1. 13

  Ergens ben ik benieuwd wat de economische gevolgen zijn. Weer eventjes tijdelijk zonder werk, uitbuit… Ik bedoel uitzendkracht, tja, uwv aan de lijn gehad. Het wordt niet gemakkelijker. Webseminarie (zeg ik het goed, lijkt wel een priesteropleiding) over verwisselen van soort baan zit vol. Tja als je in horeca zit, bijvoorbeeld.

  Eigenlijk dat omscholen daar ken ik al zoveel jongens van. Meest rond de veertig jaar, en bijvoorbeeld lasser worden, wel de juiste mig/mag, verdient goed. Het lijkt wel een midlifecrisis. Ipv jongere vrouw, een ietwat stoerdere baan. Want kantoor is zo onnatuurlijk, hele dag op een stoeltje zitten achter een schermpje, als onderbreking heb je nog wat gebabbel bij vergaderingen.

  Hoorde laatst iemand dat hij met thuiswerken drie x zo snel is. Geen chef met zijn huilverhaal, andere collega die nog eens hem moest herinneren aan dit of dat, en een volgende die als aanleiding vroeg of hij koffie moest meenemen, en dan weer tien minuten door babbelde.

 2. 14

  @13: [ dat hij met thuiswerken drie x zo snel is ]

  Hoorde van een verkoper dat hij tegenwoordig met thuiswerken aan het eind van de dag bekaf is omdat hij nu de hele dag via telefoon en video met de klanten praat, waar hij voorheen tussen elke klant minimaal een half uur in de auto zat.
  In die tijd kon hij een en ander laten bezinken en zich op het volgende gesprek voorbereiden.

 3. 15

  @14.

  Dat is net wat voor soort werk je doet. Een vriend doet administratief werk, die kan dat gemakkelijk thuis doen, behalve als er een financiële transactie moet plaatsvinden dan moet hij even terug naar kantoor. Hij zit gewoon aan een grote tafel met zijn twee kids die daar hun schoolwerk doen.

  Zijn vriendin daarentegen heeft meer een communicatieve functie en zit boven op zolder zodat ze ongestoord constant kan telefoneren over van alles en nog wat.

  Zij zit bovenin bij een bedrijf waar ik ook ooit gewerkt heb, en ondanks de communicatie heeft ze totaal geen zicht op de werkvloer. Hoor ik via de vriend dat ze iets had geconstateerd dat opgelost moest worden. Dat was bij mij en anderen al drie jaar bekend, maar ja, maakt het uit, met mensen onderin moet je je niet teveel druk ommaken. Maar ondertussen wel de sociaal-liberaal uithangen.

  Blij dat ik niet hoef thuis te werken. Lekker in de buitenlucht. Geen gezeur en gezever om je heen. En gebabbel dat vrijwel niets oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren