Stem op de lelijkste plek van Nederland

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (23)

#1 frank

Ik mis hier de toekomstige nummer een lelijkheid van Nederland, het stationsgebied van Leiden en met name de Schipholweg ernaast. Vies goor tochtgat.

Gelukkig is de Wibautstraat Amsterdam inmiddels onherkenbaar versloopt en komt niet meer in aanmerking. Voorheen liepen de rillingen op mijn rug als je de vreselijke lelijkheid weer doorreed.

#2 Yevgeny Podorkin

Gaat niet alleen op voor deze maar 1) in het algemeen voor alle verkeerspleinen dichtgeplamuurd met borden, lichten, palen en dergelijke fratsen

#3 Yevgeny Podorkin

2) In het verlengde: Damrak A’dam, de ME gebouwtjes buigen bijna krom van alle reclame (bier)- uitingen. Sowieso een 24/7 peepshow dat 020, het verleden (VOC) d.m.v. de geveltjes hooggehouden maar daarachter?

Bah. BAH.

#4 Yevgeny Podorkin

De typisch Nederlandse wit zwarte melkkoe (ZO zal inseminator God het nooit bedoeld hebben) in het beige september/ oktober schijnsel

#5 Bolke de big

Ik wil graag geheel Lely(k)stad en Almere nomineren.

#5.1 Olav - Reactie op #5

Heerlen, ook.

#5.2 Hanenwurger - Reactie op #5.1

Heel Hoofddorp, Zoetermeer, Almere en nog meer van dat soort randsteden. Wie Heerlen nog steeds nomineert leeft in de 80’s.

#5.3 Olav - Reactie op #5.2

Ik geef toe: sinds ’t Loon gesloopt is is het er op vooruit gegaan.

#6 Yevgeny Podorkin

Zoetermeer.

En verreweg alle bedrijventerreinen

#7 Bolke de big

En geheel oost-groningen mag ook wel genomineerd worden, depressieve bende daar.

#7.1 Kyra - Reactie op #7

Protest! Westerwolde is prachtig.

#7.2 Bolke de big - Reactie op #7.1

Dat geven we dan wel aan Duitsland.

#7.3 Kyra - Reactie op #7.2

mooi niet!

#7.4 AndereKJ - Reactie op #7.3

Inderdaad, mooi niet.

Delfzijl daarentegen …

#8 Yevgeny Podorkin

Diep in de petrochemische Botlek bij elk weertype: vooral snipverkouden of koorts bij druilerig weer, en gecombineerd met de rotte eieren of andere basische luchten doet dit gebied in de hoogzomer spontaan kankercellen opbloeien…

#9 mulato

alles wat Vinex is

#10 Bullie

Schoonheid is niet wezenlijk
zij vergaat heel snel
blijvend is de lelijkheid
dus onderhoud haar wel

(Hans Dorresteijn)

#11 Bolke de big

Laten we er ook maar eens over nadenken of het niet beter is om Julianadorp om te bouwen tot een parkeerplaats.

#12 NoName

Curaçao

#13 Harry

Grote delen van de Veluwe en Drenthe. Vooral die stukken waarop die troosteloze naaldbomen, vooral grove dennen groeien. Die naaldbomen zorgen voor sterke verzuring van de bodem, waardoor er vervolgens bijna niets anders meer wil groeien. Deze droge, zure bossen bieden ’s zomers nauwelijks verkoeling, in de andere jaargetijden heerst er een trieste, natte saaiheid, die je bijna alleen maar tegenkomt in duistere grotten.
De natuur heeft er in die gebieden niks van gebakken, laat staan ontwikkeld.

Ik moet daarna altijd spoorslags even naar het Tankhoofd of de Oude Maasweg om met uitzicht op ’t Scheur even te genieten van de verworvenheden van de mensheid, te genieten van de meeuwen en de kraaien die om de schoorstenen van de Shell en Esso cirkelen, de indrukwekkende fabriekshallen van Aluchemie en de schepen die op de Nieuwe Waterweg varen. Mijn hart bloeit op dat soort gelegenheden op!

#13.1 Olav - Reactie op #13

Die naaldbomen staan er ook niet van nature, die zijn ooit aangeplant voor snel hout. Inderdaad, die mogen allemaal weg.

Naaldbossen in Scandinavië zijn trouwens wèl mooi.

#14 mb

Wen maar aan de lelijkheid: zorg voor de kwaliteit van de omgeving wordt systematisch weggedereguleerd door dit kabinet+ministeries. Ondanks adviezen van de kamer, ondanks het sputteren van VNG, ondanks de tegengas vanuit de BNA.

Mensen weten zelf wel wat goed is voor de waarde van hun huis… Of ze ook weten wat goed is voor het huis van de buren of de buurt is maar de vraag.

#15 about:

De Magere Brug – nu met LED-lampjes; de Magere Brug in roze, in de Pink Week; de Magere Brug met Winter Magic Strobopaars; de voetbalbrug; de kerstbrug; de Magere Brug als reclameachtergrond van Red Bull; de Magere Brug met een bloemen-Canta; de Magere Brug als yogamat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*