1. 1

  Ik mis hier de toekomstige nummer een lelijkheid van Nederland, het stationsgebied van Leiden en met name de Schipholweg ernaast. Vies goor tochtgat.

  Gelukkig is de Wibautstraat Amsterdam inmiddels onherkenbaar versloopt en komt niet meer in aanmerking. Voorheen liepen de rillingen op mijn rug als je de vreselijke lelijkheid weer doorreed.

 2. 12

  Diep in de petrochemische Botlek bij elk weertype: vooral snipverkouden of koorts bij druilerig weer, en gecombineerd met de rotte eieren of andere basische luchten doet dit gebied in de hoogzomer spontaan kankercellen opbloeien…

 3. 19

  Grote delen van de Veluwe en Drenthe. Vooral die stukken waarop die troosteloze naaldbomen, vooral grove dennen groeien. Die naaldbomen zorgen voor sterke verzuring van de bodem, waardoor er vervolgens bijna niets anders meer wil groeien. Deze droge, zure bossen bieden ’s zomers nauwelijks verkoeling, in de andere jaargetijden heerst er een trieste, natte saaiheid, die je bijna alleen maar tegenkomt in duistere grotten.
  De natuur heeft er in die gebieden niks van gebakken, laat staan ontwikkeld.

  Ik moet daarna altijd spoorslags even naar het Tankhoofd of de Oude Maasweg om met uitzicht op ’t Scheur even te genieten van de verworvenheden van de mensheid, te genieten van de meeuwen en de kraaien die om de schoorstenen van de Shell en Esso cirkelen, de indrukwekkende fabriekshallen van Aluchemie en de schepen die op de Nieuwe Waterweg varen. Mijn hart bloeit op dat soort gelegenheden op!

 4. 20

  Die naaldbomen staan er ook niet van nature, die zijn ooit aangeplant voor snel hout. Inderdaad, die mogen allemaal weg.

  Naaldbossen in Scandinavië zijn trouwens wèl mooi.

 5. 21

  Wen maar aan de lelijkheid: zorg voor de kwaliteit van de omgeving wordt systematisch weggedereguleerd door dit kabinet+ministeries. Ondanks adviezen van de kamer, ondanks het sputteren van VNG, ondanks de tegengas vanuit de BNA.

  Mensen weten zelf wel wat goed is voor de waarde van hun huis… Of ze ook weten wat goed is voor het huis van de buren of de buurt is maar de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren