Schutters openen vuur tijdens Black Lives Matter-demonstratie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Vermoedelijk twee, mogelijk drie sluipschutters hebben het vuur geopend op een demonstratie in Dallas, Texas, waarin politiegeweld tegen zwarte mannen aan de kaak wordt gesteld.

Afgelopen dinsdag werd een straatverkoper door twee politieagenten overmeesterd, en een aantal maal in de borst geschoten, nadat agenten een pistool in zijn zak bemerkten. Volgens een kennis had Alton Sterling het wapen aangeschaft nadat een aantal straatverkopers waren beroofd. De politie hield hem aan omdat Sterling geen vergunning had om CD’s op straat te verkopen.

De dag erop werd Philando Castile door een agent doodgeschoten in Falcon Heights, Minnesota. Castile informeerde de agent dat hij een wapenvergunning en een wapen op zak had, nadat hij in zijn auto werd aangehouden vanwege een gebroken achterlicht. Nadat Castile zijn hand in zijn zak wilde steken om zijn legitimatiebewijs te overhandigen, opende de agent het vuur.

Beide executies werden gefilmd en riepen grote verontwaardiging op. In Dallas werd een grote demonstratie gehouden om te demonstreren tegen politiegeweld. Naar alle waarschijnlijkheid hebben een of meer personen dit aangegrepen om dood en verderf te zaaien.

De media spreken inmiddels over vier overleden politieagenten en zeven gewonden.

Open artikel

Reacties (34)

#1 rongvk

Nu is het hopen dat de beweringen van een van de daders dat ze tevens bommen in de binnenstad hebben verstopt een loos dreigement is.

#2 Micowoco

Dit was te verwachten, na de voortdurende wetteloosheid van ongeremd politiegeweld. Zie sites als CopBlock en FilmingCops. En is dit niet hoe de RAF begonnen is?

#3 Joost

Niet tíjdens, maar ná de demonstratie, begreep ik…

#5 Micowoco

Hmm, lijkt op een stukje ‘street justice’… Minder ongericht dan je verwacht.
http://www.rawstory.com/2016/07/cops-in-alton-sterling-shooting-investigated-five-times-in-seven-years/

#6 prllx

They comin’ home to roost

#7 HenkdeWaal

Zo tragisch allemaal. Een kleurtje hebben en agent zijn, de twee gevaarlijkste eigenschappen die je kunt hebben in de USA.
Er is ook zo verschrikkelijk veel mis omtrent deze ontwikkelingen. Denk aan de idioot zware straffen voor kleine drugsgerelateerde overtredingen, de private gevangenissen, de kloof tussen arm en rijk, het feit dat iedereen met een wapen rond mag lopen, falende zorg et cetera…. De agenten zijn niet schuldig, de gekleurde mensen zijn niet schuldig. Beide worden en gedragen zijn naar de idiote omstandigheden die gecreëerd zijn. En het handelen van beiden is begrijpelijk. Hopelijk komt er werkelijks een verandering in, maar dat denk ik niet gezien de populariteit die Trump daar geniet.

En toch, als je in Amerika bent, het is een fantastisch land. Als ze ergens kunnen veranderen is het daar wel.

#8 Bookie
#9 Mario

Bookie toch, er zijn betere bronnen dan het digitale dorpskrantje tpo. Dat je dat nou nog steeds niet weet.

https://www.splcenter.org/hatewatch/2016/07/08/dallas-sniper-connected-black-separatist-hate-groups-facebook

#10 Le Redoutable

Dit krijg je als de Politie voortdurend wordt afschildert als een soort Klu Klux Klan en elke blanke als een geboren racist. Het begint bij zeiken over de kleur van een sprookjesfiguur en dit kunnen uiteindelijk de gevolgen zijn van die voortdurende demonisering.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/26177837/__Ook_polarisatie_in_Nederland__.html

#11 analist

Dit krijg je als de Politie voortdurend wordt afschildert als een soort Klu Klux Klan en elke blanke als een geboren racist.

Of komt het door de politie die voortdurend ongewapende zwarte mannen neerschiet? Klinkt iets aannemelijker.

#12 analist

„Dan zie je een maand later een filmpje op internet van een agent die bij een controle ernstig beledigd wordt door een ander rapper, rapper Boef, en dat wordt nauwelijks opgepikt”, zegt Van de Kamp.

Huillie, huillie. Wat een jankebalk zeg. “Ernstig beledigd” bel de Volkskrant!

#13 Prediker

@10 Dit krijg je als de politiediensten zich gedragen als een soort Ku Klux Klan-light, triggerhappy op zwarte mannen reageert en actief op armlastige zwarten jaagt om bonnen uit te schrijven en zo de gemeentekas te spekken.

Verder kun je die stropop steken waar de zon niet schijnt; niemand beweert dat iedere politieman een racist is; wel dat de politiemacht institutioneel racistisch is.

Dat daar ooit eens een keer een gewelddadige reactie op volgt, is natuurlijk niet zo merkwaardig. Dat valt niet goed te praten, maar het is wel een gevolg van hoe de politie optreedt, niet een gevolg van de kritiek op dat optreden, zoals jij het wil hebben.

#14 6822
#15 Micowoco

@7: Als ze ergens kunnen veranderen is het daar wel.

Vandaar dat men nog altijd de temperatuur in Fahrenheit meet, lengte in feet en inches… Wat hebben ze nog meer… gallons en fathoms… O ja, gewicht meet men in ounces en… ‘stones’ (ik kan mijn lachen niet inhouden) En 19e eeuws evangelisme… Een idioot belastingsysteem… Etc etc.

En het schieten houdt nooit meer op, vanwege het militair-industrieel complex.

OT: http://www.bbc.com/news/world-us-canada-36751387

Goh, de schutter blijkt een geflipte Afghanistan-veteraan. Wat een verrassing!…

#17 gbh

@16: Goede nuance tegen haatzaaiers die gelijk executie beginnen te krijsen en dat de politiemacht institutioneel racistisch.

Hier nog eentje over de haatzaaiers zelf:

http://www.slate.com/articles/news_and_politics/politics/2016/07/there_is_a_war_over_race_in_america_but_it_s_not_whites_vs_blacks.html

#18 Bismarck

@15: “En het schieten houdt nooit meer op, vanwege het militair-industrieel complex.

Er is ook nog zo’n zinnetje in de grondwet van ruim twee eeuwen terug, waar de Amerikanen heel erg aan hangen, dat trouwens ook wel iets te maken heeft met zowel de belachelijke hoeveelheid schietpartijen én de snelheid waarmee agenten naar hun wapens grijpen (ik kan me daar wel wat bij voorstellen, als je in de wetenschap verkeert dat letterlijk iedereen die je aanhoudt wel eens een wapen op zak kan hebben).

#19 Prediker

@17 Mwahahaha: ‘gelijk beginnen te krijsen’. Blijf jezelf vooral voor de gek houden.

Zwart Amerika leeft al vele decennia met de realiteit van politiegeweld tegen zwarten. Nieuwe technologie maakt dit nu zichtbaar.

Als zwarte man word je bij voorbaat als bedreiging en als potentiële crimineel gezien. Zo is Philando Castile in de afgelopen veertien jaar tweeënvijftig maal aangehouden, meldt columnist Shaun King. Onvoorstelbaar voor de gemiddelde blanke.

King zegt de radiocommunicatie van de agent die Castile aanhield met de centrale te hebben beluisterd. De agent zou daarin hebben gezegd Castile aan te houden omdat zijn ‘brede neus’ lijkt op die in de beschrijving van een verdachte in een roofoverval. (Dat zou ook verklaren waarom de agent meteen overging tot schieten toen ‘ie hoorde dat Castile een wapen op zak had). Indien waar, dan was het verhaal over het kapotte achterlicht dus een smoes.

Als zwarte Amerikaan loop je driemaal zoveel kans doodgeschoten te worden door de politie dan als blanke Amerikaan. Dertig procent van de dodelijke slachtoffers waren ongewapend (tegen 19% van de blanke slachtoffers). Minder dan één op de drie zwarte doden werden verdacht van een misdrijf en gewapend. (bron: Mappingpoliceviolence)

Maar blijf jezelf vooral voorhouden dat die zwarte Amerikanen zich maar wat inbeelden, of dat het gewoon aan henzelf ligt.

Moeten ze zich in die buurten maar niet zo crimineel gedragen! Jaja, en waaraan ligt dat? Tenzij je racistische, genetische verklaringen wilt hanteren zul je dat toch aan sociale en economische achterstelling moeten wijten; systematische achterhouding op basis van witte suprematie dus).

#20 gbh

@19: @19: Jij komt met kreten als executie en de politiemacht institutioneel racistisch, dan ben je gewoon ongefundeerd stigmatiserend haatzaaiend aan het blaten.

Shaun King is de onbetrouwbare graaiende en frauderende voorman van een racistische club.

In de VS worden jaarlijks 6000 zwarten vermoord door zwarten, dat is rond de 60 procent alle moorden door 13 procent van de bevolking. Daar heeft Black Lives Matter het nooit over, dan is het Black Lives Don’t Matter, Fuck Black Lives. Door de acties Black Lives Matter komt de politie veel minder in probleem wijken waardoor het geweld en het aantal moorden juist weer flink is toegenomen. Wie denk je dat daar vooral de dupe van is?

De politie is de uitvoerende macht in een rechtsstaat. Of je het leuk vind of niet burgers moeten orders van een agent uitvoeren en anders is deze als enigste bevoegd geweld te gebruiken. In de VS zijn dit jaar al 35 agenten vermoord en als jij je verzet bij een arrestatie loopt je het risico te worden neergeschoten, al helemaal met een gun op je zak, een agent wilt na zijn werk ook gewoon weer bij vrouw en kinderen thuiskomen. Gewoon braaf doen wat oom agent zegt zou het grootste deel van het politiegeweld al schelen, achteraf kan je altijd nog een klacht indienen.

Moeten ze zich in die buurten maar niet zo crimineel gedragen!

Inderdaad!

Jaja, en waaraan ligt dat? Tenzij je racistische, genetische verklaringen wilt hanteren zul je dat toch aan sociale en economische achterstelling moeten wijten.

Er is een hoop mis in de neoliberale wereld en de achterstand van zwarten kan vast wel voor een gedeelte verklaard worden vanuit een racistisch verleden maar afgezien van een brood stelen omdat je honger hebt is er geen enkel excuus voor crimineel gedrag. Het grootste deel van de mensen in de zelfde omstandigheden vervalt niet tot crimineel gedrag; daar kiest iemand zelf voor. Dan is er ook nog de macho Gangsta cultuur van dope, guns, geld en vrouwen die veel doden op zijn geweten heeft.

witte suprematie

Die witte suprematie heeft al 2 keer achter elkaar een zwarte als machtigste man en president gekozen en de VS is volgens onderzoek één van de minst racistische landen.

#21 su

@20 Goh, gbh als pleitbezorger voor Rudi ‘black people need white police officers to control them’ Giuliani. Naast nep-anarchist nu ook racistisch rechts apologeet.

Uit de oude doos (Ferguson):

http://www.alternet.org/news-amp-politics/5-absurd-deeply-racist-things-rudy-giuliani-said-week

#22 HenkdeWaal

@15:
Wel eens in Amerika geweest? Nee zeker. In San Francisco is de LHBT gemeenschap veiliger en meer geaccepteerd dan in die cesspool genaamd Amsterdam. En dat racisme waar de Amerikanen hier op Sargasso door worden gekenmerkt is extreem plaatsgebonden hoor. Ik ben daar in 1 jaar meer ruimdenkende en tolerante mensen tegengekomen dan in de resterende 27 jaar hier in Nederland. Ze hebben ook gekleurde president gekozen.
Dus laat je perspectief niet bepalen door enkel FOX en John Oliver te kijken. Daar wordt je niet blij van.

@19

“Moeten ze zich in die buurten maar niet zo crimineel gedragen! Jaja, en waaraan ligt dat? Tenzij je racistische, genetische verklaringen wilt hanteren zul je dat toch aan sociale en economische achterstelling moeten wijten; systematische achterhouding op basis van witte suprematie dus).”

En ook jij schiet uit de bocht met je witte suprematie. Sowieso is het een gebrekkige redenatie. Zo hanteer ik sociale, economische en culturele factoren als verklaring voor getto’s daar. Maar die achterstand is al lang niet meer te wijten aan systematisch achterhouding en DUS op basis van witte suprematie. Wellicht in de jaren 60 dat dat zo was, en ten gevolge heeft de gekeurde gemeenschap een achterstand geërfd, maar dat is toch echt veel te dunnetjes om te claimen dat er nu gehandeld wordt uit witte suprematie. Maar 7% van de zwarten mensen die worden gedood, worden door blanken gedood Prediker. Dat is natuurlijk nog steeds 7% te veel. En daar zullen ook best wat foute agenten tussen zitten. Maar niet-onderbouwde claim over witte suprematie zal enkel geweld verhevigen. Je geeft mensen onterecht een excuus om wraak te nemen.

#23 su

@22

In San Francisco is de LHBT gemeenschap veiliger en meer geaccepteerd dan in die cesspool genaamd Amsterdam.

De teller voor de eerste helft van 2016 voor vermoorde transgenders staat op 14. In 2015 is in San Fransisco Taja DeJesus, een Latina transgender, doodgestoken. Doe mij maar die cesspool genaamd Amsterdam maar.

http://www.advocate.com/transgender/2016/6/03/these-are-trans-people-killed-2016

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_unlawfully_killed_transgender_people#In_North_America

#24 HenkdeWaal

@23:
Tragisch, maar bewijst niets.

http://www.parool.nl/amsterdam/homostel-in-nieuw-west-met-de-dood-bedreigd-door-buren~a4332515/

Die lijst bijvoorbeeld van je, dat is inclusief een transgender sexwerker die vermoord is door een gestoorde klant van haar. Maw, een hoertje is vermoord. Heel erg natuurlijk, maar waarom dat dan weer onder geweld tegen transgenders moet vallen en niet onder sexwerkers is mij een raadsel. Of gaan we alle gedwongen sexwerkers die toevallig ook bij de LHBT-gemeenschap horen ook meetellen qua verkrachtingen tegen de LHBT-gemeenschap in Amsterdam? Want dat zijn er dan sowieso honderden per dag…..

#25 Joop

Oud burgemeester van NY Guiliami is bezig met een tegenoffensief. Want als je white lives matter zou roepen, ben je racist. En in Chicago zijn zwarte kindertjes doodgeschoten door andere zwarte kindertjes zegt hij, dus ze moeten zich tegen zichzelf beschermen.

http://blacklivesmatter.com/11-major-misconceptions-about-the-black-lives-matter-movement/

#26 su

@24 Debunked:

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/bedreiging-stel-geen-homohaat-maar-uit-de-hand-gelopen-ruzie

Heel erg natuurlijk, maar waarom dat dan weer onder geweld tegen transgenders moet vallen en niet onder sexwerkers is mij een raadsel.

Er is een transgender vermoord. Het zal mij aan mijn reet roesten wat voor werk ze uitoefende. Ik vind jouw downplaying walgelijk. #translivesmatter

#27 HenkdeWaal

@26:

“Er is een transgender vermoord”

Je snapt er dus geen reet van. Niet elke transgender die vermoord wordt is een transgender. In jouw voorbeeld was het een sexwerker die vermoord is, wat niets te maken had met het geslacht van die persoon. Daarom vind ik jouw manier van “bewijzen” zo walgelijk, net als de manier waarop je mij probeert te framen als downplayer van vermoorde sexwerkers. Jij komt met een onzin artikeltje en een debiele lijst aanzetten als bewijsvoering. Als ik daarop inga is het niet downplayen, maar jouw op je tekortkomingen wijzen, want methodologisch extreem zwak.

Maar goed, een homo die omkomt bij een overval valt bij jouw zeker ook onder het rijtje vermoorde homo’s ipv slachtoffers van overvallen?

@ jouw linkje. Ik geloof de slachtoffers eerder dan de politie, die afraadde om aangifte te doen.

#28 su

@27

Niet elke transgender die vermoord wordt is een transgender.

Come again..?

Jij komt met een onzin artikeltje en een debiele lijst aanzetten als bewijsvoering.

Dus een artikel over de schrikbarende hoeveelheid vermoorde transgenders en een lijst daarvan is een ‘onzin artikeltje’ en ‘debiel’? Nee, dan jou gezwaai met een ‘weggepeste’ homostel wat een burenruzie blijkt..

#29 HenkdeWaal

@28:
Niet bij elke misdaad is het geslacht of de seksualiteit de onafhankelijke variabele die verklaart moet worden. Maar als je het niet wilt snappen, dan ga je het nooit snappen. Veel succes met je wedstrijdje turven.

#30 su

@29

Niet bij elke misdaad is het geslacht of de seksualiteit de onafhankelijke variabele die verklaart moet worden.

Laten we ervan uit gaan dat dat ene voorbeeld – welke vertel je er niet bij om onbegrijpelijke reden – niet over het transgender-zijn was. Bij de rest is het overduidelijk wel. Maar mijn voorbeeld gaat volgens jouw mank vanwege dat ene geval. Dat is downplayen. Een artikel over een schrikbarende moordgolf onder transgenders ‘debiel’ noemen is ronduit schofterig. Dus flikker lekker zelf op met je verdachtmakingen.

#31 Micowoco

@18: Is ook waar. Kom niet aan het Tweede Amendement, dat is een soort mohammedcartoon voor ammosexuelen. Worden ze heel onredelijk van.

De recente rellen hebben overigens een novum opgeleverd: de schutter werd met een robot neergeschoten. Gewoon omdat het kan. Dat bedoel ik dus: het is de fall-out van het militair-industrieel complex.

#32 Prediker

@20 Ach, ik had helemaal over het hoofd gezien dat je hierop gereageerd had. Wat een aaneenschakeling van drogredenen, desinformatie en onbegrip!

Die witte suprematie heeft al 2 keer achter elkaar een zwarte als machtigste man en president gekozen…

1. En die man wordt door Amerikaans rechts nog steeds gezien als socialistische infiltrant en geheime moslim. Hij heeft zelfs zijn geboorteakte via het internet openbaar moeten maken, omdat zijn staatsburgerschap ter discussie wordt gesteld. Is niet raciaal geladen, joh, en dat heeft natuurlijk allemaal niets te maken met gekrenkte gevoelens van witte suprematie…

Maar oké, dan heb je een symbool-zwarte als president; denk je dit daarmee het institutionele racisme ongeldig verklaart of wegtovert? Leeft Amerika nu in een post-raciale samenleving?

Of is het veeleer dat men Obama ziet als ‘onze’ jongen, die weliswaar gekleurd is maar desalniettemin ‘onze’ belangen dient, en bovendien mooi kan gelden als bewijs dat blank Amerika heus waar aan haar racisme ontstegen is hoor, en die tevens ‘onze’ schuldige gewetens verschoont?

…en de VS is volgens onderzoek één van de minst racistische landen.

2. Dat ‘onderzoek’ is een peiling waarin mensen werden gevraagd naast wie ze niet wilden wonen, en dan werd geteld hoeveel van de bevraagden ‘mensen van een ander ras’ invulden.

Dus wat hier werd gemeten was niet hoe racistisch de samenleving wel of niet was, maar hoe openlijk mensen hun racistische attituden verkondigden. Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat Westerlingen dusdanig gesocialiseerd zijn dat ze hun gedachten bij zo’n vraag voor zichzelf houden.

Betekent dat ook dat de samenleving daarmee institutioneel minder racistisch is? Nou nee. Een samenleving die namelijk raciaal homogeen is maar zo raciaal bevooroordeeld als wat bevat vermoedelijk veel minder institutioneel racisme en raciale spanningen dan een samenleving met minder vooroordelen maar wel veel reële achterstelling.

Shaun King is de onbetrouwbare graaiende en frauderende voorman van een racistische club.

3. Even aangenomen dat dit allemaal zo is: betekent dat dus dat de feiten die hij hierover aandroeg niet kloppen? (Hint: die feiten zijn inmiddels ook door allerlei andere media gerapporteerd, dus…).

Daarnaast bega je hier een knoepert van een drogreden, namelijk een dubbele ad hominem (die nog niet eens klopt, Shaun King wordt enkel door de media als een gezicht van BLM gezien, en BLM is enkel racistisch als je het bekijkt vanuit een wit-supremacistische blik, zoals Frontpage Mag doet; en jij dus ook).

In de VS worden jaarlijks 6000 zwarten vermoord door zwarten, dat is rond de 60 procent alle moorden door 13 procent van de bevolking. Daar heeft Black Lives Matter het nooit over…

4. Dit is een combinatie van drie drogredenen: whataboutery, een tu quoque-argument en een blaming the victim, die vervolgens resulteert in een ad hominem.

‘Ja, maar die zwarten schieten elkaar nog veel vaker dood’ (= ze maken het zelf toch veel bonter, dus wat zeuren ze nou!), nou ja, en is het dan gek dat de politie eerst schiet en dan vragen stelt?

‘Waarom maakt Black Lives Matter zich daar niet druk om, nou, nou?’ Maar wie zegt dat Black Lives Matter zich daar niet druk om maakt? Wie zegt dat dit niet dezelfde ‘community organizers’ zijn die in zwarte wijken proberen wat aan de problemen te doen; drugs, wapens, bendes, gettovorming, school to prison-pipeline, door alternatieven te bieden, buurtwerk te organiseren, maar het is dweilen met de kraan open.

5. Blank rechts Amerika wijt dat graag aan de zwarte cultuur. Je hoort Fox News niets anders zeggen. ‘Waar zijn de vaders?’ en ‘Wanneer vindt er nou eens een omslag plaats in de zwarte cultuur, waarin werkeloosheid, criminaliteit en tienerzwangerschappen normaal gevonden worden?’ (Alweer, de stem van witte suprematie, die een rechtvaardiging zoekt voor de achtergestelde positie van de groepen die institutioneel worden gediscrimineerd).

Die cultuur van lamlendigheid en fatalisme wordt echter gecreëerd door de sociaal-economische omstandigheden, niet andersom. Als je op een crappy school in een achterstandswijk zit en je moeder werkt twee banen om de eindjes aan elkaar te knopen, dan heb je dus niet de intellectuele en culturele bagage om naar een goede vervolgopleiding te gaan en naar een middenklassewijk te verhuizen.

Je toekomst is dan ook werken bij een fastfoodketen of de megasupermarkt, en voedselbonnen om je inkomen aan te vullen. Wonen en werken in een verpauperde buurt. Een ongewenste zwangerschap op jonge leeftijd. Drugsgebruik. En/of dealen & hosselen om wat bij te verdienen. Het lompenproletariaat.

6. Daarbovenop heb je dan nog de politie die jou als prooi ziet en subhumaan, die je te grazen neemt als je even buiten de lijntjes loopt, zodat ze aan hun quotum kunnen voldoen, of uit machtsgeilheid, of gewoon uit onbewuste vooroordelen.

Waarmee we trouwens op een volgend punt en een volgende drogreden komen: het is nogal een non-sequitur om te denken dat omdat de gewelddadige criminaliteit onder zwarten torenhoog is, men het maar moet pikken dat overheidsdiensten het hebben gemunt op zwarte burgers en excessief geweld tegen hen gebruiken (inclusief standrechtelijke executies).

In de VS zijn dit jaar al 35 agenten vermoord en als jij je verzet bij een arrestatie loopt je het risico te worden neergeschoten, al helemaal met een gun op je zak…

7. Maar gek genoeg vooral als je zwart bent. Want als blanke heb je niet enkel het recht om een wapen te dragen; de agent behandelt je ook minder snel als een bedreiging. Ik vernam van The Young Turks dat uit psychologieexperimenten blijkt dat agenten in simulaties niet alleen vaker, maar ook sneller schieten bij zwarte verdachten.

Overigens circuleren er tal van filmpjes waarbij agenten net zo goed schieten als iemand met een mes loopt te zwaaien, terwijl agenten in Europa zo iemand dan bijvoorbeeld insluiten en ontwapenen, of bij voorkeur op de benen schieten.

Daarnaast beschikken agenten ook over andere middelen om iemand te immobiliseren, zoals klemmen, tasers, pepperspray. Alleen is de training en de geweldsinstructie in de VS net even anders, en ja, dat heeft deels ook te maken met het gegeven dat wapenbezit daar geen uitzondering is.

Het grootste deel van de mensen in de zelfde omstandigheden vervalt niet tot crimineel gedrag; daar kiest iemand zelf voor.

8. Sociologisch/statistisch gezien is dat kletskoek. Je hebt te maken met grote groepen mensen en die groepen gedragen zich als groepen volgens voorspelbare patronen. Dat werkt zo in Rotterdamse achterstandsbuurten, dat werkt zo in de sloppenwijken van Rio, dat werkt zo in in Amerikaanse getto’s.

Bovendien is de voorstelling van de mens als individu die vrije keuzes maakt op grond van bewuste overwegingen, een fictie. Houdt de twitter-tijdlijn van Mihai Martoiu Ticu maar een tijdje in de gaten; die citeert namelijk experiment op experiment waaruit blijkt dat de vrije wil (en de rationele afweging) een illusie is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*