1. 1

  Waar bij ons de EU verkiezingen een tweestrijd wordt tussen Rutte en Baudet, wordt die in Frankrijk een race tussen Macron en Le Pen:

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-links-le-havre-praten-ze-vooral-over-le-pen-niet-over-macron~bd0a7aff/?referer=https%3A%2F%2Fwww.volkskrant.nl%2F

  Wie die strijd ook gaat winnen, zeker is dat de populisten in heel Europa een stuk meer te vertellen gaan krijgen. Denk daar nog maar een keer over na als je voorstander bent van het weggeven van nationale bevoegdheden aan een Europese superstaat.

 2. 3

  Behalve dan dat de meeste gewoon “tegen zijn. Tegen wat dan? Tegen alles wat de status quo bedreigd. En de populisten spleen daar op in. Ook met eenvoudige oplossingen of zelfs weglopen van oplossingen voor complexe problemen.

 3. 4

  @2: We zien de laatste tijd dat het extreem-rechtse van Baudet steeds zichtbaarder wordt. En hoewel men de tegenstanders verwijt weg te kijken van problemen, kijken die tegenstanders inderdaad weg, maar juist van Baudets fascistische trekjes. Want als je hem er op aanspreekt, springt er een trollenleger op je, waardoor iedereen het maar laat. En zo komen we al 15 jaar steeds stapjes dichterbij een gevaarlijke samenleving, waar je aangegeven kan worden om “links gedachtengoed”, waar je Polen kan melden, waar je verrot wordt gescholden als je probeert nuance aan te brengen of zelfs laat zien wat er mis is met Baudet, Wilders, Le Pen, Gauland & Co.

 4. 5

  In dit interview van de Volkskrant zien we de lijsttrekker van het FvD gaandeweg ontsporen (nee, niet het interview ontspoort, de man). Meteen grossiert de man al in complottheorieën over het Vierde Rijk/EUSSR. De daadwerkelijke veto’s zijn eigenlijk geen veto’s; Rutte, Timmermans, Tusk – schijnbaar iedereen die in aanraking komt met de EU, wordt gebrainwashed en ingekapseld door de EU. Maar Eppink niet! Neen, hij heeft ervaring met zijn werk voor twee PvdA-europarlementariers, voor twee rechtse commissarissen en zat al in het europarlement voor een rechtse, Vlaamse partij! Er is geen plek die een cognitief dissonant persoon niet kan bereiken! Op de vraag ‘waar zijn dan de concentratiekampen?’, antwoordt Eppink dat voor dwang er tegenwoordig geen leger of kampen meer nodig zijn (komt dat even goed uit!), maar dat dat tegenwoordig gebeurt met wetgeving. Nemen we even een uitstapje naar de Trouw, voor een recensie over 5 jaar Timmermans:

  Onder de commissie-Barroso II (2010-2014) werden per jaar gemiddeld 100 wetsvoorstellen aangenomen (door parlement en raad), onder Juncker waren dat er 60. Voor het lopende jaar zijn zelfs niet meer dan 15 nieuwe voorstellen ingediend

  De keuze van FvD voor Eppink en andersom is – eigenlijk – geschift. De partij die (terechte) kritiek heeft op een vaagomlijnd partijkartel, heeft er geen moeite mee om iemand die zijn ganse leven in de politiek heeft gewerkt tot lijsttrekker te bombarderen. De partij vindt vruchtbare grond voor antisemitische complottheorieën als cultuurmarxisme en die van de (Joodse) globalistische, ontwortelde elite, die de wereld naar haar hand wil zetten door ‘homeopathische vermenging’ via massaimmigratie. Die partij vindt het kennelijk geen probleem om een (paranoïde) wereldburger – Eppink heeft gewoond in Polen, gewerkt in Brussel, woont nu (zie je kieslijst) in NY, heeft een Russische vrouw (“Het is een voordeel dat ze 3 talen spreken”) – als Eppink in de eerste positie te droppen. Als er iets is waarmee je je FvD-vrienden wil confronteren, laat het dan niet de (vele) complottheorieën zijn – als ze het ermee eens zijn, kunnen ze niet overtuigd worden. Maar laat het de onbegrijpelijke keuze zijn voor deze lijsttrekker, die alles belichaamt waar het FvD tegen is, en toch nog door die partij gelauwerd wordt.

  Afsluitend wil ik dit pareltje meegeven van de geredpillde (‘zelfstandig, analytisch blijven denken’) complottheoriedenker:

  U moet out of the box denken. U kijkt door het prisma van de EU. Het kan anders, geloof me

 5. 8

  Die Baudet is echt gewoon een fout ventje, en ik vrees dat hij gaande weg nog meer de extreme kanten op gaat zoeken. net als Wilders steeds radikaler werd (eerst was het bij Wilders ook alleen de extreme slechte vorm van de Islam waar hij een probleem mee had….) zal ook Baudet iedere keer als hij weer verkiezingssucces heeft en al die mannetjes en vrouwtjes om hem heen hem de bek vol honing schijten alleen maar meer narcistisch worden en denken dat hij de grote verlosser is die de natie gaat redden (Godwin; waar kennen we dat van?), Zoals die nu al minzaam en zelfvoldaan zich gedraagt, dat gaat alleen maar erger worden. En daarmee zal net als bij Wilders het gewone mainstream ook opschuiven. Ik vrees de toekomst wat dat betreft, ik dacht tot twee jaar geleden dat we het ergste wel gehad hadden na Fortuijn en Wilders….

 6. 10

  @9: ITYM ‘testgebied voor wapens en oorlogstactieken, plus trainingsgebied voor huurlingen’. Overigens heeft Syrie ook de twijfelachtige eer om zo’n soort testgebied te zijn, vooral voor het russische leger.

 7. 12

  @6: Als dat klopt, is die man nog fouter als ik hem al vond. Baudet is zo openlijk extreem-rechts dat elke handreiking van andere partijen hun meerukt naar die fascistische richting. Dat en het ondertekenen van een bepaald convenant: voor vooruitgang moeten wij niet bij FvD of CU zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren