1. 2

  Dan zou hij die helemaal uit Japan moeten laten importeren, terwijl die spinazie juist vernietigd wordt. Of hij moet zelf naar Japan afreizen. Dat is een duur hapje spinazie.

  Ik denk dat hij gewoon een banaan heeft gepakt en die door een bevriende laborant heeft laten instralen. Of misschien doet hij maar alsof. Van buiten kun je het verschil toch niet zien en het bewijs is inmiddels weggewerkt.

 2. 3

  wat een ongelofelijke oetlul. Iedereen weet dat je éénmaal volwassen geen last van dergelijke doses hebt.
  Laat ie een paar van die bananen in z’n (achter)kleinkind prakken.

  Na 2 seconden: ‘ik merk er niks van’.
  Ooit zat ik in de dakbedekking. Moest je van die eterniet-platen hoekjes afslijpen om ze passend te maken. Dan ging je expres uit de wind staan van die asbesthoudende deeltjes die er in zitten. Eén van de collegae, zo’n hele stoere, flauw van dat ‘groene’ gezeur, ging dan expres in die wolk staan.
  Die leeft na 30 jaar en 2 pakjes zware shag per dag ook nog steeds.
  Dus daarmee zou bewezen zijn dat asbest en roken ongevaarlijk zijn.

 3. 5

  Dude, “wetenschapsredacteur voor Elsevier”.. is voor mij zoiets als stratenmaker op zee. Laat em die banaan op televisie in zijn reet schuiven en ik geloof alles wat ie zegt :o)

 4. 7

  @4
  sommige simpele zielen lezen misschien zoiets van ‘ooit was ik verwerkt tussen de dakplaten/was een dakplaat oid’, volgens mij is mijn zinnetje normaal ABN voor ‘ooit was ik werkzaam in de dakbedekking-branche’.

  Overigens vind ik m’n leven inderdaad vrij ‘epic’. Vooral vanuit m’n eigen perspectief.

 5. 12

  @9
  Ik trek het me wel aan, maar in positieve zin. Ik heb die man wel eens op tv gezien…maar nu verval ik in ad-hominem gedoe wat terecht taboe is. Maar waar ze in hun blogje zich ook nog wel eens aan bezondigen.
  Dat ik uitgerekend van hem een plusje moet krijgen om een kul-reden, dat bevestigt me alleen maar in m’n (voor)oordeel.

 6. 13

  Wat Roozendaal doet is cabaret, niet zozeer rechts cabaret maar vooral heel dom caberet. Eigenlijk is het ook geen cabaret maar meer een grap van een dronken oom op een verjaardagspartijtje voordat ie tot grote ergenis van moeder en tante dwars door de glazen salontafel (van wijlen oma) lazert. “Mensen kunnen niet verdrinken, want kijk ik sla dit glas bier ..en bier is water met een smaakje, zo achterover en er gebeurt helemaal niets! Ratataaaa… hoe kan dat?!

  Roozendaal associeert er op los, maar het slaat als een tang op varken. Hij noemt de straling van wonen naast een intacte kerncentrale (Borssele) in de dezelfde context als van een lekkende centrale (Fukushima). Hij stapelt begrippen als natuurlijke achtergrondstraling bovenop verhoogde straling in groente en bovenop de straling van CT scans, en kijk er gebeurt nog steeds helemaal niets! Dappere vent, hij spreekt van microsievert net alsof ie er echt verstand van heeft? Zou het? Hier wordt Roozendaals heldendaad gefileerd: http://xkcd.com/radiation/

  Waarschijnlijk zullen de meeste mensen -ook fervente voorstanders van kernenergie- wel door hebben dat het nergens op slaat. Maar toch blijft het hangen, net als de gemakzuchtige praatjes van klimaatontkenners. De boodschap is: kernrampen en klimaatverandering bestaan eigenlijk niet, het is allemaal weg te bagatelliseren met een glas bier, en bier is lekker. Proost! Fuck de feiten, fuck al die zeikerds, ik heb tijgerbloed en ben bi-winning!!

  http://xkcd.com/radiation/

 7. 19

  @15
  ach, AD is toch van de linkse kerk(?)
  In ieder geval heeft geen enkel blad zo’n opvallende verschuiving meegemaakt als Rozendaal’s Elsevier. Van centrum rechts/gematigd tot rabiaat (dom)rechts. Zelfs TMG rechts ingehaald.

 8. 24

  Als wetenschapsjournalist is hij al jaren een lachertje, het is cabaret, maar de hysterie rond minimale hoeveelheden straling vraagt ook om cabaret, zeker als je een beetje bezopen bent.

 9. 29

  Je zou voor de grap het beelmateriaal terug moeten kijken van de geruststellende ´deskundigen´ die te gast waren in allerlei nieuwsprogramma´s, bij de aanvang van de problemen met de kerncentrale in Japan.
  Niet dat het echt grappig is… de effecten van de straling van Tjernobyl manifesteren zich ongeveer nu pas bij mensen die voor 1986 zijn geboren. Ik vraag me af hoeveel radioactief voedsel ik destijds heb gegeten. Over radioaktief drinkwater hebben we al helemaal geen woord gehoord. Evenmin is ons geadviseerd om zo veel mogelijk binnen te blijven terwijl de radioaktieve deeltjes over Nederland kwamen. Het was namelijk fantastisch mooi weer.

  Geluk bij een ongeluk, voor informatie zijn we niet meer afhankelijk van het Journaal en de Volkskrant, zoals dat het geval was in 1986.
  De belgische krant demorgen houd 24 uur per dag een live dossier bij, en kan ik aanraden als je redelijk op de hoogte wil blijven.

  http://www.demorgen.be/dm/nl/9757/Aardbeving-Japan/article/detail/1240025/2011/03/25/LIVE-Radioactief-besmette-Japanse-reizigers-in-ziekenhuis.dhtml

 10. 31

  Ik vraag me af hoeveel radioactief voedsel ik destijds heb gegeten.

  Ik weet van een chefkok in Naarden-Vesting die destijds in 1986 naar het destructiedepot is gereden en voor een tientje meerdere kratten spinazie heeft ‘gekocht’ die eigenlijk klaarstonden om vernietigd te worden. Hij heeft de partij ingevroren en het restaurant heeft het hele jaar nog ‘radioactieve’ spinazie geserveerd.

  Ik was toen een mannetje van 12 die in april/mei 1986 braaf zijn regenpak droeg als ie op de fiets door de radioactieve lenteregen naar school moest fietsen (want dat helpt misschien tegen de straling zei mijn moeder). De wetenschap van die chefkok met zijn radioactieve spinazie heb ik wel aan familie en vrienden verteld destijds, maar niemand heeft ooit alarm geslagen. Ik denk dat een brugpieper anno nu dit nieuws gelijk op zijn Hyves zou flikkeren en het morgen groot op Geenstijl zou staan, andere tijden, terug naar de onze…

 11. 32

  Een banaan eten met 0,1 microsievert…

  In Japan worden er heel andere waarden gemeten namelijk 1000 microsieverts per uur.

  What’s next? Zien we Simon Rozendaal straks in het plaatselijke golfslagbad om aan te tonen dat de Tsunami in Japan wel meeviel?

  Wat een triest figuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren