1. 7

  @6: Lenin heeft op dat vlak de boel bedonderd. De revolutie was al lang en breed in opkomst voordat zijn Bolsjewieken de boel kwamen verstieren. Uiteindelijk verving zijn elite slechts de voorgaande met alle gevolgen van dien.

 2. 9

  @7 Maar zo gaat het met de Tea Party ook. De onvrede onder rechts Amerika bestond al lang voordat de broers Koch de Tea Party bedachten. De elite kan het volk alleen leiden in een richting waar het volk toch al min of meer heen wilde.

 3. 10

  @9: Nu niet overdrijven. De Tea Party is niet synoniem met het volk, bij lange na niet. En in pre-soviet tijden was er wel meer nodig dan mokken over belastingen om ze tot een revolutie te brengen.

 4. 13

  @12: Dat was al bekend. Maar daarbij ging men er steeds vanuit dat hij als groot-geldschieter was ingestapt en grip heeft gekregen op de beweging. Nu staat behoorlijk hard vast dat hij (ze) vanaf voor de geboorte aan de touwtjes heeft getrokken.

 5. 14

  INLEIDING. ‘The Tea Party was actually there to prop up the cigarette industry?
  How did we miss all of the “pro-tobacco” signs at our rallies? Heck… how did we miss… anyone… suddenly switching the topic to tobacco in the middle of our smaller government rallies?’
  Een USA reactie op Brendons verhaal.

  VERHAAL
  De USA ‘Teaparty’ lijkt een vaderlandslievende volksbeweging. Toen zij door omvang en spontane inzet aan (inter)nationale bekendheid kwam, en het imago van ‘grassroots democracy’ verwierf, haalde zij zich de haat op de hals van…. ja, van wie? Ik denk die van mensen bedreigd in hun monopolie van het Volk te representeren.

  Zeker, aan demonstratieve acties van groepen waren die monopolisten gewend, maar dan altijd van hún groepen, bij voorkeur liefkozend ‘minderheidsgroepen’* genoemd. Assertieve (opgestookte) demonstranten met eisen voor meer: geld, werk, gelijkheid, uitkeringen, aan het hoofd waarvan die politieke monopolisten meelopen. Graag zelfs. Zo blijven ze herkozen worden. Ze noemen zichzelf bijvoorkeur Democraten, vaak ook Links. Vreemd: niet populisten. Ze haten inwendig het Volk. Het kan ze echt niets schelen.

  Maar die ‘Teaparty’ (TP) was voor die Democraten iets raadselachtigs. Die TP vroeg niet om méér -, maar cru geformuleerd juist om minder geld, en dat konden die versteende, verschanste en hebberige Democraten maar niet begrijpen. Zuinig willen zijn, tot het gewone volk behoren, arm zijn en de toekomst ontzien, van je land houden en niet van corrupte vakbonden, en voor dat alles uit jezelf ópkomen? Dat kon en mocht geen ‘grassroot democracy’ heten.

  En in die laaiende toestand van cognitieve dissonantie baarde en stootte Democrate Frisco Pelosi uit Frisco het woord ‘astroturf’ uit, ter aanduiding van de ‘grassroots democracy’ van de ‘Teaparty’. Dat kan nu nicotinevergiftiging worden.

  De haat tegen de ‘Teaparty’ gaat door. Er zullen meer aan halve – en quart onjuistheden over ze worden gevonden, i.e. duivelse waarheden. Het verontruste geweten van de Monopolistische Democraten dwingt daartoe. Waarmee het bewijst met zichzelf niet in het reine te zijn. Een onreine geest.

  *“als de hele wereld eraan gaat, melden de journalisten: ‘De wereld ver-gaat; minderheden en vrouwen het meest getroffen’.” (J.A. Paulos, op. cit., 1995, pagina ?).

 6. 16

  De haatbijdrage van HPax is weer binnen. Alles wat links is is bij voorbaat fout.

  Want wat HPax eigenlijk bedoelt is: niet het geld moet naar het volk, maar naar de bankiers, naar de belasting paradijsen, naar de bovenklasse, het volk moet daarin meedoen, niet dat zij ervan profiteren, zich laten misleiden zoals Leo Strauss het al zei: beetje liegen doet niet zoveel, want er zijn maar weinig die er doorheen prikken.

  Als er doorheen geprikt wordt zoals in dit artikel, dan wordt de bak met stront weer opengetrokken. Dat is wat HPax eigenlijk doet. Hij heeft een dubbele agenda, het volk kan hem niets schelen. Struikrovers zijn immers beter dan bedelaars liet hij eerder weten.

  De TeaParty vroeg wel om meer trouwens: minder belasting voor de rijken, dus meer armoede onderin, meer vrijheid voor bankiers, om weer eens een recessie te beginnen zodat de onschuldige burger die geld spaart zijn geld ziet weggaan naar de belasting paradijsen. Dat is wat HPax graag wil en ook goedpraat. Dat is vaderlandslievend.

  Grappig dat hij haat tegen de Tea Part ziet, terwijl in elke letter van HPax zelf haat zit tegen alles wat hem niet zint: iedereen is een misdadiger of doet mee met misdadigers als je voor mensenrechten bent, gelijkwaardigheid, rechten voor migranten, tegen de doodstraf, voor overheidsinterventie, voor regulering bij banken en andere grootverdieners. Dat is HPax.

  Waarmee HPax bewijst met zichzelf niet in het reine te zijn. Een onreine geest. Een losgeslagen ziel.

 7. 17

  op. cit. in de laatste regel van @14 terwijl nergens een boektitel wordt genoemd verraadt HPax z’n werkwijze. Hij heeft een verzameling schrijfsels al klaarliggen waar hij uit knipt en plakt (en een heel klein beetje aanpast) naar gelang het onderwerp dat passeert. Daarom zijn zijn reacties op Sargasso nooit to the point. Ze hebben alleen rakelings iets te maken met het betreffende artikel. HPax is gewoon een spammer.

 8. 18

  Scherp opgemerkt. Ik citeer even uit de huisregels:

  Wat Hirsch en Ballin in ieder geval niet willen horen en lezen is:

  Repetitieve copy paste betogen uit de bijbel of het telefoonboek

  … of uit ‘de Allochtonen en wij’?

 9. 20

  @ 17 e.a.

  In mijn boek stip ik op p. 826 Pelosi / astroturf aan. Verder niets over de Tea-Party. Kon er ook niets in de index van A&W over vinden.

  Als mijn ‘Tea Party’ verhalen door herhaling monotoon overkomen, houdt er dan s.v.p. rekening mee dat die repetitie pari passu gaat met die van de bijdragen op Sargasso over de TP. Geef mij niet de schuld, of ten minste niet alle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren