namen beledigers Erdogan door te geven

Het Turkse consulaat in Rotterdam heeft Turken in Nederland opgeroepen ”beledigers” van president Recep Tayyip Erdoğan aan te geven bij het consulaat.

In een mail dat naar tientallen Turkse organisaties in Nederland is gestuurd roept het consulaat op ”beledigende” en ”denigrerende” opmerkingen aan het adres van president Erdoğan, Turkije en/of het Turkse volk die de organisaties via de mail hebben ontvangen of op social media zijn tegengekomen, te melden aan het consulaat met vermelding van de namen van de ”beledigers” via het mailadres ”[email protected]”. Dat kan tot het einde van de middag vandaag, aldus het consulaat.

Wellicht om een leuke verrassing voor te kunnen bereiden als de ‘beledigers’ weer eens op vakantie naar Turkije gaan?

Rond de 2.000 mensen zijn of worden vervolgd in Turkije omdat zij Erdoğan ”beledigd” zouden hebben. Het gaat om het aantal zaken sinds Erdoğan werd verkozen tot president, op 28 augustus 2014.

Hoe dan ook: het wordt de laatste tijd enger en enger in Turkije. (En o ja, Erdogan is een lul.)

Open artikel

Reacties (16)

#1 Joop

Met het beledigen van Erdogan beledig je kennelijk Turkije en het Turkse volk, waar hij de belichaming van is. Waar hebben we dat meer gezien?

#2 HenkdeWaal

Ik ben benieuwd of Rutte ook om opheldering hiervan gaat vragen bij het Turkse consulaat. Hij zal het wel niet durven. Internationale mensenrechten vindt hij immers ook al ondergeschikt. Dus waarom zou hij zich hier druk om maken?

#3 Henk van S tot S

Nu maar hopen dat ze bij het consulaat Sargasso niet lezen, anders kan het voor velen slecht aflopen ;-)

#4 Joop

@2.

Waarom zo obstinaat over Rutte? Gewoon diplomaat verkeer met Turkije waar deze zaken worden aangekaart. Niet bij het consulaat, dat is een doorgeefluik Slimmerik!

#5 HenkdeWaal

@4:

Je kunt zowel met de Turkse ambassade hierover praten als het consulaat-generaal in Rotterdam om opheldering vragen. Dat is danwel 1 klasse lager dan een ambassade, maar in ruime zin genomen vallen echter zowel ambassadeurs als consuls / consul-generaals wel onder de noemer diplomaten.

“gewoon diplomaat verkeer met Turkije waar deze zaken worden aangekaart.”

En aangezien het consulaat-generaal hier die oproep plaats is het logisch daar het eerst aan te kloppen. Dat valt trouwens gewoon onder diplomatiek verkeer. Duss…. Volgens mij ben je het onbewust gewoon met me eens.

“Waarom zo obstinaat over Rutte”

Gezien zijn populariteit en virtuele peilingen ben jij degene die obstinaat is Joop. Je bent een van zijn weinig overgebleven fans.

PS: Misschien is dit meer een antwoord dat je verlangt. Obstinaat is namelijk nogal multi-interpretabel. “,,Mensen zijn bang omdat ze in het verleden op iets kritisch hebben gereageerd op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Ze maken zich zorgen of ze straks nog wel met een gerust hart op vakantie naar Turkije kunnen of dat ze straks worden tegengehouden aan de grens. Dit is zeer zorgelijk en we keuren deze oproep dan ook met klem af”, aldus voorzitster Azu Ozalp van het het CHP Hollanda

De HTIB zegt dat de oproep ‘doet denken aan de voetstappen van fascisme in Turkije’.

Lijkt me reden genoeg dus om ff om opheldering te vragen. Of niet dan?

#7 Joop

@5.

Wat een moeite en energie. Dat jij je zo gemakkelijk laat aanleunen. Het gaat via de ambassadeur, niet dat consulaat wat jij bedoelt in je eerste reactie. Je draait al net zo gemakkelijk als waar je politici van beticht. Op dezelfde manier. Lachwekkend!

#8 HenkdeWaal

@6:
Top. Ik ben benieuwd wat er uit het debat gaat komen in de tweede kamer en of Koenders ook met Ankara hierover in gesprek gaat.

@7:

Kun jij ook eens een argument maken ipv je continue en misplaatste uitingen van minachting? Je maakt jezelf namelijk ongeloofwaardig en ongewenst als discussiepartner. Als je een fout maakt, zoals ik heb aangetoond in @5, dan moet je niet vervolgens je eigen loftrompet afsteken.
En hier laat ik het maar bij. Je bent een troll, zoals ik ook al in andere draadjes aangaf waar je enkel loopt te zuigen, beledigen en te trollen.

#9 Bolke

[img]https://pbs.twimg.com/media/CfwcHAaWsAE1PTT.jpg[/img]

#10 Henk van S tot S

@9:
Mag Twitter in Turkije?
N.B.
Van mij mogen ze het samen met Facebook wereldwijd verbieden ;-)

#11 Bismarck

Gaat nog spannend worden van de zomer, als hordes Nederlanders wel op vakantie gaan naar het land waarvan ze de president hebben beledigd…

#12 Emile M

Vanwaar de heisa? Als onze Geert mensen beledigt verschijnen er ook oproepen om aangifte te doen. Er liggen voorgedrukte aangifteformulieren op elk politiebureau. Laten we ons wat Duitser opstellen en de zaak aan de rechter overlaten als hij daar ooit aankomt en vooral verder gaan met leven. En zo nu en dan iemand beledigen natuurlijk.

#13 HenkdeWaal

@12:

Het gaat natuurlijk om impliciete dreiging die ervan uit gaat. Veel Nederlanders van Turkse afkomst zijn bang dan hun woorden eens tegen hun gebruikt gaat worden. Dat is best begrijpelijk, gezien de kant die Turkije opgaat. Nu heeft het consulaat in Rotterdam gereageerd en aangegeven dat het een vergissing was. Ben benieuwd of daarmee de kou uit de lucht is.

#14 Emile M

Goh, wat is iedereen ineens bezorgd over de Nederlanders van Turkse afkomst.

#15 HenkdeWaal

@14:

Mijn zorg is in ieder geval oprecht. Er zullen vast ook lui tussen zitten die in een Turkije=moslims frame zitten. Maar ik denk dat de Turkse organisaties hier in Nederland een terechte angst aankaarten.

#16 sum

Jongens jongens niet zo hyperventileren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*