SG-café vrijdag 09-10-2020

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van vrijdag 09-10-2020. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#2 Bismarck

@1: Het wachten is op verongelijkte Trump-fans.

#3 Emile M

https://www.trouw.nl/binnenland/vuurwerkbranche-spant-kort-geding-aan-tegen-de-gemeente-rotterdam~ba13fb33/
Lijkt een democratisch genomen besluit. Gelukkig is er geen handelsakkoord van toepassing.

#4 Bolke

@3: Dat een besluit democratisch is genomen betekent nog niet dat het ook legaal is, dat is aan de rechter.

#5 Hans Verbeek
#6 6822

@5: Dat verdomde gedweep met Zweden. Luister, als de laissez faire aanpak werkelijk de beste zou zijn, zou jij hier dan niet vol overredingskracht ook de statistieken van Brazilië en de VS moeten diarreekakken? Of zijn die wellicht toch wat minder florissant en durven we voorzichtig de stelling aan dat Zweden tijdelijk of dankzij een lage bevolkingsdichtheid gewoon ff mazzel heeft?

#7 Hans Verbeek

@6: de ECB heeft sinds maart biljoenen euro’s aan nieuw krediet gecreëerd. De landen van de eurozone kunnen met die nieuwe euro’s hun begrotingstekort en staatsschuld laten oplopen.
Dat is je hopelijk wel bekend. http://www.yardeni.com/pub/peacockfedecbassets.pdf

In Zweden betalen ze nog met kronen en niet met euro’s.
Het Zweedse begrotingstekort blijft dit jaar binnen de perken (ca. 3%) en de Zweedse staatsschuld bedraagt minder dan 40% van het BNP.
Zweden heeft niet alleen mazzel en een lage bevolkingsdichtheid.

#8 majava

@7: Ze hebben gewoon een stevig QE programma waar de miljarden je om de oren vliegen*. Ondertussen is in het land zonder lockdown en met de meeste coronadoden van de gehele noordelijke regio (vergelijkbaar dus) de werkloosheid hoger dan notoir probleemland Finland en de GDP kwartaalcijfers lieten zien dat Zweden ook daar het slechtst scoorde. Oh en vergeet even niet dat Zweden als je het goed beschouwd een faalexperiment was waar juist jij van moet leren. In Zweden geen lockdowns, maar hele softe aanbevelingen en de ouderen in plaats daarvan afschermen. Resultaat: hoge sterfte onder ouderen, geen ‘herd immunity’ en nog altijd je economie in laten storten. Knappe Zweden hoor.

(*)https://www.bloombergquint.com/onweb/riksbank-affirms-qe-as-preferred-tool-to-navigate-covid-crisis

#9 Hans Verbeek

@8: aha, dat wist ik niet, bedankt voor die informatie.
Dus ook in Zweden is de geldpers aangezet om de illusie van groei levend te houden:
https://www.ceicdata.com/en/sweden/balance-sheet-riksbank

Zweden is in vergelijking met Nederland nog altijd vrij onafhankelijk. Niet in de NAVO en niet in de eurozone. Er zijn maar weinig manieren om Zweden te dwingen om met de lockdown-mondkapjes-strategie mee te doen.
Ik verwacht nog wel meer Zweden-bashing in de mainstream-media… en Sargasso valt tegenwoordig gewoon onder de mainstream. :-)

#10 Frank789

@8: Game, set, match!

Maar de dag dat geld-schuld-ecb-basher Verbeek zegt “sorry, ik zat er 100% naast, zullen wij wel niet meer meemaken.

Integendeel: … nog altijd vrij onafhankelijk .. bla, bla, bla.

#11 Bismarck

@6: Ik snap sowieso niet waarom Zweden erbij wordt gehaald. De overheidsregels en richtlijnen daar waren de afgelopen maanden behoorlijk vergelijkbaar met Nederland (en dus strenger dan in grote delen van de VS).

#12 Hans Custers

@11

Verbeek haalt Zweden erbij omdat hij doet wat hij altijd doet: de kortste weg naar bevestiging van zijn gelijk nemen zonder zich behoorlijk te informeren, of zonder zelfs maar even na te denken.

Het probleem met het type Verbeek-Engel-Trump is dat ze zo overtuigd zijn van hun gelijk dat ze alleen daarom ook overtuigend overkomen op veel mensen. Hoe stompzinnig het ook is wat ze allemaal uitkramen.

#13 Hans Verbeek

@12:

de kortste weg naar bevestiging van zijn gelijk nemen zonder zich behoorlijk te informeren

ik heb in mijn leven meer over virussen gelezen dan jij, Hans. Je roept maar wat, je kent me niet.

Waarom ben je toch altijd zo boos? Dat is toch een hele vervelende emotie.

#14 Hans Custers

ik heb in mijn leven meer over virussen gelezen dan jij

Des te treuriger dat je er zoveel bullshit over uitkraamt.

Je roept maar wat, je kent me niet.

Ik oordeel dan ook niet over jou. Ik oordeel uitsluitend over de bullshit die je uitkraamt.

Waarom ben je toch altijd zo boos

Omdat ik desinformatie bijzonder kwalijk vindt. Het valt overigens best mee met die boosheid. Ik benoem leugens en bullshit gewoon voor wat ze zijn. Dat is een belangrijk verschil tussen jou en mij. Mijn reacties gaan in op wat jij schrijft. Die van jou gaan over een emotie van mij die jij erbij verzint.

#15 Hans Verbeek

@14:

Ik oordeel dan ook niet over jou.

Wil je mij dan niet in een rijtje met Trump zetten? Kwestie van beschaving.

Mijn reacties gaan in op wat jij schrijft.

Nee, je gaat niet in op wat ik schrijf. Je kwalificeert mijn bijdragen alleen als onzin. Je draagt niets nieuws bij aan de discussie, wat majava bijvoorbeeld wel doet. En je weerlegt ook niets.

#16 Frank789

@15: [ Nee, je gaat niet in op wat ik schrijf. ]

De pot verwijt de ketel.
Een filmpje over het virus plaatsen en na kritiek vol los gaan op de geldcreatie.
Het virus interesseert u geen reet, het gaat u om de geldcreatie zoals blijkt uit @7 en @9.

#17 Frank789
#18 Hans Custers

@15

Kwestie van beschaving.

Je bent er talloze keren, door mij en anderen, op gewezen waarom je overkomt als een mafklapper van Trump-niveau: je negeert structureel kritiek en tegenargumenten, je ontkent wetenschap, je verkoopt mallotige complottheorieën, je hangt de betweter uit over onderwerpen met argumenten die aantoonbaar bullshit zijn, enzovoort. Het is jouw keuze om je daar geen zak van aan te trekken. Vervolgens anderen onbeschaafd gedrag verwijten als ze je met dat stug volgehouden gedrag confronteren is hondsbrutaal en totaal misplaatst.

Je roept het helemaal over jezelf af hoe hard je ook blijft weigeren om dat in te zien. Dat is jouw probleem en niet het mijne. Jij kiest ervoor om je gesprekspartners keer op keer te schofferen, door alles wat ze je meermaals geduldig hebben uitgelegd structureel te negeren. Jij kiest ervoor om allerlei mensen en instanties verdacht te maken met insinuaties, complottheorieén waarvoor geen spatje bewijs bestaat. Dat moet je allemaal zelf weten. Maar er is geen enkele reden waarom anderen je niet zouden mogen wijzen op het abominabele niveau van al dat gezwam. Als je daar niet tegen kunt is er een hele simpele oplossing: hoe gewoon op met het spuien van al die bullshit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*