Teeven blijft aantal vorderingen van social media geheim houden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (5)

#1 Bismarck

Maar Teeven weigert categorisch, met als argument dat het de opsporing van delicten en verdachten kan schaden. “Publicatie van deze aantallen zou inzicht geven in de mate waarin communicatie via sociale media door de opsporingsautoriteiten gevolgd wordt. Het is niet in het belang van de opsporing om dit inzicht te verschaffen, ondermeer omdat het risico bestaat dat personen hun gedrag op deze informatie gaan afstemmen

Gebruikt hij dat argument ook voor telefoontaps?

#1.1 belgica - Reactie op #1

Ja, maar daar werd geen genoegen mee genomen door de Kamer. Die willen liever dat die cijfers niet meer vertrouwelijk behandeld worden, maar “out in the open” komen. Dat zal dus ook wel met social media-cijfers gebeuren. Jammer, want volgens mij wordt de privacy niet beter beschermd als de Kamer die cijfers openbaar maakt. Ik denk ook niet dat de Kamer aldus een betere controle heeft op de inzet van dit soort middelen dan de controle die er reeds is.
De vraag is dus ook: waarom wil de Kamer dit weten?

“GroenLinks eist publicatie van deze opsporingsstatistieken, te meer daar er totale onduidelijkheid heerst over welke opsporingsdienst welke bevoegdheid heeft, hoe vaak een verzoek wordt afgewezen, en of diegene wiens data wordt opgevraagd naderhand wordt verwittigd. ”

El-Fassed bezigt totale factfree-politics.

#2 NietJeZus

Voor zover ik weet gaat het scannen van social networks in NL allang geautomatiseerd, daarvoor is Israëlische software aangeschaft.

#2.1 Olav - Reactie op #2

Ja, maar dan gaat het om het scannen (en analyseren) van publieke informatie.

#3 weerbarst

eng gedoe.

stemt allen pirate party in september!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*