Seksuele revolutie in Tripoli

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (16)

#1 larie

Dit artikel:

http://www.uruknet.info/?p=m82615&hd=&size=1&l=e

heeft me doen twijfelen over hoe het ging/gaat/zal gaan.

#1.1 Johan - Reactie op #1

Mooie link, goed artikel.
dank hiervoor.

“As Colonel Gadhafi revealed in his Will, NATO made him several offers if he would abandon his country to them. Foolish and criminal NATO established our leader forever as a great resister to colonialism and a patriot for Libya, for all of Africa and for the Middle East. I believe that Colonel Gadhafi died a far more honorable death than the leaders of NATO will. He has more dignity in death than Hilary Clinton and her absence of dignity shown by her stupid comments about his death.”

#1.2 Bismarck - Reactie op #1

Ik zou toch niet te zeer je twijfel op dat artikel baseren. Het is overduidelijk propaganda en ik zou eerst eens beginnen te verifiëren of enige bewering erin op waarheid is gebaseerd.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #1
  • Vorige reactie op #1
#1.3 larie - Reactie op #1.2

Dat kan ik en jij niet, ver weg in een wereld die wij moeilijk kunnen vatten. Ik noem twijfel omdat ik slecht tegen zekerheden kan en argwanend sta tegen elke berichtgeving van mensen met b.v. nato/ntc zekerheden. Behalve als mij de mogelijkheid wordt gegeven de zekerheid onderuit te halen.

Prediker? “representatief acht voor wat ‘de bevolking vind”..lees je dat in mijn reaktie?

#1.4 Bismarck - Reactie op #1.3

Als je echt interesse en tijd hebt, kun je heel veel verifiëren. Sinds ze Libië aangesloten hebben op ongefilterd internet (ergens in maart), zijn er de nodige Libiërs die niets liever doen dan vertellen wat er daar gebeurt, juist omdat ze het beu zijn dat het buitenland op internet alleen maar Libische verhalen te lezen kreeg die door Kadaffi gedicteerd werden (zoals die genoemde Ahmad, of de “nieuwswebsite” Mathaba.net, waar tot op heden nog wordt ontkend dat Kadaffi dood is).

Ik wil je zeker niet verbieden ergens aan te twijfelen, maar het zou je niet misstaan als je die twijfel baseert op iets anders dan pure Kadaffi-propaganda.

#1.5 Johan - Reactie op #1.4

Propaganda?

#1.6 JSK - Reactie op #1.4

Met je internet-aansluiting ben je echt de globetrotter geworden, of niet?

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #1.4
  • Vorige reactie op #1.4
#1.7 Bismarck - Reactie op #1.4

In zekere zin ben je dat inderdaad JSK, als je wilt tenminste. Je kunt natuurlijk ook veilig op je honkje blijven, maar dat laat ik verder geheel aan ieders individuele keuze over. Maar er valt serieus te ontdekkingsreizen dat het een lieve lust is, dat internet is echt niet alleen maar kommer, kwel en pron hoor.

#1.8 Prediker - Reactie op #1

De voornaamste bron van de auteur, Ahmad, is een halve Khaddafi-strijder.

“Since August 23rd and the precipitous collapse of the loyalist resistance in Tripoli, which Ahmad had been organizing some of the neighborhoods to participate in, he has been on the lam as friends got word to him that NTC death squads were on his trail even staking out the Radisson Hotel lobby where he used to meet with journalists and western friends.”

Die jongen studeert aan de meest prestigieuze universiteit van Libië. Hoe denk je dat hij daar terecht gekomen is in een dictatuur die wordt geregeerd door een familiekliek die zichzelf in het zadel houdt door gunsten uit te delen en de bevolking in angst te houden?

Dat is toch een beetje alsof ik een lid van de welvarendste 5% van Amerika ga vragen waarom Occupy Wallstreet drie keer niks is. Maar hé, als jij dat representatief acht voor wat ‘de bevolking’ vindt, be my guest.

#2 AB

Leuk, als zo’n meisje zwanger wordt van zo’n stoere rebel. Moeder verstoten, kind een rotleven. Wordt trouwens nog wat met al deze losgeslagen rebellen. Hebben maandenlang kunnen plunderen, verkrachten en moorden (zie Human Rights Watch) en mogen zich nu nuttig maken als… Tja, als wat?

Missie geslaagd: land in puin, bevolking getraumatiseerd en ‘last but not least’ democratie. Eind goed, al goed.

#3 Carlos

*zucht* deze wereld gaat ten onder aan mensen met meningen..

#3.1 Olav - Reactie op #3

Ik zucht met je mee. Er zou een keurmerk moeten komen voor meningen. Zodat je weet over welke mening wel is nagedacht, en over welke niet.

#3.2 Share - Reactie op #3

@006+007 Dat zijn ook meningen idd.

Ach, waar ze ten onder gaat is ze tenminste ooit boven geweest. Het is niet onopgemerkt gebleven.

#4 JSK

@12: Denk je niet dat je een klein beetje overschat hoeveel echte informatie je krijgt door het lezen van de persoonlijke indrukken van mensen die duizenden kilometers verderop wonen? Er bestaat ook nog iets als context enzo.

#4.1 Bismarck - Reactie op #4

Ook (ik zou haast zeggen juist) context is bijzonder goed vinden op internet. Moet je wel iets meer tijd erin steken dan ik vermoed dat jij bereid bent te doen.

#5 pedro

@001: aanhangers van Gadaffi geven hoogstwaarschijnlijk geen redelijk objectieve informatie. Dat geldt natuurlijk voor de rebellen ook. Als je eerder niet twijfelde, zou dit artikel dus geen aanleiding moeten zijn nu wel te gaan twijfelen.

Tenzij je eerst alleen de propaganda van de rebellen voor zoete koek slikte, en nu voor het eerst kennis hebt genomen van de standpunten van de Gadaffi aanhangers (maar in dat geval etaleer je hier alleen je gebrek aan interesse in het conflict tot nu toe).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*